کد خبر: ١٦٧٢٣   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/08/29-٠٩:١٥

در شرایطی که محدودیت های کرونایی در کشور وضع شده و همه ملزم به رعایت این قوانین و پروتکل های بهداشتی شده ایم باز هم شاهد ترافیک سنگین در شمال کشور هستیم.

 

به گزارش آبادان خبر، دکتر علی شاه عباسی با اشاره به افزایش بار بیماری کرونا و در آستانه آغاز محدودیت‌های جدید در کشور توصیه هایی به مردم داشت و اظهار کرد: باید اطلاع رسانی بیشتری به مردم به ویژه در زمینه استفاده از ماسک صورت پذیرد. همچنین رعایت فاصله گذاری اجتماعی بسیار ضروری است.

وی افزود: در موج اول بیماری، تدابیر جدی تری اتخاذ شد و محدودیت های اعمالی شدیدتر بود. در آن زمان حتی در مقطعی انجام جراحی های غیر اورژانس متوقف شده بود. اکنون شاید به واسطه کمتر شدن سخت گیری ها، مردم هم ساده تر با بیماری برخورد می کنند در حالی که بر بار و شدت بیماری افزوده شده است.

رئیس بیمارستان شهید دکتر فیاض بخش تامین اجتماعی با طرح این انتقاد که همچنان سفر، مهمانی، جشن، مراسم عزا و دورهمی ها در برنامه های مردم هست گفت: این اقدامات بسیار خطرناک هستند؛ تعداد مبتلایان و افراد ناقل در سطح جامعه بالاست و شانس انتقال بیماری بیشتر شده است.

شاه عباسی افزود: تعداد بیماران به صورت تصاعدی رو به افزایش است که البته یک جنبه آن به بهبود بیماریابی و افزایش تست ها برمی گردد و از لحاظ آزمایشگاهی کشف بیماری بیشتر شده است. با این حال واقعیت این است که با توجه به آمار بالای بیماران، ویروس به صورت تصاعدی در حال انتشار است و باید راه های انتقال را بست و زنجیره را قطع کرد.

وی با تاکید بر اینکه اگر شخصی بیمار شد حتما توصیه های بهداشتی و قرنطینه خانگی را جدی بگیرد و به سلامت بقیه اعضای خانواده و جامعه اهمیت بدهد گفت: حتی بعضا در کادر درمان و پزشکان هم شاهد بودیم که بیمار شده اند ولی دوران قرنطینه را کامل نگذرانده و به کار برگشته اند. برخی بیماری را کتمان می کنند که حرکتی ضداجتماعی و ضدسلامت است.

رئیس بیمارستان شهید دکتر فیاض بخش درباره وضعیت خدمات دهی به بیماران کرونایی، تجهیزات و تخت های بیمارستانی در این بیمارستان نیز گفت: کمبود تخت نداریم، تخت فراوان است؛ تخت خدمات می خواهد، اکسیژن می خواهد و دستگاه های اکسیژن باید تکافوی نیاز را بکند.

۵۰ پزشک و پرستار مبتلا، در قرنطینه و یا بستری اند

کادر درمان فرسوده و خسته است

وی افزود: در حالت معمول یک بیمارستان به تعداد زیادی دستگاه اکسیژن نیاز ندارد؛ اما اکنون که در نیمی از تخت های ما بیماران کرونایی بستری هستند و همه اکسیژن نیاز دارند، دستگاه ها اصلا پاسخگو نیست. ظرفیت را بالا برده ایم و دستگاه های جدید خریداری شده اما همچنان به علت زیاد بودن تقاضا با مشکل روبه رو هستیم. این بیماران به شدت وابسته به اکسیژن هستند.

شاه عباسی ادامه داد: از سوی دیگر ارائه خدمات به پرسنل نیاز دارد. چهار تن از همکاران ما به شهادت رسیده اند و اکنون ۵۰ تن از کادر پرستاری و پزشکان بیمارستان مبتلا شده و در مرخصی استعلاجی و قرنطینه بوده و یا بستری اند. کادر درمان از اسفند ماه درگیر و فرسوده و خسته شده است.
منبع:ایسنا

 

روش استفاده از تلفن همراه و خرید و حمل نان در روزهای کرونایی
به گزارش آبادان خبر،پروفسور قاسم آهنگری، متخصص ایمونوژنتیک و استاد تمام دپارتمان ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه در حال حاضر می‌بایست به دنبال راهکارهایی باشیم تا از بروز مرگ و میر و قدرت کشندگی این ویروس جلوگیری کنیم، افزود: در علم ایمنی‌شناسی بیماری‌های عفونی واگیردار بعد از شناسایی کانون شروع بیماری‌ و عامل آن، می‌بایست سریعا وارد عمل شد و شیوع آن را در زمان طلایی (Golden Time) کنترل و محدود کرد و در حال حاضر که مطابق نقشه ترسیمی و اعلامی از سوی مراکز رسمی، بیماری کووید-۱۹ در تمام استان‌ها شیوع پیدا کرده و وضعیت "درجه قرمز" در اغلب استان‌های کشور قابل مشاهده و کمتر استانی است که در این حالت نباشد، پس بنابراین دیگر بحث شیوع مطرح نیست و این ویروس در سراسر کشور پخش شده است؛ از این رو در این گونه موارد راهکارهای خاصی وجود دارد.

وی ادامه داد: از نظر کرونولوژی بیماری‌های عفونی واگیردار در ایران متاسفانه با اپیدمی جهانی آنفلوآنزا در سال ۱۹۱۸ مقایسه می‌شود، ولی من معتقدم ما می‌بایست اپیدمی سال ۱۹۰۶ در کشور خودمان را با وضع کنونی مقایسه کنیم که متاسفانه باید بگویم از نظر رفتاری زیاد با آن سال‎ها تفاوت قابل مشاهده‌ای در خصوص بیماری‌های واگیردار نکرده‎ایم و همان "الگوهای رفتاری" که در سال ۱۹۰۶ موجب مرگ و میر سنگین در کشور شد را شاهد هستیم.

آهنگری اضافه کرد: امروز چنانچه توجه نکنیم، به علت طولانی شدن بیماری و عدم کنترل آن، دقیقا رفتار مردم را می‌توان با اپیدمی بیماری عفونی سال ۱۹۰۶ در ایران مقایسه کرد؛ چرا که در آن سال افرادی که به نکات بهداشتی و بیماری عفونی قابل سرایت توجه نکردند و آن را به سخره ‌گرفتند، در روزهای بعد بدن بی جان خود و خانواده و نزدیکان آنها به مراکز درمانی آورده می‌شد. خواهش من این است که به مرور تاریخ رفتارشناسی خود بپردازیم و از عزیزان کارشناس روانشناس، روانپزشک و رفتارشناسان و جامعه شناسان دعوت به عمل آید تا در خصوص رفتار خاص ما با این گونه از اپیدمی‌ بیماری‌های عفونی و واگیردار کمک کنند تا این معضل حل شود.

به گفته این محقق حوزه ژنتیک پزشکی با رجوع به اسناد تاریخی و گزارشات کادر درمانی بین‌المللی مشاهده می‌کنیم که در آن سال‌ها مرگ و میر سنگین را بیشتر ماحصل رفتار مردم نسبت به بیماری واگیردار می‌دانند و متاسفانه این الگوی رفتاری سال ۱۹۰۶ را در هزاره سوم شاهد هستیم.

این استاد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ویروس کرونا را یک ویروس نوپدید توصیف کرد و یادآور شد: با توجه به فرم‌های ویروسی مشابه آن، کشورهای پیشرفته از تجربیات گذشته خود استفاده می‌کنند و همین طور با گذر چندین ماهه در این دنیای ناشناخته‌ها، این کشورها اطلاعات علمی اعم از ساختار ویروس، نحوه انتقال و پاتولوژی آن و از همه مهمتر اطلاعاتی را از روی مطالعات انسانی در بیماران و اجساد آنها به دست آورده‌اند. بنابر گفته همکارم پروفسور "میکا پایوویک"، رتروویرولوژیست مشهور دنیا و یکی از بنیانگذاران انستیتو ویروس‌شناسی آمریکا، "رترویروس‌ها یک عوارض در زمان ابتدایی و یک عوارض مزمن و طولانی مدت دارند". بیمار پس از گذر از مرحله حاد وارد مرحله طولانی و مزمن می‌شود.

پروتکل‌های مهم بهداشتی برای پیشگیری از بروز بیماری

آهنگری خاطر نشان کرد: اخیرا افراد زیادی طی تماس‌هایی که با من داشتند، پرسش‌هایی درباره نحوه پیشگیری از این بیماری ارائه کردند که با توجه به مطالعاتی که بر روی این ویروس انجام دادم، ۲۰ دستورالعمل تهیه کردم که به نظر می‌رسد دستورالعملی کامل برای مشکل کرونا (COVID-۱۹) خواهد بود.

وی با اشاره به این ۲۰ دستور العمل با تاکید بر اینکه قبل از هر چیزی و هنگام خروج از منزل حتما ماسک بزنید، جزئیات آن را به این شرح توضیح می‌دهد:

۱- تحت هیچ شرایطی و هیچ وقت دست خود را به صورت خود نزنید (چشم، بینی و دهان خود را تحت هیچ شرایطی لمس نکنید).

۲- دست‌هایتان را به صورت مرتب (هر یک ساعت یکبار) با آب و صابون (حداقل ۲۰ ثانیه) یا ضدعفونی کننده با الکل بالای ۶۰ درصد (بین ۶۰ تا ۷۰ درصد) بشویید.

۳- به جز مواقع اجبار از خانه بیرون نروید.

۴- از دست دادن و روبوسی با دیگران پرهیز کنید.

۵- فاصله ۲ متری با دیگران را رعایت کنید (به خصوص افرادی که نشانه‌های مریضی از جمله سرفه یا تب دارند).

۶- در صورت سرفه یا عطسه کردن، با آرنج خمیده (flexed-elbow) (دست خود را خم کنید و آرنج را جلوی دهن بگذارید) یا دستمال کاغذی (که سریعا به سطل آشغال بسته می‌اندازید) را در مقابل دهان قرار دهید.

۷- در صورت خارج شدن از خانه و عدم دسترسی به مواد شوینده، از محلول ضدعفونی کننده با الکل بالای ۶۰ درصد (بین ۶۰ تا ۷۰ درصد) استفاده کنید.

۸- گوشی همراه خود را در خارج از خانه از جیب خود خارج نکنید (مگر در شرایط اضطراری).

اقدامات الزامی هنگام بازگشت به خانه

۹-اقدامات زیر در هنگام بازگشت به خانه بسیار بسیار حیاتی است و باید گام به گام و با دقت رعایت شود:

الف) بعد از ورود به خانه بدون دست زدن به هیچ چیز و بدون برخورد یا نشستن در جایی، مستقیما به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید. (در دستشویی را از قبل باز بگذارید، در صورت باز نبودن در، با دستمال کاغذی آن را بازکنید و سریعا دستمال را به سطل آشغال بسته (closed bin) بیندازید و بعد از پایان کار، دستگیره را ضدعفونی کنید).

ب) تلفن همراه خود را ابتدا با دستمال مرطوب الکلی و سپس با محلول ضدعفونی الکل بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد به طور کامل ضدعفونی کرده و روی دستمالی بگذارید (در صورت استفاده از قاب محافظ، قاب محافظ را خارج کرده و هردوی گوشی و قاب محافظ را به طور کامل ضدعفونی کنید).

ج) لباس‌های بیرون خود را دربیاورید و در مکانی به دور از لباس‌های منزل و دیگر وسایل خانه آویزان کنید.

د) مجدد به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید.

ه) در این مرحله می‌توانید لباس منزل خود را بپوشید.

به گفته این محقق اکنون محیط خانه شما امن است و با شرط دست نزدن به صورتتان، می‌توانید از گوشی همراه خود استفاده کنید.

دستورالعمل‌ها قبل و بعد از غذا خوردن

۱۰- دست خود را قبل، در حین و بعد از تهیه غذا، قبل از خوردن غذا و بعد از استفاده از توالت بشویید. فراموش نکنید تحت هیچ شرایطی و در هیچ ساعت روز و در هیچ مکانی به صورت خود (چشم، بینی و دهان) دست نزنید.

۱۱- تمام سطوح پرتماس خانه و محل کار (high-touch surfaces) را هر روز با اسپری تمیزکننده بشویید (از جمله: پیشخوان، رومیزی، میز کار، وسایل حمام و توالت، تلفن‌ها، کیبورد، تبلت و میز کنار تخت، دستگیره‌های درها).

۱۲- میوه‌ها و وسایلی که از بیرون می‌آورید را حتما در یک ظرف ریخته با مایع ظرفشویی حداقل به مدت 10 دقیقه در آب قرار داده و سپس شستشو دهید.

۱۳- یخچال را حداقل یکبار در هفته با ابر و محلول جوش شیرین ضد عفونی کنید.

۱۴- نان را در سفره شخصی در نانوایی قرار داده و به منزل حمل کنید.

۱۵- حداقل روزی ۳ تا ۴ بار با آب نمک دهان خود را شستشو دهید.

۱۶- سعی کنید بدن خود را کم آب نگه ندارید، از آب معمولی و بهتر است از آب میوه‌های تازه بنوشید و از خوردن غذاهای آماده و فست فود و پرچرب پرهیز کنید.

۱۷- تهویه منزل را فراموش نکنید؛ هر چند وقت یکی از پنجره‌ها را باز کنید تا هوا تهویه شود.

۱۸- تا می‌توانید از پول نقد استفاده نکنید و کارت بانکی را با پنبه آغشته به الکل تمیز کنید.

۱۹- افراد مسن دیابتی و فشارخونی و بیماران دارای بیماری زمینه‌ای سعی کنند در منزل بمانند.

۲۰- سعی شود در معرض آلودگی هوا و در تجمعات و فروشگاه‌ها و دورهمی‌ها شرکت نکنید.
منبع:ایسنا

 

سفر در اوج کرونا به چه قیمت؟

به گزارش آبادان خبر، در شرایطی که دولت به منظور حفظ جان مردم و پیشگیری از شیوع گسترده کرونا در کشور طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت‌ها را از شنبه اول آذر در بیش از ۱۵۰ شهر اجرا می‌کند اما همچنان تاخت و تاز بیماری مرموز کرونا ادامه دارد و آمار مرگ و میر بیماران کرونایی سیر صعودی داشته است دیروز هم بنابر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت در یک روز تعداد ۴۸۰ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جانباختگان به ۴۲ هزار و ۹۴۱ نفر رسیده است این وضعیت در حالی رقم می‌خورد که متأسفانه برخی از مردم بدون توجه به محدودیت‌ها و تبعات وحشتناک ناشی از بیماری کرونا باز هم بار سفر بسته و راهی جاده‌ها شدند تا جایی که بنابر اعلام پلیس راهور، جاده‌های منتهی به شمال کشور بویژه مسیرهای استان‌های مازندران و گیلان با ترافیک سنگین مواجه بود.

در این خصوص برخی از کارشناسان و جامعه‌شناسان معتقدند در شرایطی که دولت برای سلامت مردم و خروج از بحران کرونا دو هفته تعطیلی را از اول آذرماه اجرایی می‌کند چرا برخی از مردم بی توجه به هشدارها و توصیه‌های مسئولان برخلاف پروتکل‌های بهداشتی رفتار می‌کنند.


محمدعلی کرمی، جامعه‌شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه سفرهای مردمی به شمال کشور تأمل در اطراف این داستان را ضروری می‌کند، به «ایران» توضیح می‌دهد: طولانی شدن دوره فراگیری کرونا بسیاری از افراد و خانواده‌ها را خسته کرده، هستند خانواده‌هایی که نزدیک ۹ ماه هست هیچ مسافرت بین شهری نداشتند و این در حالی است که بسیاری از فعالیت‌های فراغتی در کلانشهرها تعطیل یا راکد است. سینماها، کنسرت‌ها، استخرها و سایر مراکز تفریحی فراغتی در آستانه ورشکستگی قرار دارند و طبیعی است در جامعه پر جمعیت ایرانی در هر دوره‌ای از تعطیلات، خانواده‌هایی از پذیرش محدودیت‌ها تخطی کنند و راهی شمال کشور شوند.

بازنمایی رسانه‌ای این تخلف در رسانه ملی و سایر رسانه‌ها از یک سو غفلت از دیدن نیمه پر لیوان است چرا که اکثریت خانواده‌های ایرانی با رویکردی خود آیین به مدیریت کرونا و محافظت خانواده خویش مبادرت کرده‌اند و از سوی دیگر این ایده را پژواک می‌دهد که‌ چون اکثریت رعایت محدودیت‌های بهداشتی را نمی‌کنند، پس ما هم لازم نیست این محدودیت‌ها را پاس بداریم اما بیاییم بپذیریم که ‌اکثریت خانواده های ایرانی در پاسداشت محدودیت‌ها با ستاد ملی کرونا همراه ‌بوده‌اند.
او در ادامه می‌گوید: امروزه شهرهای شمالی برای بسیاری از ساکنان کلانشهر تهران و سایر شهرها به ‌منزله سکونتگاه دوم به شما می‌آیند. در واقع خانواده‌های تهرانی و سایر شهرهای پیرامونی شمال ایران به هتل و یا ویلاهای اجاره‌ای مراجعه نمی‌کنند، بلکه در خانه و سکونتگاه‌های ییلاقی خود ساکن می‌شوند. تصور بسیاری از خانواده‌ها این است که ما از خانه خود به خانه خودمان می‌رویم و همچنان که در خانه اول پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم در خانه دوم هم موازین بهداشتی را رعایت می‌کنیم و چه بسا در رعایت این امور ‌فعال‌تر هم باشیم. اگر این تلقی درست است باید توسط مسئولین امر تأیید شود و اگر این تصور خطاست در رسانه‌های عمومی وجه خطابودگی آن روشن شود.

این جامعه‌شناس، ادامه می دهد فرض کنیم‌ سفر به شمال یا دیگر اماکن فراغتی در تعطیلات به گونه‌ای است که خانواده‌ های ایرانی انگیزه چشم‌پوشی از آن را ندارند. استراتژی ستاد ملی مقابله با کرونا برای این امر چیست؟ در اینجا آموزش‌ها باید معطوف به مدیریت بیماری کرونا در مسیر و در قالب این سفرها باشد. در حال حاضر حفظ جان ‌انسان‌ها بر گلایه‌ها از تخلف مردم بر رعایت محدودیت‌های بهداشتی تقدم دارد. البته این نکته را هم باید یادآور شویم که جایگزین‌های فراغتی برای گذراندن ایام خانه‌نشینی کرونایی چیست؟ چه میزان صدا و سیما به نقش و رسالت خود در این ‌باره ‌عمل می‌کند. چه ‌میزان ‌فضاهای ‌فراغتی سازگار با ایام پاندمی کرونا بازسازی و باز طراحی شده‌اند.

چرا در این روزهای بحرانی باز هم مردم سفر می‌روند؟
گیتی خزاعی، جامعه شناس و استاد دانشگاه درباره چرایی سفر رفتن مردم در این روزهای کرونایی به «ایران» می‌گوید: بخشی از این حجم سفر رفتن‌های مردم به نوع اطلاع‌رسانی باز می‌گردد، نمی‌توان همه تقصیرها را گردن مردم انداخت. آگاه‌سازی‌ها باید دقیق‌تر و کامل‌تر باشد، استدلال برخی از افراد این است که ما به ویلای خودمان می‌رویم و در طول مسیر هم خطری تهدیدمان نمی‌کند. سخنگوی وزارت بهداشت باید جزئیات خطرات این قبیل سفرها و جابجایی ها را هم به مردم شرح دهد، نه این که فقط روزانه آمار فوتی‌ها را اعلام کند.

به گفته او، مردم باید به طور واضح و مشخص بدانند که با رفتن به مسافرت و احتمال ناقل بودن، ویروس را منتقل کرده و افراد شهر دیگری را ناخواسته بیمار می‌کنند، این در حالی است که گروهی از مردم فکر می‌کنند با رعایت موارد بهداشتی از مبتلا شدن خود جلوگیری می‌کنند و در نهایت به این فکر نمی‌کنند که خودشان ممکن است ناقل باشند. این مسأله را هم باید در نظر داشته باشیم که رفتارهای کلی مردم به یکباره با آمدن یک ویروس تغییر نمی‌کند و یک شبه نمی‌توان توقع داشت که شهروندان ما مانند شهروندان سوئیسی رفتار کنند، تغییر کلی رفتار مردم، امری زمانبر است و در این راستا باید ساختارهای اصلی جامعه و شیوه آموزش‌ها ارتقا پیدا کند.

ورود به شهرهای قرمز یک میلیون تومان جریمه دارد
بازتاب رفتار برخی از مردم در بی‌توجهی و نقض پروتکل‌های بهداشتی بخصوص رفتن به سفر باعث شد تا مسئولان تصمیمات سختگیرانه‌تری را بگیرند به طوری که معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور درخصوص اجرای طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت‌ها اعلام کرد اعمال جریمه در شهرهای با شرایط قرمز یک میلیون تومان است. براین اساس اگر کسانی در شهر قرمز یا نارنجی حضور دارند، حق ورود به شهر دیگری در کشور را ندارند. اگر وارد هر شهری از کشور شدند به همان ترتیب مبلغ ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند و اگر فردی از شهر قرمز وارد هر شهری شود، یک میلیون تومان جریمه می‌شود.

حسین ذوالفقاری می‌گوید مبنای این طرح شهر محور است، به دلیل آنکه روی این موضوع بسیار بحث شد که در اجرا حداقل کمترین مشکل را داشته باشیم. براین اساس اگر در هر شهر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، در روز چهار نفر بستری شدند وضعیت آن شهر زرد است. اگر در روز ۶ نفر بستری شدند وضعیت آن شهر نارنجی است و اگر در هر شهر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، در روز ۱۰ نفر بستری شدند، وضعیت آن شهر قرمز است و طبق ضوابط اعلام شده اعمال می‌شود. او می‌افزاید: مشاغل یا فعالیت‌های مشمول محدودیت به پنج گروه اداری، تجاری و بازرگانی، آموزشی، ‌فرهنگی و اجتماعی و ترددها تقسیم‌بندی می‌شوند. البته اعمال مقررات در همه گروه‌ها و استان‌ها باید یکسان باشد و بدون تبعیض و ملاحظه همه ابعاد کار انجام شود.

وی درباره وضعیت ترددها می‌گوید طبق طرح، ورود به شهرهای در وضعیت نارنجی و قرمز ممنوع است و کسی نمی‌تواند با پلاک غیربومی وارد شهری شود. فرد خاطی در صورت ورود به شهر نارنجی ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود و راهور می‌تواند هر ۲۴ ساعت یک بار او را جریمه کند.
منبع:ایرنا

هیدروژن درمانی به بهبود بیماران کرونایی کمک می کند

به گزارش آبادان خبر، محققان بیمارستان سیچوآن چین دریافتند هیدروژن دارای خواص ضداکسایشی، ضدالتهابی و تنظیم کننده هورمونی است.
بررسی مطالعات نشان می‌دهد استفاده از هیدروژن می‌تواند بروز واقعه توفان مخرب سیتوکینی و همچنین آسیب ریوی ناشی از کروناویروس را در مرحله اولیه بیماری کووید ۱۹ کاهش دهد و در نهایت بروز بیماری شدید کاهش یابد.

به گفته تیم تحقیق، درمان با هیدروژن مولکولی دارای پتانسیل تبدیل به درمان کمکی جدید برای کووید ۱۹ است اما کارآیی و ایمنی این نوع درمان باید تحت آزمایشات بالینی قرار گیرد.

طبق گزارشات پاندمی کووید ۱۹ تاکنون موجب بیماری بالغ بر ۵۵.۵ میلیون نفر در جهان شده و نوع شدید آن عامل مرگ بیش از ۱.۳۴ میلیون نفر بوده است.

مشخص شده است که کروناویروس موجب بروز توفان سیتوکینی یا التهاب شدید در برخی افراد می‌شود. این نوع توفان سیتوکینی غالباً در نوع شدید بیماری دیده شده که می‌تواند منجر به مرگ هم شود. اما نتایج مطالعه نشان می‌دهد هیدروژن درمانی موجب کاهش شدید این بیماری شده و می‌تواند به عنوان یک درمان کمکی استفاده شود.

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
منبع:مهر
خوزستان،اخبارخوزستان،آبادان نیوز،خبرخوزستان،اخبار خوزستان،آبادان،خبرآبادان،اخبارآبادان،خبر آبادان،اخبار آبادان،منطقه آزاد اروند،آبادان خبر،خبر خوزستان

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: