- تاریخ درج خبر:1401/10/02-١٣:١١
بسته خبری اقتصادی
از تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی چهخبر؟/ قیمت خودرو ترکید
در این بسته خبری، به تشریح مهمترین اخبار اقتصادی میپردازیم.
آبادان نیوز؛ ابوالفضل امیری _ رئیس سازمان امور اداری و استخدامی با اشاره به مراحل و شرایط تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی گفت: بحثها و رایزنیهای مفصلی با مجلس در این زمینه انجام شده است و در ابتدا باید آمار مشخصی از این نیروها بدست بیاوریم.
میثم لطیفی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در حاشیه نشست پاسخگویی به تماسهای مردمی در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری درباره تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی گفت: بحثها و رایزنیهای مفصلی با مجلس و نمایندگان در این زمینه انجام شده است اما ابتدا باید آمار دقیق کسانی را که بهصورت شرکتی یا قراردادهای دیگر در دستگاههای اجرایی مشغول خدمت هستند، مشخص شود که هنوز این آمار مشخص نشده است.
پایگاه تحلیلی گفتمانی آبادان خبر
او ادامه داد: در مرحله بعد باید نیاز واقعی دستگاهها و سازمانها مشخص شود، گاهی شرکتها حجم خاصی از خدمات را ارائه میکنند که این حجم میتواند با ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ نفر ارائه شود؛ پس باید کارسنجی، زمانسنجی و روشسنجی صورت گرفته و بر این اساس نیاز واقعی دستگاه تعیین شود.
معاون رئیسجمهور مرحله بعد در مسیر تبدیل وضعیت را برگزاری آزمون دانست و توضیح داد: باید آزمون برگزار شود تا از این طریق بهترینها در دستگاههای اجرایی جذب شوند.
لطیفی توضیح داد: این آزمونها یا علمی یا مهارتی هستند تا صلاحیت حرفهای فرد مشخص شده و جذب بر این اساس صورت گیرد.
وی تصریح کرد: تا این مقدمات حاصل نشود جذب بهصورت عمومی و کلی، نهتنها به ارتقای بهرهوری در دستگاههای اجرایی کمک نمیکند بلکه موجب هرج و مرج و بینظمی در این دستگاهها هم میشود.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی درباره نظر این سازمان پیرامون طرح مجلس شورای اسلامی برای تبدیل وضعیت کارکنان دستگاهها اظهار داشت: با اصل طرح مجلس در این زمینه موافق هستیم اما در جزئیات بحثهای جدی وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی آبادان نیوز
وی افزود: چندین ویرایش از این طرح تاکنون تدوین شده و یکی از دغدغهها بحث بار مالی طرح است اما مسأله مهمتر در تبدیل وضعیت، موضوع بهرهوری است.
لطیفی متذکر شد: اگر با هزینهای که پرداخت میشود بهرهوری دستگاهها افزایش یابد، مصداق سرمایهگذاری است و سازمان امور اداری و استخدامی از آن استقبال میکند.
وی بر همین اساس خاطرنشان کرد: استخدام صرف افراد بدون افزایش بهرهوری و رضایت مردم هدف نیست و جایی استخدام معنا مییابد که عدالت را ایجاد کرده، بهرهوری را افزایش داده و رضایت مردم را در پی داشته باشد.
لطیفی تأکید کرد: در صورت تحقق این سه هدف، استخدام مفید خواهد بود اما اگر فقط تعدادی کارمند به دستگاهها اضافه شوند، هزینه دولت افزایش مییابد و اگر کار مردم هم به سامان نرسد و فرصت برابر هم ایجاد نشود، مصداق بیتدبیری است که باید از آن احتراز کنیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره دستگاههایی که بیشترین نیاز به جذب را دارند، گفت: بیشترین جذب در حال حاضر باید در آموزش و پرورش صورت گیرد و مسیر جذب در این وزارتخانه حتماً باید از دانشگاه فرهنگیان باشد؛ به این دلیل که در این دانشگاه هم آموزش لازم و هم ارزیابی مورد نظر درباره معلمان اعمال میشود.
پایگاه تحلیلی گفتمانی آبادان خبر
لطیفی درباره امکان انتقال نیرو از دیگر دستگاهها به آموزش و پرورش هم توضیح داد: اگر این نیرویی شرایط لازم را داشته باشد؛ یعنی استعداد، توان و علاقه کار در آموزش و پرورش را داشته باشد، ما از انتقال وی با این ویژگیها حمایت میکنیم.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری نیروهای داوطلب و دارای توانایی لازم، بهمنظور انتقال به آموزش و پرورش ارزیابی شده و متناسب با نیاز این وزارتخانه در مشاغل آموزشی، پشتیبانی و خدماتی منتقل میشوند و این انتقال هم بهصورت آنلاین و در سامانه پاکنا صورت میگیرد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی درباره برگزاری آزمون استخدامی ۱۴۰۱ در دستگاههای دولتی هم گفت: سازمان اداری و استخدامی برای برگزاری آزمون ملاحظه سنجش را دارد و اگر سازمان سنجش بتواند شرایط و امکانات برگزاری آزمون استخدامی را فراهم کند، ما آماده برگزاری آن هستیم.
لطیفی همچنین درباره ضرورت آگاهسازی مردم از حقوق و تکالیف خود اظهار داشت: باید زنجیرهای در این زمینه به وجود آید، جنس سؤالاتی که در مجموعه سامد ثبت میشود، نشان میدهد که چه سؤالاتی در ذهن مردم وجود دارد که در مرحله نخست این سؤالات باید دستهبندی و طبقهبندی شوند.
وی افزود: در مرحله بعد نیاز است که جواب عالمانه، حقوقی، دقیق و اقناعکننده برای مردم تهیه شود که در این زنجیره، سازمان اداری و استخدامی و مجموعه حقوقی ریاست جمهوری میتوانند همکاری کنند؛ در مرحله بعد هم این پاسخها باید به زبان هنرمندانهای از طریق رسانهها به مردم منتقل شود.
پایگاه خبری تحلیلی آبادان نیوز
معاون رئیسجمهور با تأکید بر اینکه این دانستن و آگاهی جزو حقوق شهروندان است، گفت: در قانون خدمات کشوری هم فصلی در این حوزه وجود دارد و این مهم تبیین شده است که مردم باید از حقوق و تکالیفی که دارند مطلع باشند.
لطیفی تصریح کرد: با توجه به همت و پیگیری مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، با تکمیل این زنجیره و نیازسنجی اجتماعی از طریق همین مرکز و سیستم سامد در سراسر کشور، تهیه پاسخ دقیق و عالمانه توسط مجموعه حقوقی دولت و ما و در نهایت انتقال هنرمندانه آن از طریق رسانه، میتوانیم در زمینه آگاهی مردم گامهای راهگشایی برداریم.
وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات گلایه مردم که بسیاری از مواقع هم به حق است، به دلیل بیاطلاعی از حقوق و تکالیف قانونی آنهاست که آموزش و پرورش هم میتواند با دورههای آموزشی این نیاز به آگاهی را در برنامههای درسی خود لحاظ کرده و مرتفع سازد.
بازار خودرو همچنان آشفته است و رشد قیمت با افزایش نوسان نرخ ارز بیشتر شده است. در آذرماه قیمت برخی انواع خودرو بیش از ۱۰۰میلیون تومان بالا رفت، این در شرایطی است که بهگفته فعالان این حوزه، بازار خودرو همچنان راکد است و ابهام در پیشبینی وضعیت بازار، خریدار و فروشنده را بلاتکلیف نگه داشته است.
همشهری نوشت: بازار خودرو همچنان آشفته است و رشد قیمت با افزایش نوسان نرخ ارز بیشتر شده است. در آذرماه قیمت برخی انواع خودرو بیش از ۱۰۰میلیون تومان بالا رفت، این در شرایطی است که بهگفته فعالان این حوزه، بازار خودرو همچنان راکد است و ابهام در پیشبینی وضعیت بازار، خریدار و فروشنده را بلاتکلیف نگه داشته است.
پایگاه تحلیلی گفتمانی آبادان خبر
در یک ماه گذشته پژو ۲۰۶تیپ ۲معادل ۹۵میلیونتومان، دنا تیپ یک ۱۱۶میلیونتومان، دنا پلاس ۱۱۵میلیون تومان، انواع سمند بین ۷۰تا ۹۰میلیون تومان، کوئیک ۶۳میلیونتومان و تیبا و تیبا۲ بین ۶۰تا ۶۵میلیونتومان گران شدند. افزایش قیمت مونتاژیها از این هم بیشتر بود و هایما اس ۵و اس۷، بهترتیب ۱۴۰تا ۱۶۰میلیونتومان افزایش قیمت را در یک ماه آذر تجربه کردند.
بازار؛ بیثبات و نامناسب
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران وضع این روزهای بازار خودرو را بیثبات و نامناسب توصیف کرد و افزود: قیمت تمام خودروها بهویژه خودروهایی که بهطور مرتب فاکتورنمیشوند بهصورت روزانه با افزایش قابلتوجهی همراه است و حتی خودروهای خارجی نیز بدون توجه به اخبار واردات درحال رشد روزانه است.
سعید موتمنی با اشاره به شتاب گرفتن روند رشد قیمت خودرو همزمان با نوسان نرخ ارز اضافه کرد: تا زمانی که عرضه خودرو در بازار بهصورت قطرهچکانی انجام میشود و جهش قیمت دلار ادامه داشته باشد، قیمت در بازار خودرو هم به روند صعودی خود ادامه میدهد.
وزیر صمت: نگاه سرمایهای خودرو را گران کرد
اما وزیر صمت تحلیل متفاوتی از دلایل رشد قیمت خودرو ارائه داد. او افزایش قیمت خودرو را ناشی از نگاه سرمایهای مردم به این کالا دانست.
سیدرضا فاطمی امین دیروز در حاشیه جلسه هیأت دولت گفت: افزایش قیمت خودرو متاثر از افزایش قیمت تمامشده تولید آن در کارخانه نیست، بلکه متاثر از نگاه مردم بهعنوان یک کالای سرمایهای بهخودرو بوده که با افزایش نرخ ارز بهدنبال خرید خودرو و حفظ ارزش سرمایه خود هستند.
پایگاه خبری تحلیلی آبادان نیوز
او با اشاره به کسری ۵۰۰هزار دستگاه خودرو در سال طی ۴سال گذشته، رفع این تقاضای انباشته را زمانبر دانست و اضافه کرد: در حوزه تولید رشد زیادی داریم و در زمینه واردات نیز همین روزها نخستین گروه خودروهای وارداتی وارد گمرک میشوند.
فاطمی امین کندی روند واردات را ناشی از افزایش پیچیدگیهای مسیر واردات نسبت به قبل ازجمله الزام به انتقال فناوری دانست و تأکید کرد برنامه عرضه گسترده خودروهای وارداتی را پیشبینی کردهایم.
خودروهای اقتصادی بهار ۱۴۰۲ میرسند
براساس پیشبینی وزارت صمت قرار است تا پایان امسال ۱۰۰هزار دستگاه خودرو با تمرکز بر خودروهای اقتصادی بین ۷تا ۱۰هزار دلاری به کشور وارد شود و ۱۰۰هزار دستگاه دیگر نیز در بهار سال ۱۴۰۲وارد خواهد شد.
اما نخستین محموله خودرو وارداتی که وزارت صمت در هفتههای اخیر بارها خبر از رسیدن آنها تا پشت مرزها و قریب الوقوع بودن واردات آنها خبر داده، خودروهای اقتصادی نیستند.
معاون وزیر صمت دیروز با بیان اینکه محموله اولیه خودروهای وارداتی قیمت بالاتری نسبت به انتظار مشتری دارند، گفت: با توجه به اینکه عرضههای خوبی دیده شده قیمتها در سه ماه اول ۱۴۰۲ به تعادل میرسد.
پایگاه تحلیلی گفتمانی آبادان خبر
منوچهر منطقی، خودروی اقتصادی را خودروهای بین محدوده ۷ تا ۱۰ هزار دلار دانست و تأکید کرد قیمت پایه این خودروها در بازار تابع تغییرات نرخ ارز خواهد بود. او افزود: خودروی اقتصادی مسیر خود را طی میکند و با روشهای متعددی که در بهرهوری دیده شده، به قیمت هدف دست خواهیم یافت.
بهگفته معاون وزیر صمت، اولویت واردات خودروهای زیر ۱۰ هزار یورو بوده و در محموله اولیهای که وارد خواهد شد ترکیبی از خودروهای زیر ۱۰ هزار یورو و محدوده ۱۰ تا ۲۰ هزار یورو را خواهیم داشت.
منطقی درباره قیمت نهایی خودروهای اقتصادی وارداتی برای مصرفکنندگان گفت: انتظاری که از یک خودروی ۱۰ هزار یورویی وجود دارد این است که مثلاً بین ۴۵۰ تا ۵۵۰ میلیون تومان قیمت بخورد که به مرور به این قیمتها نزدیکتر میشویم.
سخنگوی وزارت صمت ۱۳آذرماه در توییتی اعلام کرد تعدادی از خودروهای وارداتی پشت مرزهای کشور رسیدهاند. وزیر صمت نیز هفته گذشته گفت خودروهای وارداتی تا یکهفته کاری با ورود به گمرک و طی شدن روند ترخیص در بازار عرضه میشوند.
پیشتر سخنگوی گمرک در اوایل هفته جاری اعلام کرد هیچ خودروی وارداتی در مرزهای کشور موجود نیست.
پایگاه خبری تحلیلی آبادان نیوز
بهگفته سیدمرتضی عمادی، گمرک تاکنون سندی از واردات خودرو دریافت نکرده است. کارشناسان بازار خودرو معتقدند خلف وعده وزارت صمت و ابهام درباره زمان واردات عامل افزایش موج گرانی و شدیدتر شدن رفتار هیجانی مشتریان در بازار میشود./ اخبار اقتصادی
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |