کد خبر: ١٨٢٥٤   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/12/05-١١:٢٠

معاون کل وزارت بهداشت، با هشدار درباره موج چهارم کرونا، گفت: موارد بستری کووید ۱۹ سیر صعودی دارد و افزایش موارد سرپایی با کمی تاخیر موجب افزایش موارد بستری و مرگ و میر می‌شود.

 

به گزارش آبادان خبر، ایرج حریرچی اظهار داشتد: اوضاع به نظر ما بسیار نگران کننده و هشدار آمیز است هرچند هنوز وارد پیک چهارم نشده ایم، اما با مشاهده موارد وسیع ویروس انگلیسی و ورود آن به کشور از مبادی مختلف، نشانه‌های اولیه پیک چهارم ظاهر شده است.

وی با بیان اینکه ویروس انگلیسی بسیار مسری‌تر و کشنده‌تر است و جوانان را هم درگیر می‌کند، ادامه داد: در خوزستان زدن ماسک به زیر ۵ درصد رسیده است و رؤسای بیمارستان‌ها درخواست کرده اند که در خوزستان قرنطینه کامل‌تر انجام شود، اما محدودیت‌هایی که باید اعمال شود از نظر ما مناسب اجرا و رعایت نمی‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: الان در عراق محدودیت‌های شدیدی اعمال می‌شود و چهار روز هفته مردم حق خروج خودرو را از خانه ندارند و اگر ماسک نزنند چیزی حدود ۵۰۰ هزار تومان ما جریمه می‌شوند.

حریرچی ادامه داد: در جنوب عراق ۵ درصد موارد ویروس انگلیسی است، باید سعی کنیم پیک استان خوزستان را متوقف کنیم.

وی گفت: در سه استان مازندران، گلستان و گیلان به رغم کنترل بیماری، اما موارد بستری و مرگ و میر هنوز بالای متوسط کشوری است.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: اگر ۹۵ درصد مردم ماسک بزنند و پروتکل‌ها را دقیق رعایت کنند میزان مرگ و میر ما در خرداد ۱۴۰۰ به زیر ۳۰ نفر خواهد رسید.

حریرچی افزود: در خصوص ممنوعیت سفرهای نوروزی پیشنهاداتی شده، اما هنوز تصمیمی گرفته نشده که باید چند روزی صبر کنیم تا ببینیم وضعیت ویروس انگلیسی و رعایت پروتکل‌ها چه می‌شود.

منبع:مهر

 

فوت سه نفر به دلیل ابتلا به بیماری کرونای انگلیسی

به گزارش آبادان خبر، علیرضا زالی فرمانده مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: در حال حاضر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور کاهش پیدا کرده‌است. هرگونه عادی انگاری در خصوص بیماری کرونا نتایج بدی را به همراه خواهد داشت.

او ادامه داد: برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و تردد‌های غیر ضروری در سطح شهر باعث انتقال احتمالی ویروس کرونا خواهد شد. میزان بستری و مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی و درمانی با یک شیب ملایم افزایش پیدا کرده است.

او افزود: مجموع آمار مراجعان سرپایی کرونا به مراکز درمانی در دی‌ماه ۲۸ هزار نفر بوده که این عدد در بهمن به ۴۰ هزار نفر رسیده است.

زالی افزود: برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونای انگلیسی اقدامات لازم را انجام داده و کشور ما شاهد جهش‌های درون زا است و سویه‌های جدید ویروس شکل مهاجم تری را به خود گرفته است. یکی از کانون‌های بیماری کرونای انگلیسی با آزمایش اثبات شده در تهران است و یک نفر در اواخر هفته گذشته فوت می‌کند که البته آن بیمار دارای بیماری زمینه‌ای بوده است.

او افزود: افراد بستری شده از یک گروه خانوادگی بوده و باید از دورهمی‌های خانوادگی افراد پرهیز کنند. با توجه به اینکه داروی قطعی برای بیماری کرونا وجود ندارد بهترین راه رعایت نکات بهداشتی مانند زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی است.

زالی گفت: ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی در شهر‌هایی مانند البرز، اهر، خوزستان پخش شده است و علایم آن با نوع قبلی کرونا تفاوتی ندارد و با آزمایش‌های توانایی توالی یابی قابل تشخیص است. سه نفر در تهران به دلیل ابتلا به بیماری کرونا فوت کرده اند.

زالی افزود:میزان ابتلا و بستری گروه سنی ۱۰ سال در اسفند سال گذشته در حدود ۹ درصد بوده که در بهمن ماه سال جاری ۱۱ درصد، گروه سنی بالای ۸۰ سال در اسفند سال قبل ۷/۴ درصد از آن‌ها مبتلا و بستری شده در حالی که میزان ابتلا و بستری این گروه سنی در بهمن امسال به ۱۲ درصد رسیده است. میزان ابتلا و بستری گروه سنی ۷۰ تا ۸۰ سال در اسفند سال گذشته حدود ۱۱درصد بوده که ابن آمار در بهمن ماه سال جاری به ۱۴ درصد رسیده است.

او با اشاره به اینکه میزان ابتلا و بستری گروه‌های سنی بین ۴۰ تا۵۰، ۵۰ تا ۶۰ و۶۰ تا ۷۰ سال در بهمن امسال نسبت به گذشته ببن۱۲ تا ۱۸ درصد کاهش داشته است، افزود: احتمالا دلیل ایمنی جمعیتی میانسالان تهرانی در برابر کرونا به علت نرخ بالای ابتلای آن‌ها طی یک سال اخیر است وبنظر می‌رسدطیف سنی مبتلایان به کرونا در استان تهران دچار باز توزیع شده است.

او افزود: در شبانه روز گذشته ۳۷۲ بیمار در مراکز درمانی بستری شدند که ۹۲ مورد از آن‌ها در بخش‌های مراقبت ویژه بودند. در این مدت ۳۴۵ بیمار با بهبودی، از بیمارستان‌ها مرخص شدند.

او گفت: در شبانه روز اخیر ۶ هزار و ۹۰۰ نفر با علائم کرونایی به مراکز درمانی مراجعه کردند. در حال حاضر طیف سنی زیر ۱۰ سال و بالای ۷۰ سال جز گروه‌های پر خطر محسوب می‌شوند و باید بیشتر از سایرین از خود مراقبت کنند.

زالی افزود: ویروس‌های جهش یافته، گروه‌های بیشتری را تهدید می‌کنند و نگرانی دکتر نمکی بابت بروز طغیان‌های جدی فراگیری کاملا مهم است. باید بیش از گذشته به رعایت شیوه نامه‌ها توجه کنیم.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

صدور مجوز مصرف اضطراری مشروط واکسن کرونای چینی

به گزارش آبادان خبر، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو از صدور مجوز مصرف اضطراری مشروط واکسن کرونای چینی خبر داد.

جهانپور توضیح داد: صدور مجوز مشروط به این معنا است که تولید کننده لازم است در فواصل زمانی منظم نتایج مطالعات بالینی را به اطلاع سازمان غذا و داروی ایران برساند، همچنین تولید کننده لازم است هرگونه عارضه ناخواسته غیر منتظره جدی را به اطلاع وزارت بهداشت برساند. همچنین شرکت چینی لازم است نتایج مطالعات پایداری دراز مدت را به اطلاع سازمان غذا و دارو رسانده و واکسن از محل تولید مورد قرارداد در اختیار کشورمان قرار گیرد.

وی افزود: در مرحله اول ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم اهدایی توسط چین به ایران به کشور وارد می‌شود، مجوز واردات واکسن از کشور چین برای هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی صادر شده است.

منبع:فارس

 

حریرچی:مشاغل گروه دو، سه و چهار باید تعطیل باشند

به گزارش آبادان خبر، همه گیری ویروس جهش یافته کرونا انگلیسی با حضور ایرج حریرچی معاون وزیر کل بهداشت  مورد بررسی قرار گرفت.

حریرچی معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه اوضاع فراگیری کرونا نگران کننده است اظهار کرد: نشانه های بروز شرایطی که نگرانش بودیم، مشاهده می شود.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تنها ۳ درصد از محدودیت تردد ها اعمال می شود گفت: جریمه ماسک نزدن در عراق معادل ۵۰۰ هزار تومان است.

او با اشاره به اینکه امروزه ۹۷ درصد تردد هایمان را انجام می‌دهیم افزود: مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل هستند و برخی از محدودیت‌ها همچنان وجود دارد، اما کلاً ۳ درصد تردد و رفت و آمدهایمان کم شده است، اینگونه نیست که محدودیت‌ها و دستورالعمل ها صددرصد رعایت شود.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در کشور عراق پنجشنبه جمعه، شنبه و یکشنبه خودرو‌ها حق ندارد از خانه خارج شوند گفت:گلایه بیشتر من از کسانی است که  دستورالعمل  را رعایت نمی کنندو متاسفانه با آن‌ها برخورد صورت نمی‌گیرد.

او اظهار کرد: در ۱۱ شهر استان خوزستان وضعیت قرمز است، باید کلیه مشاغل گروه دو، سه و چهار تعطیل باشند تا به امروز صبح برآورد ما این است که کمتر از ۵۰ درصد این اتفاق افتاده است، در این استان نصف کارکنان دستگاه‌ها باید در محل کار خودشان حضور پیدا کنند.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اوضاع به نظر ما بسیار نگران کننده و هشدار آمیز است افزود: هرچند هنوز وارد پیک چهارم نشده ایم، اما با مشاهده موارد وسیع ویروس انگلیسی و ورود آن به کشور از مبادی مختلف، نشانه‌های اولیه پیک چهارم ظاهر شده است.

او با بیان اینکه ویروس انگلیسی بسیار مسری‌تر و کشنده‌تر است و جوانان را هم درگیر می‌کند خاطرنشان کرد: در خوزستان استفاده از ماسک به زیر ۵ درصد رسیده است و روسای بیمارستان‌ها درخواست کرده اند که در خوزستان قرنطینه کامل‌تر انجام شود.

او با بیان اینکه باید سعی کنیم پیک استان خوزستان را متوقف کنیم افزود: در استان مازندران، گلستان و گیلان به رغم کنترل بیماری، اما موارد بستری و مرگ و میر هنوز بالای متوسط کشوری است.

حریرچی تصریح کرد: در خصوص ممنوعیت سفر‌های نوروزی پیشنهاداتی شده، اما هنوز تصمیمی گرفته نشده که باید چند روزی صبر کنیم تا ببینیم وضعیت ویروس انگلیسی و رعایت دستورالعمل‌ها چه می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی‌های علمی، در فروردین آینده آمار فوتی‌های روزانه بین ۸۰ تا ۱۲۰ نفر خواهد بود گفت: اگر ۹۵ درصد مردم ماسک بزنند و دستورالعمل‌ها را دقیق رعایت کنند میزان مرگ و میر ما در خرداد ماه به زیر ۳۰ نفر خواهد رسید.

او با بیان اینکه با افزایش موارد بستری در هفته‌های آینده موارد مرگ افزایش می‌یابد اظهار کرد: ویروس انگلیسی در عرض چند روز وضعیت فرد مبتلا را وخیم می‌کند لذا یکی از خصوصیات ویروس انگلیسی این است که برای بقای خود تلاش می‌کند.

معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: نتیجه آزمایش مسافران یک پروازِ بازگشته از انگلیس نشان داد که آزمایش کرونای ۱۰ نفر آن‌ها مثبت است، با اینکه افراد تحصیل کرده بودند، حاضر به رعایت دستورالعمل‌ها نبودند.

حریرچی با اشاره به اینکه اگر ویروس انگلیسی گسترش پیداکند عید امسال مانند پارسال می‎شود افزود: هنوز در مورد لغو سفر‌های نوروزی تصمیم‎ گیری نشده است، فعلا مصوب شده که در تعطیلات اقامت در پارک‎ها و مدارس ممنوع باشد.

او اظهار کرد: ۹۰ درصد سفر‌ها با خودرو‌های شخصی و عمومی است که چندان تحت کنترل هیچکس نیست، احتمال اینکه مانند سال قبل سفر‌ها لغو شود کم نیست، هر فردی که علائمی مشکوک به کرونا دارد بلافاصله باید به مرکز درمانی مراجعه کند.

فرهاد ابول نژادیان در ادامه برنامه با بیان اینکه ویروس غالب در استان انگلیسی است افزود: ما دامنه تست گیری و بیمار یابی را افزایش داده ایم ومحدودیت‌های شدیدتری اعمال شده است، اما در بهترین حالت ۶۵ درصد محدودیت‌ها اجرایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در خصوص محدودیت‌ها برخی اصناف مقاومت‌هایی دارند که تلاش شده آن‌ها را با اقناع همراه کنیم و در مواردی هم با متخلفان برخورد شده است، مشکل اساسی ما با بازارچه‌های محلی و حاشیه‌ای شهر‌ها از جمله اهواز است، اما تلاش می‌کنیم محدودیت‌های سخت تری اجرا کنیم تا بتوانیم موج بیماری را مهار کنیم.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

آبادان,خبر آبادان,اخبار آبادان,آبادان نیوز,آبادان خبر,خوزستان,خبر خوزستان,اخبار خوزستان

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: