کد خبر: ١٨١٧٦   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/12/02-١١:٥١

بنفشه آفریقایی یکی از زیباترین گلهای آپارتمانی و گلخانه‌ای است که نسبت به طول روز بی تفاوت است و به خاطر همین یکی از گیاهان همیشه گل دار می باشد و چنانچه از آن به خوبی مراقبت کنید می توانید در طول سال از دیدن گل های کوچک و مینیاتوری اش لذت ببرید.

 

به گزارش آبادان خبر، نفشه آفریقایی با نام علمی “Saint paulia”بومی آفریقای شرقی است. در بنفشه آفریقایی برگهای سبز مخملی و کرک دار روی ساقه فشرده و کوتاه قرار دارند. این گیاه در تمام طول سال گل می‌دهد و رنگ گلبرگ‌های آن آبی، قرمز، صورتی، سفید و بنفش است و از گیاهانی است که قابل نگهداری در گلدان به عنوان گیاه زینتی است.

نام  فارسی: بنفشه آفریقایی
خاستگاه: تانزانیا،کنیا و جنوب شرق آفریقا
نام های انگلیسی: African violet
نام علمی: SAINTPAULIA IONANTHA
خانواده: NERIACEAE  - ژسنریاسه
نام های دیگر: سنت پولیا , آیونانتا

گلها به صورت کم پر و پر پر و پرچمها طلایی و به طرز زیبایی از وسط گلها بیرون زده‌اند به طوری که تناقض در رنگ پرچمها و گلبرگها گل را به صورت یکی از زیباترین مینیاتورهای گیاهی در آورده است. در این بخش مقاله به شما طرز نگهداری بنفشه آفریقایی و نحوه برطرف نمودن برخی مشکلات رایج در نگهداری این گیاه در منزل را توضیح میدهیم.

گلها به صورت کم پر و پر پر و پرچمها طلایی و به طرز زیبایی از وسط گلها بیرون زده‌اند به طوری که تناقض در رنگ پرچمها و گلبرگها گل را به صورت یکی از زیباترین مینیاتورهای گیاهی در آورده است. در این بخش مقاله به شما طرز نگهداری بنفشه آفریقایی و نحوه برطرف نمودن برخی مشکلات رایج در نگهداری این گیاه در منزل را توضیح میدهیم.

نیازها:

بنفشه آفریقایی هم مثل هر گیاه دیگری به مجموعه ای از عوامل برای رشد و نمو بهینه نیاز دارد که از این میان می توان به نور، دما، آب، مواد غذایی، و محیط کشت اشاره کرد.

نور: عمل فتوسنتز به عنوان سیستم تولید انرژی منحصر به فرد گیاهان در حضور نور صورت می گیرد، ازین رو نور را می توان اساسی ترین فاکتور رشد گیاه دانست. در مورد میزان نیاز بنفشه آفریقایی به نور عقاید ضد و نقیض فراوان است و این می تواند دلایل زیادی داشته باشد.

بنفشه آفریقایی در نور به نسبت کم به خوبی رشد می کند ولی برای گلدهی نیاز به شدت نور بیشتر دارد. در صورت استفاده از نور طبیعی، نور ملایم صبحگاهی از یک پنجره رو به شرق می تواند مفید باشد، در زمستان نور پنجره رو به جنوب نیز به همان اندازه ملایم و مفید خواهد بود.

در تابستان می توان با افزایش فاصله گیاهان از پنجره جنوبی ، از تابش مستقیم آفتاب جلوگیری کرده و نور خوبی برای گیاهان فراهم کرد. بنفشه آفریقایی از معدود گیاهانی ست که زیر نور مصنوعی لامپ ها نیز به خوبی نور طبیعی ( حتی به عقیده برخی بهتر از نور طبیعی! ) رشد و نمو می کند.

استفاده از نور مصنوعی فلوئورسنت سفید (cool white) بهتر از سایر انواع لامپ هاست. به طور معمول لامپهای لوله ای فلوئورسنت را در فاصله ی ۳۰ سانتی متری از سطح گیاهان (عرض ۱۲۰ سانتی متری) نصب می کنند تا شدت نوری معادل ۶۰۰ فوت کندل حاصل شود.

آزمایش نشان داده که بنفشه آفریقایی در شرایط ۲۴ ساعت روشنایی مداوم با نوری به شدت ۴۰۰ فوت کندل به خوبی رشد و نمو می کند. به طور کلی بنفشه آفریقایی برای گلدهی طولانی به ۱۲ تا ۱۶ ساعت روشنایی در شبانه روز - برحسب نوع رقم- نیاز دارد. معمولا رقم هایی با برگهای تیره تر و گلهای پُرپَر به روشنایی بیشتر نیاز دارند.

از آنجا که گرد و غباری که بر برگ ها می نشیند میزان نور دریافتی گیاه را می کاهد باید سعی کنیم همواره برگ ها را تمیز نگه داریم. در کل بهترین راه برای تعیین کفایت میزان روشنایی این است که چگونگی رشد گیاهان را مورد توجه قرار دهیم.

اگر دمبرگ ها بیش از حد بلند و کشیده و متمایل به سمت بالاست و برگها رنگ سبز تیره داشته و گیاه خیلی کم گل می دهد نشانه کمبود روشنایی است. هنگامی که رنگ برگ ها روشن شده و به زردی می گراید نشانه ی زیادی نور است، در شدت نور خیلی زیاد لکه های سوختگی روی برگ ها بروز خواهد کرد.

دما: دمای مناسب برای پرورش بنفشه آفریقایی ۱۸ تا ۲۶ درجه سانتی گراد است. در ۲۵ درجه بنفشه آفریقایی به خوبی رشد و نمو کرده و گل فراوان می دهد ولی گلبرگ ها به نسبت کوچک و رنگ پریده می شوند.

اگر دما از ۱۸ درجه کمتر شود رشد و نمو کاهش یافته و احتمال بروز سفیدک(نوعی بیماری قارچی شبیه به پودری سفید رنگ روی برگ ها) زیاد می شود.و برگ ها به سمت پایین خم شده و شکننده می شوند. کمترین دمای قابل تحمل برای گیاه در زمستان ۱۳ درجه است.

این گیاه برعکس اغلب گیاهان هرچه دمای شبانه گرمتر و دمای روزانه خنک تر باشد ( ثبات و عدم اختلاف میزان درجه حرارت در طول شبانه روز) بهتر رشد و نمو می کند. اگر دمای روزانه بالاتر از ۲۹ درجه باشد باعث تحریک گلدهی زودهنگام و ضعیف شدن گیاه می شود. حداکثر دما برای این گیاه ۳۲ درجه است.

آبیاری: محیط کشت بنفشه آفریقایی باید مرطوب باشد ولی در حالت غرقاب قرار نگیرد. برای آبیاری متداول ترین روش این است که زیرگلدانی را پر از آب کرده و گلدان را در آن قرار می دهیم تا آب از سوراخ های ته گلدان به سمت بالا حرکت کند.

پس از مرطوب شدن سطح خاک ( تقریبا بعد از حدود نیم تا حداکثر یک ساعت) در صورت باقی ماندن آب در زیرگلدانی باید آب اضافی را خالی کرد.آبیاری از بالا برای بنفشه آفریقای مناسب نیست زیرا ریزش آب روی برگ ها باعث پوسیدگی و رشد قارچ می شود.

به خاطر داشته باشید که آبیاری باید از زیر گلدانها انجام شود و به همین دلیل غبارپاشی برای این گیاه مضر است که باید رطوبت را به طریق دائمی و پایدار تامین کرد.

از طرفی آبیاری مداوم از پایین موجب تجمع نمک و املاح در سطح خاک و اطراف طوقه گیاه خواهد شد که اگر میزان نمک افزایش یابد موجب آسیب گیاه و درنهایت پوسیدگی طوقه می شود.به خصوص اگر کیفیت آب آبیاری مناسب نباشد.

برای جلوگیری از این حالت می توان هرازگاهی آبیاری را از بالا ولی با دقت و جلوگیری از خیس شدن برگ ها - به خصوص عدم تجمع قطرات آب در قسمت مرکزی رشد گیاه- انجام داد. ریشه های بنفشه آفریقایی به تجمع نمک بسیار حساس است .

در صورت استفاده از آب شور (وجود املاح زیاد) یا عدم دقت در استفاده از کودهای شیمیایی و تجمع نمک در خاک، گیاه توانایی جذب آب را نخواهد داشت ازین رو علی رغم آبیاری و خیس بودن بستر کاشت، گیاه علایم پژمردگی را نشان داده و در نهایت از بین خواهد رفت ( به اصطلاح گیاه در اثر املاح زیاد می سوزد).

برای آبیاری بنفشه آفریقایی باید از آب ولرم ( هم دمای اتاق) استفاده کرد زیرا آب سرد موجب ایجاد شوک و فروافتادن گل ها و ایجاد لکه هایی روی برگ ها می شود. اگر یک شب قبل از آبیاری ظرف آب را در اتاق نگه داری کنیم دمای آن متعادل شده از طرفی کلر موجود در آب خارج می گردد زیرا کلر اضافی موجود در آب آبیاری برای بنفشه آفریقایی زیان آور است.

دقت در آبیاری یکی از نکات مهم برای داشتن گیاهانی سالم و با رشد و گلدهی مطلوب است. در فاصله ی دو آبیاری بهتر است قدری سطح خاک خشک شود نه کاملا خشک. حدودا هر۵،۶ روز یکبار زمان مناسبی برای آبیاری است، البته فاصله دو آبیاری، به اندازه گیاه، اندازه گلدان، دما و رطوبت نسبی محیط و نوع محیط کشت گیاه نیز بستگی دارد.

به طور کلی ایجاد شرایط نسبتا پایدار با نوسانات کم از لحاظ رطوبت و دما برای داشتن گیاهانی با رشد و گلدهی مطلوب و بهینه لازم است.

مواد غذایی( کود):

از آنجایی که محیط کشت بنفشه آفریقایی فاقد خاک ( رس) است تقریبا هیچ گونه مواد غذایی برای رشد گیاه ندارد ازین رو همواره در آب آبیاری از محلول کود مناسب استفاده می کنیم. نیازهای همه ی گیاهان به هنگام رشد با زمان به گل نشستن متفاوت است.

رشد و نمو( تولید گل و بذر) دو فرآیند جداگانه و مخالف هم هستند ازین رو نباید انتظار داشت که گیاه همزمان بیشترین رشد را داشته و نیز بیشترین میزان گل را بدهد. بنفشه آفریقایی در جوانی به کود با مقدار نیتروژن بالا، و هنگام گلدهی به نیتروژن کم و فسفر و پتاسیم بالا نیاز دارد.

در بازار کودهای مخصوص رشد و گلدهی بنفشه آفریقایی به صورت جداگانه موجود و قابل دسترس است. نکته قابل توجه در استفاده از تمام کودهای شیمیایی رعایت دُز مصرف است.( به دلیل مشکلات ناشی از تجمع املاح همان گونه که در بالا اشاره شد)

هیچ گاه کود را به میزان بیش از حد توصیه شده روی بسته به کار نبرید. بهتر است میزان کود محلول در آب را کاهش داده در عوض دفعات استفاده را افزایش دهید. هیچ گاه هنگامی که بستر کاملا خشک و گیاه تشنه است به آن کود ندهید زیرا ممکن است ریشه های گیاه توانایی جذب آب را نداشته و آسیب ببیند.

محیط کشت: نکته ای که باید دانست این است که اکثر گیاهان گلدار برای گل دادن به خاک اسیدی نیاز دارند اگه دیدید روی سطح خاک سفیدک جمع شده یعنی خاک شوره دار است و به سمت قلیایی شدن پیش میرود.

همان گونه که می دانیم بنفشه آفریقایی در خاک نمی روید بلکه در آمیزه ی سبکی از مواد آلی درشت بافت رشد می کند که در کف جنگل های انبوه و در شکاف صخره ها گرد می آید. مخلوط خاکی مناسب باید زهکش و تهویه مناسبی داشته درعین حال توانایی نگهداری آب کافی را داشته باشد.

برای این منظور عموما از ترکیب پیت موس و پرلیت به نسبت مساوی استفاده می شود. (طبق تجربه شخصی من کوکوپیت هم به جای پیت موس یا مخلوط با آن قابل استفاده است). ترکیب های مخصوص کشت بنفشه آفریقایی به صورت تجاری نیز در بازار قابل دسترسی ست.

PH محیط کشت باید ۵.۸ تا ۶.۵ باشد. به دلیل وجود پیت در این ترکیب، خاک بنفشه آفریقایی عموما اسیدی ست. برای افزایش پی اچ می توان از پوست تخم مرغ استفاده کرد. به این صورت که پوست تخم مرغ را در آبی که برای بنفشه آفریقایی کنار می گذاریم به مدت یک شب خیسانده، و یا آن را خرد کرده به صورت پودر درآورده به میزان یک فنجان برای  حدودا ۲۷ لیتر خاک به کار می برند.

به این ترتیب کلسیم مورد نیاز گیاه نیز تامین خواهد شد. البته آهک زیاد هم محیط کشت را قلیایی می کند که برای بنفشه آفریقایی مثل اکثر گیاهان مناسب نیست. بهترین پی اچ برای رشد بنفشه آفریقایی اندکی اسیدی یعنی حدود۶.۵ است زیرا این گیاه خود را به پی اچ آب باران سازش داده است.

در نهایت بنفشه آفریقایی به دلیل مقاومت به خشکی، گرمی هوا و سایه ( نور کم) یکی از گیاهان ایده آل برای نگه داری در آپارتمان است. البته برای پرورش آن باید ۳شرطه دمای یکنواخت، رطوبت مناسب، و محیط کشت مساعد را فراهم کرد.

تعویض گلدان :

بنفشه آفریقایی ریشه های بسیار ظریفی دارد. برای گلدهی این ریشه ها باید سالم بوده و خوب توسعه  یافته باشند. اگر گیاه در خاک فشرده یا سنگین کشت شود گل نخواهد داد. برای کاشت از ترکیب پیت موس و پرلیت به نسبت مساوی استفاده کنید.

بنفشه های آفریقایی سالی یک بار نیاز به تعویض خاک  دارند. چون به دلیل استفاده مکرر از کودهای شیمیایی و نیز به دلیل املاح موجود در آب محیط کشت به  مرور اسیدی تر می شود و نیز تجمع امالح برای ریشه ها مضر است. از طرفی بنفشه آفریقایی در گلدان کوچک تر بهتر عمل می کند زیرا حجم بیشتر خاک خیس اطراف  ریشه ها احتمال بیماری ها قارچی و باکتریایی را افزایش میدهد.

از گلدانی استفاده کنید که قطر دهانه آن  تقریبا یک سوم قطر بوته باشد.چنانچه اندازه گلدان نسبت به بوته بزرگ باشد گیاه گل نخواهد داد.

گلدان های سفالی و سرامیکی به دلیل مشکلات ناشی از تجمع املاح و نیز شوک سرما به ریشه های  حساس بنفشه آفریقایی، چندان برای این گیاه مناسب نیستند. ازینرو بهتر است از گلدان های پلاستیکی  برای کاشت استفاده کنید.

رطوبت :

رطوبت نسبی خیلی کم و خشکی هوا نیز گاه موجب خشک شدن غنچه ها میشود. در صورت خشکی  بیش از حد هوا یک سینی پر از آب در نزدیکی بوته ها قرار دهید تا از طریق تبخیر سطحی رطوبت  نسبی افزایش یابد.

تمیز نمودن برگها:

با برس مخصوص برگها را تمیز کنید.غبارپاشی نکنید،از مواد براق کننده هم استفاده ننمایید،حذف گلهای خشک شده بر زیبایی گلدان و گل می افزاید.

تکثیر بنفشه آفریقایی :

۱- روش قلمه برگ یکی از بهترین و آسان ترین روش های تکثیر بنفشه آفریقایی است. زمان مناسب برای این نوع تکثیر فصل تابستان است در این روش ابتدا بهترین برگ ها را انتخاب کنید و آنها را با قیچی یا چاقو از انتهای دُمبرگ بچینید برگ بریده شده را از ناحیه دُمبرگ در آب قرار دهید تا ریشه دار شود.

قلمه ها را در خاک هم می توانید ریشه دار کنید. بهتر است قلمه ها را از قسمت میانی ساقه بردارید. مناسب ترین درجه حرارت برای ریشه زایی قلمه ها ۲۵ درجه سانتیگراد است.قراردادن نایلون روی گلدانی که قلمه ها در آن کاشته شده اند موجب افزایش رطوبت نسبی می شود و به سرعتِ ریشه زایی کمک می کند. در شرایط مناسب، قلمه برگ بعد از پانزده روز تا یک ماه دارای ریشه می شود.

۲- تقسیم بوته این روش راه ساده ای برای ازدیاد بنفشه آفریقایی است. زمانی که گیاه بنفشه آفریقایی رشد کافی کرد از کنار بوته، پاجوش های کوچکی رشد می کند که می توانید از آنها برای ازدیاد گیاه استفاده کنید.

۳- بذر بنفشه آفریقایی : با استفاده از نور مصنوعی و تنظیم درجه حرارت مناسب می توان در هر زمانی به تکثیر از روش کاشت بذر اقدام کرد. برای کاشت بذر در شرایط مصنوعی، درجه حرارت را روی ۲۵ - ۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید و روزانه به مدت دوازده ساعت چراغ ها را روشن کنید. همه روزه قدری آب روی خاک اسپری کنید.

علت های عدم گلدهی:  

به غیر از عوامل فوق که در چارچوب نیازهای گیاه خدمتتون گفتم ،پاجوش های زیاد روی ساقه اصلی نیز نه تنها فرم و شکل بوته را به هم می زنند بلکه موجب کاهش  گلدهی نیز می شود. بهتر است پاجوش های اضافی را پیش از اینکه خیلی بزرگ شوند حذف کرده و  تنها یک طوقه اصلی را در یک گلدان نگه دارید.

گاه علی رغم مساعد بودن تمام شرایط و سالم بودن گیاه، بوته بنفشه آفریقایی همچنان به رشد رویشی  ادامه داده و گل نمی دهد. در چنین شرایطی ایجاد یک تنش یا شوک می تواند موجب تحریک گیاه به  گلدهی شود(این شوک می تواند به صورت تنش خشکی یا حرارتی باشد)

اجازه دهید گیاه کمی پژمرده شود سپس اقدام  به آبیاری کنید . فقط پیش  از ایجاد تنش باید از مساعد بودن تمام عوامل و نیز سالمتی گیاه اطمینان حاصل کنید.

عوارض و درمان:

گلها ریز و متفرق هستند: گلهای پژمرده را حذف و گیاه را طبق دستور تغذیه مصنوعی کنید.

روی برگها لکه های قهوه ای مشاهده میشود :غبار پاشی در آفتاب و یا آبیاری از بالا عامل ان است،گیاه احتیاج به غبارپاشی نداشته و روش آبیاری ان مخصوص است.

گیاه سالم است،ولی به طور ناگهانی زرد شده است :گاز آشپزخانه و یا گاز نفت و هوای کثیف عامل ان است،گیاه را به هوای مملو از اکسیژن انتقال دهید.

برگها پیچیده و خشک  و خم شده اند: هوا گرم و خشک است و گیاه احتیاج به آبیاری دارد،از رطوبت دائمی و پایدار استفاده کنید، هرگز غبارپاشی نکنید.

برگها پژمرده و خم میشوند: هوا سرد است.گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید.

رگه ها یا لکه های سفید رنگ روی برگ ظاهر شده : به خاطر ریختن آب روی برگ ها ، یا سوختگی ناشی از آفتاب و یا از همه مهمتر ، آبیاری نامنظم گیاه و خشکی دیدن گیاه میباشد، برگهای این چنینی را کنده و آبیاری را مرتب کنید

نوک و یا حاشیه برگها خشک میشود : سوختگی ناشی از کود زیاد، شوری خاک، تجمع نمک و شوره روی خاک و مشکل pH باعث این قبیل نارسایی ها میشود.

گلها شفاف و کمرنگ شده اند: صدمه مربوط به قطرات آب حاصله از غبارپاشی است،در هنگام غبارپاشی گلها را محفوظ دارید.

گلها و برگهای گیاه می پوسند: آبیاری زیاده از اندازه انجام شده است.در تمام طول سال هفته ای دو بار آبیاری کافی است،گیاه را از بالا ابیاری نکنید و طبق دستور عمل نمایید.

برگهای جدید ریز و تعداد آنها زیاد است: احتیاج به تعویض گلدان ها دارند.در بهار گلدان ها را با یک اندازه بزرگتر تعویض کنید

african-violet-2-erin-boyle-gardenista-733x836

علت گل ندادن بنفشه آفریقایی : گلدانها خیلی بزرگ انتخاب شده اند. تا دو سال آینده گلدان ها را تعویض نکنید یا در صورتی که مواد غذایی کمکی به خاک گلدان ها اضافه نکرده اید، ان را کود دهی کنید.

برگها رنگ پریده هستند یا حاشیه برگ زرد میشود:یا نور زیاد است و یا احتیاج به تغذیه مصنوعی دارد،گیاه را به محلی با نور غیر مستقیم منتقل و در صورتی که برگها کوچک باقی میمانند طبق دستور گیاه را تغذیه کنید.

برگها سیاه میشوند: صدمه مربوط به مواد براق کننده شیمیایی است،از آنها استفاده نکنید،برای تمیز نمودن برگها از برس نرم مخصوص استفاده کنید.

 برگ ها خیلی سفید یا خیلی زرد میشوند:به خاطر کمبود منیزیم و یا نور شدید در تابستان است، سولفات منیزیم یا کود کامل اضافه کنید و از نور مستقیم دور کنید.

 آفت های بنفشه آفریقایی:

شپشک ها (Mealy bugs): در بنفشه های آفریقایی داری شپشک اغلب برگ ها از رشد بازمانده و ظاهری بدشکل و پیچیده در اطراف گیاه به خود می گیرند.  شپشک ها حشراتی کوچک هستند با بدن نرم و سفید رنگ که درون ماده ای واکسی پوشیده شده و گونه های متعددی در این گروه  قرار دارند.

یکی از رایج ترین گونه ها شپشک آردآلود است که تارهای پنبه ای چسبناک دور خود ایجاد کرده حشره داخل آن محافظت می شود.  بارزترین عالمت آلودگی به شپشک آردآلود نیز مشاهده ی تارهای پنبه ای چسبناک در محل اتصال دمبرگ ها به ساقه اصلی گیاه  است. )

در حالت پیشرفته روی تمام سطوح از جمله پشت و روی برگ ها و روی دمبرگ ها به چشم می خورد(  شپشک ها روی سطح و زیر برگهای گیاه از طریق مکیدن شیره ی گیاهی تغذیه می کنند. یکی دیگر از نشانه های هجوم شپشک ها  وجود یک ماده ی چسبناک عسل مانند رو برگ هاست.

برای تیمار گیاهان آلوده به شپشک ها )ابتدا به وسیله ی گوش پاک کن آغشته  به الکل تا جای ممکن حشرات را جدا کرده و برگ را تمیز کنید سپس( با استفاده از محلول یک حشره کش مناسب و طبق دستور روی بطری، پشت و روی برگ های گیاه را با دقت سمپاشی کنید.

نکته بسیار مهم جلوگیری از شیوع شپشک هاست. برای این منظور گیاهان آلوده را از سایر بوته ها دور کرده و دست ها و لوازم کار را تمیز نگه دارید. گیاهان جدیدی هم که وارد مجموعه می شوند. برای اطمینان از عدم آلودگی باید در ابتدا برای مدتی(۲تا ۳ ماه) قرنطینه شوند.

تریپس (Thrips): تریپس یکی از آفات رایج بنفشه آفریقایی است که در بافت های گیاه تخم ریزی میکند. در بنفشه آفریقایی داخل پرچم های گیاه ) اندام  زردرنگ مرکز گل( زندگی می کند.در مرحله ی بلوغ پرواز کرده و به راحتی از گلی به گل دیگه می رود.  این حشره بسیار ریز بوده و معموال به چشم نمی آید.

برای دیدنش باید گل را روی یک صفحه تیره رنگ بتکانید. اگر با نوک انگشت به پرچم ها ضربه بزنید موجودات ریزی را خواهید دید که از پرچم ها خارج شده و با سرعت حرکت می کنند. عموما سفید رنگ  هستند بنابراین تشخیص آنها روی گلهایی که رنگ روشنی دارند دشوار تر است.

اواخر بهار و فصل تابستان تریپس در فضای باز) باغ و باغچه (به وفور یافت می شود ازین رو پس از فعالیت در بیرون و آمدن به  منزل لباس های خود را تعویض کرده و دستها رو با آب و صابون شست شو دهید، سپس به بنفشه های خود بپردازید.

در ضمن در صورت باز کردن پنجره ها از توری استفاده کنید. گلهای جدید را نیز تا ۲ ماه قرنطینه نمایید سپس وارد مجموعه اصلی خود کنید. اما در صورت آلودگی بنفشه آفریقایی به تریپس باید قبل از همه فورا بوته ی آلوده را از بقیه گیاهان خود جدا کرده و همه ی گل ها و غنچه ها را حذف نموده و دور بریزید.

سپس بوته را با محلول یک حشره کش مناسب تیمار کنید. در مراحل ابتدایی این آفت به راحتی با حذف گلها و غنچه ها کنترل می شود. مانند همه ی آفات و بیماری ها بهترین و موثرترین راه برای مقابله، پیشگیری است؛ از طریق رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه  گیاهان جدید.

کنه ی سیکلامن(Cyclamen Mites): کنه ی سیکلامن از شیره ی گیاهی ساقه و جوانه های بنفشه آفریقایی در نزدیک سطح خاک تغذیه می کند و موجب بدشکلی و افتادن برگ ها و پوسیدگی از قسمت مرکزی بوته گیاه به سمت بیرون می شود.

این آفت کوچکتر از آن است که با چشم دیده شود اما می توان بقای مرده آن را که روی گیاه ریزش می کند به صورت پودری خاکستری رنگ مشاهده کرد. دمبرگ و پهنک بسیار شکننده  شده، گل ها از ریخت می افتند و ساقه ها گره دار و پیچیده می شوند.

مرکز بوته نیز از رشد باز مانده و در صورت لمس کردن  سفت و خشن به نظر می رسد. پیشگیری از این آفت آسان تر از کنترل آن است که از طریق قرنطینه گیاهان جدید برای اطمینان از  عدم آلودگی و نیز ضد عفونی کردن ابزار و ظروف کاشت انجام می شود.

بهترین راه در برخورد با گیاهان آلوده به کنه ی سیکلامن این است که ۳ یا ۴ برگ سالم گیاه را جدا کرده در محلول کنه کش فرو  برده و برای تکثیر استفاده کنید و بقیه گیاه را از بین ببرید!

در صورت تمایل می توان برای تیمار گیاهان آلوده به کنه آنها را به محلی با رطوبت نسبی کمتر منتقل کرده و با یک محلول کنه کش تجاری مناسب مانند دی مایت Dimite اقدام به سمپاشی نمایید.

کلتان Kelthane وسایتیون Cythion نیز کنه کش های خوبی  هستند اما این کار باید در چند مرحله انجام گیرد و نیز این احتمال وجود دارد که کل مجموعه خود را از دست بدهید.

برای جلوگیری از شیوع آفت همواره دست ها را تمیز نگه داشته و ابزار و ظروف کاشت را به مدت نیم ساعت در محلول ۰۱% وایتکس قرار دهید.

 

آبادان,خبر آبادان,اخبار آبادان,آبادان نیوز,آبادان خبر,خوزستان,خبر خوزستان,اخبار خوزستان

منبع:نازبانو

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: