کد خبر: ١٦٩٢٥   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/09/13-١٠:٣٠

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دریافت کد اخلاق در پژوهش توسط اولین واکسن ایرانی کرونا خبر داد.

 

به گزارش آبادان نیوز، کیانوش جهانپور در حساب توییتر خود نوشت: اولین واکسن ایرانی کووید ۱۹ موفق به اخذ کد اخلاق از کمیته ملی اخلاق در پژوهش شد.

این طرح پژوهشی با عنوان کارآزمایی بالینی بررسی بی خطری و ایمونوژنیسیتی واکسن غیرفعال کووید ۱۹ در جمعیت سالم برای مطالعه فاز یک، کد اخلاق گرفته است.

جهانپور همچنین در توییت دیگری نوشت: واکسن غیرفعال شرکت شفا فارمد به عنوان اولین واکسن ایرانی کووید 19 با دریافت کد اخلاق عملا وارد فاز مطالعه بالینی شد.

بر اساس مشخصات این طرح پژوهشی، محقق اصلی این طرح، مینو محرز است.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز امروز (چهارشنبه) در همین رابطه گفت: یکی از شرکت‌های تولید واکسن کرونا در کشور مجوز مطالعه فاز انسانی را گرفته و در روزهای آینده این حرکت آغاز می‌شود و اگر این مسیر را با موفقیت دنبال کنیم، در بهار آینده به عنوان یکی از تولیدکنندگان واکسن کرونا در منطقه معرفی می‌شویم و نیازهای مردم را برآورده می‌کنیم.

منبع:ایرنا

 

اولین واکسن کرونا در ایران مجوز آزمایش انسانی گرفت

به گزارش آبادان خبر، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به مجوز انسانی واکسن کرونا در پیام توییتری نوشت: اولین واکسن کووید ۱۹ در ایران موفق به اخذ کد اخلاق از کیمته اخلاق در پژوهش شد.

جهانپور افزو د: واکسن Inactivated شرکت شفافارمد به عنوان اولین واکسن کووید ۱۹ عملا وارد فاز مطالعه بالینی شد.

 

اولین واکسن کرونا در ایران مجوز آزمایش انسانی گرفت

اولین واکسن کرونا در ایران مجوز آزمایش انسانی گرفت

مجوز انسانی واکسن کرونا

مجوز انسانی واکسن کرونا

 

 

ساخت واکسن پنوموکوک در انستیتو پاستور ایران به کمک دانشمندان کوبایی

به گزارش آبادان نیوز، وزیر بهداشت گفت: سه دهه پیش که مسئولیت بهداشت را بر عهده داشتم با دانشمندان کوبایی در حوزه بایوتکنولوژی آشنا شدم و دعوت کردم به ما کمک کنند و واکسن هپاتیت B با کمک کوبا در انستیتو پاستور ایران تولید کردیم و در حال حاضر با همکاری مشترک ساخت واکسن پنوموکوک در انستیتو پاستور انجام می‌شود.

به نقل از وزارت بهداشت، سعید نمکی در دیدار آلکسیس باندریچ وِگا سفیر کوبا در ایران افزود: رابطه ایران و کشور دوست، کوبا رابطه‌ای بسیار قدیمی است و با وجود فشار آمریکایی ها و صهیونیست ها که دشمن مشترک دو کشور هستند، دوستی و صمیمت بین ایران و کوبا همواره برقرار بوده است.

وی ادامه داد: از دولت کوبا که شهادت دکتر فخری زاده از دانشمندان بزرگ ایرانی را تسلیت گفت، تشکر می کنم. ایران یکی از ضد تروریست ترین کشورهای جهان است و در منطقه با تروریست ها مبارزه کرده ایم. بعد از انقلاب اسلامی، شهدای زیادی قربانی تروریست بین المللی شدند که نشانه یاس و ناامیدی دشمن در فشارهایی است که به ایران وارد کرده و به اهداف خود نرسیده است.

وی بیان کرد: چندی پیش یکی از سرداران بزرگ ایران که تمام زندگی خود را صرف مبارزه با تروریسم و علیه داعش کرد، به عنوان مهمان کشوری دیگر در بیرون از مرزهای ایران ترور شد و امروز خوشحالیم که طرحی به نام شهید سلیمانی برای مبارزه با کرونا در سراسر کشور آغاز کرده‌ایم و بزرگترین افتخار ما و همه مسئولان جمهوری اسلامی ایران، شهادت در راه خدا و خدمت به مردم است.

نمکی گفت: خوشبختانه امروز دانشمندان برجسته ای در عرصه های مختلف در کشور داریم و شهادت سرداران و دانشمندان بزرگ ایرانی در راستای پیشرفت ایران اسلامی، هیچ اثر منفی نخواهد گذاشت.

آمادگی ایران برای تقویت همکاری ها با کوبا

وزیر بهداشت اظهار کرد: ایران امروز یکی از کشورهای مطرح در تولید مواد اولیه صنایع پتروشیمی، دارویی و سایر حوزه ها است و آمادگی کامل دارد که همکاری های خود در همه حوزه ها به ویژه حوزه سلامت، علوم پزشکی، مبارزه با کرونا و همچنین دارو و تجهیزات پزشکی را با کوبا گسترش دهد و این را در دوران گذشته نیز ثابت کرده ایم.

وی افزود: آنچه ایران و کوبا را بیش از پیش به همدیگر پیوند داده، ظلم مشترکی است که از طریق زورگویان به ویژه آمریکا به ملت دو کشور تحمیل شده است. کوبا در ۹۰ مایلی آمریکا و ایران در فاصله بسیار دورتر از آمریکا، در این سالها، محکوم به کشیدن ظلم بی رویه ای که آمریکایی ها به مردم دو کشور تحمیل کرده اند، محکوم بوده ایم. این فشارها باعث ایجاد زبان و همکاری مشترک بین ایران و کوبا شده است.

وزیر بهداشت بیان کرد: آمریکایی ها با وجود شعارهایی که دادند حتی اجازه ندادند که برای مردم ایران دارو و فرآورده های مورد نیاز فراهم شود و ایران تلاش کرد که با تکیه بر دانش داخلی و استفاده از ظرفیت دانشمندان کشورهای دوست، این زنجیره را تکمیل کند. درست است که ایران و کوبا از نظر جغرافیایی از همدیگر بسیار دور اما از نظر سایر مشترکات به همدیگر بسیار نزدیک هستند.

امروز همه نیازمندی‌ها را در داخل تولید می‌کنیم

نمکی اظهار کرد: آمریکا در شرایط مبارزه با کووید ۱۹ هم به ایران فشارهای زیادی وارد کرد و بارهای محموله های تجهیزات و داروهایی که ایران خریداری کرده بود در برخی فرودگاه ها توسط آمریکایی ها توقیف شد اما با تکیه بر دانش و جوانان توانمند ایرانی توانستیم در کمتر از دو ماه از یک وارد کننده ماسک، لوازم محافظتی، ونتیلاتور، تجهیزات پزشکی و دارو به یک تولید کننده قوی تبدیل شویم و امروز همه نیازمندی های ایران در داخل کشور تولید می شود.

تقویت روابط ایران و کوبا

آلکسیس باندریچ وِگا سفیر کوبا در ایران نیز در حاشیه دیدار با وزیر بهداشت گفت: امروز دیدار و گفت‌وگوهای بسیار خوبی با دکتر نمکی داشتیم. ایران و کوبا از گذشته همکاری های مشترک زیادی داشته اند و این روابط به ویژه در بخش هایی مانند بایوتکنولوژی، سلامت و مبارزه با کووید۱۹، گسترش پیدا می کند.

وی بیان کرد: ایران و کوبا تحت تحریم های ظالمانه آمریکا هستند و این تحریم ها فشارهای زیادی به کشورهای مختلف وارد کرده و نوعی. نسل کشی و خسارت به کشورهای مختلف بوده است. خیلی از تحریم ها هیچ دلیلی ندارد به ویژه در حال حاضر که جهان با پاندمی کرونا روبه‌رو است. تحریم های ظالمانه آمریکا باعث شده که خیلی از مردم ایران و کوبا آسیب ببینند و جان خودشان را از دست بدهند.

نتایج مثبت دیدار با وزیر بهداشت را به مقامات کوبایی گزارش می‌کنم

سفیر کوبا در ایران اظهار کرد: آمریکایی ها تمام تلاش خود را برای اعمال تحریم های ظالمانه به کار گرفتند، اما ایران و کوبا حتی یک میلی متر عقب نشینی نکردند و هر دو کشور همچنان استوار، آزاد و روی پای خودشان ایستاده اند. خوشبختانه دیدار امروز ما با وزیر بهداشت ایران بسیار مثبت بود و نتیجه این گفتگو ها را به مقامات کوبایی گزارش خواهم داد.

تسلیت دولت کوبا در پی شهادت دکتر فخری زاده

آلکسیس باندریچ وِگا گفت: از طرف دولت کوبا، شهادت دکتر فخری زاده از دانشمندان بزرگ ایرانی را تسلیت گفتیم و این ترور را محکوم کردیم. کوبا هر شکلی از تروریسم و ترور هدفمند را محکوم و درخواست می کند که استقلال همه کشورها به ویژه ایران و کوبا همیشه باید با احترام حفظ شود.

منبع:ایرنا

 

گام چهارم مبارزه با کرونا بر پایه سه اصل

به گزارش آبادان خبر، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۴۸ هزار و ۶۲۸ نفر رسیده و محدودیت‌هایی که از پنجم آبان به تناوب ابتدا در ۴۳ شهرستان و سپس در ۴۶ شهرستان اجرایی شده، به نظر موفق بوده است.

این در حالیست که محدودیت‌های کرونایی که از ابتدای آذر ماه در ۱۶۰ شهرستان اجرایی شده هم بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا حدودی موفقیت آمیز بوده و اکنون تعداد شهرستان‌های قرمز کرونا در کشور به ۶۴ مورد رسیده است.

محدودیت‌هایی که در شهرهای قرمز در هفته‌های اخیر به جز مشاغل گروه یک، سایر مشاغل را تعطیل و تردد بین شهری و درون شهری را محدود کرد، اما آثار آن توانست وضعیت برخی شهرستان‌ها را از قرمز به نارنجی تبدیل کند و حالا ۳۸ شهرستان از وضعیت قرمز کرونا خارج شده‌اند.

در این شرایط است که گام چهارم مبارزه با کرونا در طرحی مشترک بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان بسیج و جمعیت هلال احمر و سازمان‌های مردم نهاد اجرایی شده تا هم شناسایی به موقع و زودهنگام بیماران انجام شود و هم شرایط قرنطینه برای افرادی که نمی‌توانند در منزل خود قرنطینه باشند، فراهم شود.

کنترل کرونا به صورت محله محور

علی رضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره طرح شهید سلیمانی بیان کرد: این طرح به خوبی در حال جا افتادن است. بسیار به این طرح خوش بین هستیم. زیرا اصولی که در این طرح دنبال می‌شود، بسیار منحصر به فرد است. این بهترین مدلی است که تاکنون وجود داشته، زیرا جایی را هدف قرار داده که باید انجام می‌شد. این طرح محله محور است و مبنا بر اساس پایگاه‌های جامع سلامت است.

وی ادامه داد: در طرح محله محور به کمک بسیج و هلال احمر و خیرین و نیروهای بهداشت، افراد غربالگری می‌شوند. اگر علائم وجود داشته باشد، افراد به مرکز می‌روند. تست‌های تشخیص سریع در اختیار قرار می‌گیرد و افراد به صورت رایگان تست می‌شوند.

رییسی گفت: اگر فرد مثبت باشد، اطرافیان او هم ردیابی و تست می‌شوند. سه تیم شامل مراقبتی، نظارتی و حمایتی هم وجود دارند. این تیم حمایتی به کمک بسیج و خیرین اقداماتی مانند خرید کردن و توزیع بسته‌های معیشتی را انجام می‌دهند. همچنین محل‌هایی به عنوان قرنطینه تعیین شده است، زیرا برخی توانایی قرنطینه شدن در منزل را ندارند و شاید فرد بیمار یا سالمند در منزل آن شخص حضور داشته باشد. حدود هفت هزار تخت قرنطینه‌ای در هتل‌ها آماده شده است. بیمه‌ها در این زمینه کاملا حمایت می‌کنند. وزیر گردشگری هم حمایت کرده و قیمت‌ها را کاهش داده‌اند تا بیمه‌ها راحت‌تر هزینه را پرداخت کنند.

افزایش تست‌های کرونا

نکته دیگری که از ابتدای شیوع کرونا در کشور مد نظر بود، افزایش تست‌های روزانه است. موضوعی که با ساخت کیت‌های تشخیص سریع کرونا در کشور توانسته این روند را تسریع کند.

از آن طرف، تعداد تست‌های PCR هم با حمایت مالی دولت افزایش پیدا کرده است. البته بر اساس اعلام وزیر بهداشت، تست‌های PCR فقط در بیمارستان‌ها انجام خواهد شد.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار کرد: کیت‌های تشخیص سریع نیز به سرعت به استان‌های مختلف ارسال می‌شود و به ظرفیت روزانه ۶۰ هزار تست سریع می‌رسیم، اما در بیمارستان‌ها به هیچ وجه نباید از این کیت‌های تشخیص سریع استفاده شود و فقط از تست‌های PCR برای تشخیص در بیمارستان‌ها باید استفاده شود.

وی افزود: ظرفیت ۴۰ هزار تست با کیت PCR حفظ می‌شود، اما در مراکز سرپایی با استفاده از کیت‌های تشخیص سریع باید بعد از ۲۰ دقیقه تکلیف بیماران روشن شود تا تجمع شکل نگیرد.

رییسی نیز در همین رابطه بیان کرد: اکنون ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی، تست‌های تشخیص سریع را دریافت کرده‌اند. انجام این تست‌های تشخیص سریع هم باید ثبت شود. تست‌های PCR فقط در بیمارستان‌ها انجام می‌شود. اگر آزمایش خصوصی تست انجام بدهد و در سامانه ثبت نکند، متخلف است و با آزمایشگاه مربوطه برخورد می‌شود.

کرونا تعلل نمی‌شناسد

هرچند به قول وزیر بهداشت باید در انتظار پیک زمستانه کرونا باشیم، اما افزایش سرعت در مسیر مقابله با کرونا می‌تواند تا حد زیادی باعث کند شدن شیوع بیماری شود. از آن طرف، اجرای محدودیت‌های هوشمند با توجه به وضعیت شهرها از نظر میزان بستری به ۱۰۰ هزار نفر هم تاثیر زیادی خواهد داشت.

در روزهای اخیر که آمار فوت روزانه کمی از ۴۰۰ نفر فوتی فاصله گرفته، شاهد افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی به واسطه اجرای محدودیت‌ها هستیم و این روند باید در ماه‌های آتی هم حفظ شود.

در این میان باید به استفاده موثر از خدمات الکترونیک و رهگیری بیماران هم توجه ویژه داشت. پیگیری بیماران و ممانعت از سوار شدن در هواپیما و قطار و اتوبوس و همچنین جلوگیری از حضور افراد مبتلا در اداره‌ها و بانک‌ها، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که آغاز شده و می‌تواند چشم انداز موثری برای زمستان باشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در این زمینه گفت: چین با دو ابزار انضباط و سیستم دیجیتال موفق شد. دولت الکترونیک ما باید کامل باشد. چرا برای کارهای بانکی مردم مجبور می‌شوند به بانک مراجعه کنند. این همه دم از الکترونیکی شدن بانک‌ها می‌زنیم، نتیجه‌اش چه شد؟ در روزهای اخیر از سوار شدن بیش از سه هزار نفر مبتلا به ویروس کرونا در هواپیما و قطار و اتوبوس بین شهری ممانعت شده است.

باید توجه کنیم که ویروس کرونا هیچ وقت تعلل در تصمیم‌گیری را تحمل نمی‌کند و هرچه دقت و سرعت در امور بیشتر شود، سدهای محکم‌تری در برابر کووید ۱۹ شکل می‌گیرد. زیرا همه این امور در کنار هم می‌تواند مبارزه با کرونا در گام چهارم را به نسبت ماه‌های قبل موفق‌تر کند و نباید حتی از بخشی از این اقدامات غفلت کرد.

 

خوزستان،اخبارخوزستان،آبادان نیوز،خبرخوزستان،اخبار خوزستان،آبادان،خبرآبادان،اخبارآبادان،خبر آبادان،اخبار آبادان،منطقه آزاد اروند،آبادان خبر،خبر خوزستان

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: