بررسی‌های صورت‌گرفته در مورد کووید-۱۹ نشان می‌دهند که پایین بودن سطح استروژن می‌تواند به بروز مرگ و میر در زنان مسن مبتلا به این بیماری منجر شود.

 

آبادان خبر: یک پژوهش جدید، ارتباط بین افزایش سطح هورمون استروژن در زنان مسن و کاهش خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ را شناسایی کرده است. این پژوهش به آزمایش‌های بالینی نیاز دارد تا بررسی کند که آیا مکمل استروژن می‌تواند از ابتلا به کووید-۱۹ شدید در برخی از افراد جلوگیری کند یا خیر.

یکی از نخستین مشاهدات همه‌ گیر شناسی که در اوایل دوره همه‌ گیری کووید-۱۹ از چین به دست آمد، این بود که مردان نسبت به زنان، با بیماری شدیدتری مواجه می‌شوند. یک بررسی بزرگ در اواخر سال ۲۰۲۰، این سوءظن‌ها را تأیید کرد و نشان داد که مردان تقریبا سه برابر بیشتر به مراقبت‌های ویژه نیاز پیدا می‌کنند و بیشتر در معرض خطر مرگ و میر قرار دارند.

تعدادی از پژوهش‌ها سعی کرده‌اند تا بفهمند که چرا مردان نسبت به زنان، از نوع شدیدتر کووید19 رنج می‌برند. نظر بسیاری از پژوهشگران این است که تستوسترون در این میان نقش دارد اما از سوی دیگر، پژوهشگران اکنون یافتن شواهدی را آغاز کرده‌اند که نشان می‌دهد استروژن ممکن است نقش محافظتی در کاهش دادن شدت بیماری در زنان داشته باشد.

این پژوهش، داده‌های مربوط به سوابق بهداشت عمومی در سوئد را بررسی می‌کند. پژوهشگران با تمرکز روی زنان بالای ۵۰ سال مبتلا به کووید-۱۹، سه گروه را تقسیم‌بندی کردند؛ زنانی که داروهای مسدودکننده استروژن را مصرف می‌کنند، زنانی که تحت "درمان جایگزینی هورمون"(HRT) هستند و یک گروه کنترل‌شده از زنانی که هیچ درمانی برای تقویت یا کاهش استروژن دریافت نمی‌کنند.

نتایج این پژوهش نشان داد آن دسته از زنانی که در گروه کاهش استروژن قرار دارند، در مقایسه با زنانی که درمان جایگزینی هورمون را دریافت می‌کنند، دو برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ قرار می‌گیرند. خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ برای زنان دارای استروژن ۲/۱ درصد بود؛ در حالی که گروه مسدودکننده استروژن با ۱۰/۱ درصد خطر مرگ مواجه بودند. گروه کنترل‌شده در حد وسط قرار داشت و خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ را ۴/۶ درصد نشان داد.

پژوهشگران نتیجه گرفتند که این پژوهش، ارتباط میان سطح استروژن و مرگ ناشی از کووید-۱۹ را نشان می‌دهد. در نتیجه، داروهایی که سطح استروژن را افزایش می‌دهند، ممکن است در تلاش‌های درمانی برای کاهش شدت کووید-۱۹ در زنان یائسه نقش داشته باشند و بتوان آنها را در آزمایش‌های کنترل‌شده تصادفی‌ مورد بررسی قرار داد.

"استفان ایوانز"(Stephen Evans)، پژوهشگر "دانشگاه لندن"(University of London) و از اعضای این گروه پژوهشی گفت: بعید است این یافته‌های جدید به این معنی باشد که زنان مسن‌تر باید از مکمل استروژن به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به کووید-۱۹ شدید استفاده کنند.

ایوانز خاطرنشان کرد که این نوع بررسی‌های مشاهده‌ای اغلب مملو از سوگیری‌ هستند.

وی افزود: باید سابقه طولانی بررسی‌های مشاهده‌ای را به ویژه در رابطه با هورمون درمانی به خاطر داشت. باید احتیاط زیادی در مورد این موضوع داشته باشیم که هورمون‌درمانی در دوره یائسگی می‌تواند فواید قابل توجهی را در مقابله با کووید-۱۹ داشته باشد.

در حال حاضر، آزمایش‌هایی در حال انجام شدن هستند که اثر استروژن را بر کووید-۱۹ در بیماران بستری‌شده در بیمارستان بررسی می‌کنند. بنابراین، احتمال دارد که به زودی پاسخ‌هایی در مورد این که آیا مکمل استروژن می‌تواند محافظتی را در برابر کووید-۱۹ شدید ارائه دهد یا خیر وجود داشته باشد.

با وجود این، بررسی‌های پیشین، ارتباط بین سطوح پایین استروژن و کووید-۱۹ شدید را نشان داده‌اند. یک پژوهش بزرگ که در انگلستان انجام شده است، یافته‌های پژوهش سوئدی را تکرار می‌کند و نشان می‌دهد که میزان مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در زنان تحت درمان جایگزینی هورمون، کمتر است.

پژوهش جالب دیگری که در سال ۲۰۲۰ انجام شد، نشان داد زنانی که از قرص‌های ضد بارداری ترکیبی حاوی استروژن و پروژسترون استفاده می‌کنند، در مقایسه با کسانی که این قرص را مصرف نمی‌کنند، کمتر در معرض تجربه کردن نشانه‌های شدید کووید-۱۹ قرار دارند.

این پژوهش، در مجله "BMJ Open" قرار گرفت.


پژوهشگران ژاپنی در بررسی جدید خود، از نانوذرات به دست آمده از ذرت برای مهار رشد تومورهای سرطانی استفاده کردند.

نانوذراتی که برای مقابله با بیماری مهندسی شده‌اند، قابلیت بسیاری در درمان سرطان دارند. پژوهشگران "دانشگاه علوم توکیو"(Tokyo University of Science) با استفاده از ذرت و آب به عنوان نقطه آغازی برای ابداع یک نانو ذره زیستی جدید که رشد تومور را در موش‌ها سرکوب می‌کند، نوع کم‌هزینه و بسیار امیدوارکننده‌ای از این فناوری را ارائه داده‌اند.

نانوذراتی را دیده‌ایم که به روش‌های گوناگون برای مبارزه با سرطان ساخته شده‌اند؛ از نمونه‌های فعال‌شده با نور که پروتئین‌های ضروری را از سلول‌های سرطانی می‌ربایند گرفته تا نمونه‌هایی که ماه‌ها پیش از روش‌های تصویربرداری سنتی، تومورها را شناسایی و ردیابی می‌کنند. تولید این ذرات مصنوعی که اندازه آنها به یک تا ۱۰۰ نانومتر می‌رسد، دشوار و پرهزینه است. این موضوع، پژوهشگران این پروژه جدید را به بررسی احتمال دیگری در قالب نانوذرات به دست آمده از گیاه سوق داد.

این نانوذرات اخیرا به عنوان عوامل غیرسمی و مقرون به صرفه برای کاربردهای پزشکی و دارورسانی ظاهر شده‌اند و می‌توانند بافت‌ها و اندام‌های خاصی را در بدن هدف قرار دهند. پژوهشگران دانشگاه علوم توکیو با بررسی احتمالات در این زمینه، به ذرت روی آوردند که یکی از متداول‌ترین محصولات غذایی است.

پروفسور "ماکیا نیشیکاوا"(Makiya Nishikawa)، پژوهشگر دانشگاه علوم توکیو گفت: با کنترل ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی نانوذرات، می‌توان اثر آنها را در بدن کنترل کرد. ما می‌خواستیم نانوذرات گیاهان خوراکی را کشف کنیم. ذرت به شکل بومی خود، در مقادیر زیادی در سراسر جهان تولید می‌شود و همچنین، شکل اصلاح‌شده ژنتیکی آن ارائه می‌شود. به همین دلیل، آن را برای پژوهش خود انتخاب کردیم.

دانشمندان در آزمایش نانوذرات جدید خود دریافتند که این نانوذرات توسط طیف وسیعی از سلول‌ها از جمله سلول‌های تومور موش‌ها و سلول‌های ماکروفاژ موسوم به "RAW264.7" جذب می‌شوند. پژوهشگران مشاهده کردند که نانوذرات آنها، واکنش ایمنی به وجود می‌آورند و یک عامل کشنده تومور را از سلول‌های RAW264.7 آزاد می‌کنند. همچنین این نانوذرات، توانایی گزینش بالایی را برای سلول‌های تومور نشان دادند و نهایتا رشد آنها را به طور قابل توجهی مهار کردند.

سپس نانوذرات به دست آمده از ذرت روی موش‌های مبتلا به سرطان آزمایش شد و پژوهشگران، آنها را مستقیما به تومورها تزریق کردند. این کار، رشد تومور را به طور قابل توجهی سرکوب کرد و عوارض جانبی جدی یا کاهش وزن به همراه نداشت.

نیشیکاوا گفت: ما امیدواریم که با بهینه‌سازی ویژگی‌های نانو ذرات و ترکیب کردن آنها با داروهای ضد سرطان، بتوانیم داروهای ایمن و موثری را برای سرطان‌های گوناگون ابداع کنیم.

این پژوهش، در مجله "ساینتیفیک ریپورتس"(Scientific Reports) به چاپ رسید.

علم و فناوری،کووید19،ذرت،آبادان خبر،آبادان نیوز
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: