کد خبر : 439 تاریخ انتشار :  20/05/1389   تعداد بازدید: 74 چاپ خبر



مخالفت جدی رئیس‌جمهور با برخورد انتظامی با بدحجابی

 
 

رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی مستقیم تلویزیونی با مردم، نسبت به برخوردهای انتظامی با قضیه فرهنگ و نحوه پوشش دختران و زنان به شدت انتقاد کرد.

http://files.tabnak.com/pics/201006/201006140840462986.jpg

دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به برخی برخوردهای نامناسب با جوانان گفت: "من با برخورد انتظامی با دخترها و پسرها و پرسش نسبت‌ آن‌ها به شدت مخالفم."

وی اضافه کرد: "اینکه در خیابان جلوی یک پسر و دختر را بگیرند و بپرسند شما باهم چه نسبتی دارید، واقعا زشت است. به شما چه که اینها چه نسبتی دارند؟"

رئیس‌جمهور همچنین تاکید کرد: "امیدوارم بدون تذکر جدی من، طرح فعلی برخورد با بدحجاب‌ها جمع شود."

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود گفت: هيچ كس نبايد فردي را بدون حكم قاضي مجازات كند مگر در جاهايي كه قانون داريم مثل قوانين راهنمايي و رانندگي، ولي براي مسائل اجتماعي اين را نداريم كه يك مامور درجا خود تشخيص دهد و خودش نيز بخواهد مجازات كند.

رييس‌جمهور نسبت به مسئله گشت و همچنين نصب تابلو بر روي برخي از خودروها اشاره كرد و گفت: اميدواريم كه اين اقدامات ادامه پیدا نکند و احتياج به تذكر جدي من نداشته باشد. اينها در شان جامعه نيست.

وي گفت: ما با عموم مردم مواجه هستيم و بايد رفتار و روش فرهنگي باشد.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: اگر یک پدیده در جامعه بوجود می آید باید ریشه یابی و با روش عالمانه و انسانی اصلاح کنیم. بنده احمدی نژاد به یک گناه جزیی راضی نیستم چه برسد به گناه های بزرگ اما روش کار در مواجهه با عموم مردم باید باشد.
شهید مطهری هنگامی که مسئله حجاب آن موقع مطرح شد کتاب، نوشت و آن را شرح و توضیح داد، مسایل اجتماعی طوری نیست که به یک نفر بگوییم خودت اندازه بگیر، ببر و بدوز، این را جامعه اسلامی نمی پذیرد. احمدی نژاد گفت:اگر کسی هم از روی دلسوزی برخی کارها را می کند، باید بداند چنانچه شخصیت کسی را تخریب بکند او محال است حرف این فرد را بپذیرد ، این نشدنی است.

وي گفت: مثلا من ديدم كه جواني با مقام معظم رهبري ديدار مي‌كند و همان جوان وقتي با آن هيبت بيرون مي‌آيد تذكر مي‌گيرد. محال است كه كسي از سوي كسي كه شخصيتش تخريب مي‌شود حرفش خوبش را بپذيرد.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه ما بايد با ادبيات امروز با نسل امروز صحبت كنيم، گفت:‌ پدر و مادرها نيز بايد براي فرهنگ فرزندشان احساس مسئوليت كنند و توليد فرهنگ بايد توسط اهالي فرهنگ انجام شود، دست برتر ما در دنيا مباحث فرهنگي است.

وی اضافه کرد باید کار فرهنگی صورت گیرد و بستر سازی فرهنگی لازم صورت گیرد و پس از اینکه این کار انجام شد و مزایای آن مشخص شد، آنگاه از جوانان کشور و بانوان کشور بخواهیم که آن را اجرا کنند و من به شدت با برخورد انتظامی مخالفم.


دیگر اظهارات رئیس جمهور را در زیر میخوانید:

* ما در معادلات جهانی با قدرت نظامی و اقتصادی وارد نمی‌شویم.نگاه ما دفاع از کشور است، هر چند که دوست داریم قدرت اول اقتصادی دنیا شویم و در این مسیر نیز حرکت می‌کنیم اما اکنون در این جایگاه نیستیم و با این نگاه نمی‌خواهیم در معادلات انسانی جهان، برای منافع خاص بهره ببریم.

* بنده همین جا از برزیل و ترکیه تشکر می‌کنم که دوره جدیدی را در مناسبات جهانی آغاز کردند که نشان داد می‌توان در مقابل اراده آمریکا ایستاد و پیروز شد.

* تقویت خودباوری در خانم‌ها یکی از مباحث مختص بانوان است.در این زمینه باید موانع پیش روی بانوان برداشته شود که کارهای زیادی در این زمینه انجام شده و یک نمونه آن حضور زنان در دولت است که کار بسیار بزرگی بود. در این مسئله اتفاق بزرگی رخ داد که مقاومت‌هایی در مقابل آن شکل گرفت و ما تا مرز طرد شدن از برخی مجامع نیز پیش رفتیم.

* معاونت علمی و فناوری که کل فناوری و جریان علمی کشور را هدایت می‌کند در اختیار یک بانوی دانشگاهی قرار دارد که البته در کار خود نیز موفق است. در بخش حقوقی نهاد ریاست جمهوری که کارهای بسیار پیچیده‌ حقوقی در آن انجام می شود نیز یک خانم دانشگاهی فعال است که در کار خود نیز موفق بوده‌ و مشاور امور بانوان ریاست جمهوری نیز یکی دیگر از این نمونه‌ها به شمار می‌رود.

* اخیرا در دولت موضوعی تصویب شد که خانم‌هایی که کارمند هستند و می‌توانند کار خود را در منزل انجام دهند، این اجازه را دارند که کار خود را در منزل انجام دهند و دلیلی ندارد که کارشناسان را در یک محیط بسته و تحت فشار دنبال کنند.

* موضوعاتی نظیر برخورد با بدحجابی هیچ ربطی به دولت ندارد و دولت واقعا در آنها هیچ دخالتی ندارد و ما این موارد را توهین می‌دانیم که از یک زن و مرد در خیابان سؤال شود که چه نسبتی با هم دارید.

* هیچ کس حق ندارد در این موارد از مردم سؤال کنداما این طور نیست که ما نابسامانی‌های اجتماعی را در جامعه نمی‌بینیم و یا به دنبال اصلاح آن نیستیم، بلکه تأکید می‌کنم که این روش برای حل این مشکل درست نیست.

* ما این‌گونه برخوردها را اساسا قبول نداریم . تا جایی که بتوانیم با این موارد برخورد می‌کنیم و آن را کنترل خواهیم کرد. این نگاه دولت است. اما برخی تا اسم زن به میان می‌آید ناراحت می‌شوند که این افراد باید خود را اصلاح کنند.

* اما اگر عده‌ای می‌خواهند به صورت سازمان یافته مشکلات اخلاقی در جامعه گسترش دهند هرگز از آنها چشم پوشی نخواهیم کرد و مسئولین مربوطه آنها را شناسایی خواهند کرد تا برخورد لازم با آنها انجام شود.

* برخی به امر به معروف اشاره می‌کنند که حرف درستی است اما قبل از آن باید یک پدیده‌ای در جامعه معروف شود که عموم جامعه آن را کار خوب بدانند.

* احمدی‌نژاد در پاسخ به این سؤال که آیا به نظر شما همه این حرکات سازمان یافته است و درست است که از تمام ماشین‌های عکس گرفته شود و روی آنها تابلو قرار دهند؟ گفت: هیچ کس نباید بدون حکم قاضی کسی را محاکمه کند. یعنی اگر عکس فردی در روزنامه به عنوان متخلف چاپ شود، ‌آن را مجازات کرده‌اید و اگر کسی را متوقف کنید و تابلویی روی ماشین وی قرار دهید و از آن عکس بگیرید یعنی آن را مجازات کرده‌اید.

وی با بیان اینکه هیچ کس حق ندارد بدون حکم قاضی فردی را مجازات کند اضافه کرد: این کار فقط زمانی ممکن است قانون اجازه آن را به ما بدهد. مثلا افسر راهنمایی و رانندگی می‌تواند این کار را انجام دهد که البته در این شرایط نیز حق فرد مجازات شونده برای شکایت محفوظ است.

* نهادهای مختلف فرهنگی از جمله حوزه‌های علمیه و صدا و سیما در اختیار دولت نیست و آنها نیز مسئولیت‌های خاصی در این زمینه دارند.

* درست نیست که انتظار داشته باشیم دولت خودش تولید فکر کند و آن را نیز به عرصه عمل بکشاند، با توجه به برخی محدودیت‌ها این مسئله عملی نیست.

* در کشور تعدد نهادهای فرهنگی وجود دارد که هر کدام از این نهادها احساس استقلال و استغنا می‌کنند که این مسئله کار را برای دولت اندکی مشکل کرده است