بر طبق یک مطالعه، پسر بچه‌هایی که دست‌کم دو ساعت در روز را صرف تماشای تلویزیون می‌کنند سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به اوتیسم قرار دارند.

 

آبادان خبرمحققان ژاپنی ارتباط میان زمان تماشای تلویزیون ۸۴ هزار کودک یک ساله را با میزان ابتلای آنها به اوتیسم در سه سالگی مورد بررسی قرار دادند.

میزان ابتلا به اوتیسم در بین پسرانی که به مدت دو تا چهار ساعت در روز در معرض صفحه نمایش‌ها بودند ۳.۵ برابر بیشتر از پسرانی بود که اصلا به صفحه نمایش‌ها نگاه نکرده بودند.

اگرچه هیچ ارتباط مشابهی در میان دختران یافت نشد.

متخصصان دانشگاه یاماناشی(Yamanashi) می‌گویند که یافته‌های آنها از محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش‌ها در میان کودکان حمایت می‌کند.

دانشمندان به طور دقیق نمی‌دانند که علت ایجاد اوتیسم چیست اما گاهی این بیماری از والدین به کودکان به ارث می‌رسد و علاوه بر آن مطالعات نشان می‌دهد که این موضوع در والدینی که سن بیشتری دارند و مادرانی که دچار اضافه وزن هستند و بیشتر از عوارض بارداری رنج می‌برند شایع‌تر است.

از هر ۵۰ جوان یک نفر در این طیف قرار می‌گیرد.

کودکان مبتلا به اوتیسم در برقرار کردن ارتباط چشمی، درک احساسات دیگران و یا داشتن علاقه شدید به موضوعات خاص با مشکل مواجه می‌شوند. جوانان مبتلا به این عارضه نیز ممکن است برای درک اطلاعات نیازمند زمان بیشتری باشند یا کارهایی را دائما تکرار کنند.

مطالعه اخیر به کشف ارتباطی میان مدت زمان تماشای صفحه نمایش‌ها و ویژگی‌های ناشی از اوتیسم انجامیده است.

همه‌گیری کووید-۱۹ باعث ایجاد یک تغییر سریع در سبک زندگی افراد شده و این موضوع زمان تماشای صفحات نمایش را در بین کودکان در سراسر جهان افزایش داده است.

محققان سوالاتی از والدین ۸۴ هزار کودک در مورد مدت زمانی که این کودکان در یک سالگی صرف تماشای تلویزیون کرده‌اند، پرسیدند.

سپس در یک پرسشنامه تکمیلی از آنها در مورد اینکه آیا فرزندشان بین سنین دو تا سه سالگی به اوتیسم مبتلا شده است، پرسیده شد.

از این میان، حدود ۳۳۰ کودک یعنی ۰.۴ درصد تا سن سه سالگی مبتلا به اوتیسم شناخته شده بودند که ۲۵۱ مورد از آنها پسر و ۷۹ مورد دختر بودند.

این یافته‌ها که در مجله‌ی JAMA Pediatrics به چاپ رسیده نشان می‌دهد که میزان ابتلای پسران به اوتیسم با افزایش مدت زمان استفاده از صفحه نمایش‌ها ارتباط مستقیم دارد.

کسانی که روزانه کمتر از ۶۰ دقیقه تلویزیون تماشا می‌کردند در مقایسه با کسانی که تماشا نمی‌کردند ۳۸ درصد احتمال ابتلای بیشتری به اوتیسم داشتند.

این درصد در میان پسرانی که تا دو ساعت در روز از نمایشگرها استفاده می‌کردند ۲.۱۶ درصد بیشتر بود و در گروهی که روزانه تا چهار ساعت به صفحه‌های نمایش خیره شده بودند ۳.۴۸ برابر بیشتر بود.

این موارد در میان دختران دیده نشد.

سازمان بهداشت جهانی پیش‌تر اعلام کرده که کودکان نباید در ۱۲ ماهه اول زندگی خود در معرض نمایشگرها قرار بگیرند. به رغم این توصیه‌ها از هر ۱۰ کودکی که در این مطالعه شرکت کردند ۹ کودک تا رسیدن به یک سالگی در معرض صفحه نمایش‌ها قرار گرفته بودند.

این تیم می‌گویند که مدت زمان استفاده از صفحه نمایش‌ها می‌تواند بر میزان ابتلا به اوتیسم اثر بگذارد زیرا مشخص شده که امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از صفحه نمایش‌ها می‌تواند بر رفتار موش‌های آزمایشگاهی اثر بگذارد و مطالعات پیشین نشان می‌دهد که دستگاه‌های الکترونیکی مولکول‌هایی را تحریک می‌کنند که با علائم اوتیسم ارتباط دارد.

به گفته‌ی محققان، در دوران نوزادی و زمانی که رشد عصبی در حال انجام است، عوامل محیطی مانند تحریک‌های عصبی از طریق صفحه‌های نمایش می‌تواند بر رشد عصبی اثر بگذارد.

این تیم می‌گویند که عدم وجود ارتباط میان زمان تماشای صفحه نمایش ها و میزان اوتیسم در میان دختران می‌تواند نرخ بالای تشخیص این بیماری در میان پسران را توضیح دهد اما دانشمندان تاکنونی قادر به توضیح علت آن نبوده‌اند.


"دارپا" طی پروژه جدیدی قصد دارد یک ساعت اتمی قابل حمل بسازد که می‌تواند تحولی را در حوزه نظامی پدید آورد.

"آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا" یا "دارپا"(DARPA) اعلام کرده است که قصد دارد طی پروژه‌ای موسوم به "ROCkN"، یک ساعت اتمی نوری بسیار دقیق ابداع کند که می‌توان از آن در یک هواپیمای نظامی یا وسیله نقلیه صحرایی استفاده کرد.

در عملیات‌های نظامی، دقت در مقیاس نانوثانیه برای هواپیماهای نظامی مورد نیاز است تا از سلاح‌های با سرعت بالا در بردهای مورد نظر استفاده کنند. حتی خطایی به اندازه یک میلیاردم ثانیه می‌تواند باعث شود که موشک هدف خود را از دست بدهد. به همین دلیل، ارتش‌های کنونی به شدت به جی پی اس وابسته هستند اما این فناوری همیشه در دسترس نیست و حتی ممکن است توسط دشمن متوقف شود.

ساعت‌های اتمی می‌توانند با فراهم کردن امکان تشخیص زمان با دقت فوق‌العاده و بدون نیاز به جی پی اس، راه‌حلی را برای این کار ارائه دهند. این فناوری از امواج مایکروویو برای اندازه‌گیری فرکانس اتم‌ها هنگام تغییر حالت انرژی استفاده می‌کند. دقیق‌ترین نوع ساعت اتمی، ساعت اتمی نوری است که امواج مایکروویو را با پرتویی از نور جایگزین می‌کند و دقت را افزایش می‌دهد.

ساعت‌های اتمی قابل حمل

ساعت‌های اتمی نوری معمولا دستگاه‌های دست و پا گیر و بزرگی هستند اما دارپا در پروژه ROCKN قصد دارد آنها را کوچک‌تر و سبک‌تر کند تا بتوان آنها را در هواپیماهای نظامی و حتی ماهواره‌ها نصب کرد.

"تاتیانا کورسیک"(Tatjana Curcic)، مدیر برنامه اداره علوم دفاعی دارپا گفت: هدف ما تبدیل کردن ساعت‌های نوری اتمی از ساختارهای بزرگ آزمایشگاهی به نسخه‌های کوچک و مستحکمی است که بتوان آنها را بیرون از آزمایشگاه به کار برد. اگر بتوانیم موفق عمل کنیم، دقت ساعت‌های نوری اتمی نسبت به ساعت‌های اتمی ریزموج، ۱۰۰ برابر بهتر می‌شود و این ساعت‌ها میزان خطای کمتری خواهند داشت. شاید این برنامه بتواند بسیاری از فناوری‌ها، قطعات و آزمایش‌های حیاتی برای ساخت یک ساعت شبکه‌ای را در آینده ایجاد کند.

شاید بتوان از این فناوری در اکتشافات فضایی هم استفاده کرد. ناسا در سال ۲۰۱۹، ساعت اتمی موسوم به " Deep Space Atomic Clock" را فعال کرد. این ساعت برای محاسبه دقیق مسیرهای فضایی در آینده، کاربردهای بسیار زیادی خواهد داشت. سفرهای فضایی مانند عملیات‌ نظامی به دقت بالایی در محاسبه مسافت‌ نیاز دارند و نباید در آنها خطایی رخ دهد. به همین دلیل، توسعه ساعت نوری اتمی قابل حمل می‌تواند در بسیاری از حوزه‌ها کارآمد باشد.

علم و فناوری،آبادان خبر،آبادان نیوز،ساعت اتمی،اوتیسم
ابوالفضل امیری
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: