کد خبر: ١٧٥٠٠   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/10/24-١٤:١٣

وزیر بهداشت، در ارتباط با وضعیت بیماری کرونا و مسائل مبتلا به واکسن کووید ۱۹و تامین واکسن کرونا بر اساس نگاه و اصول کارشناسی توضیحاتی ارائه داد.

 

به گزارش آبادان خبر، سعید نمکی، روز چهارشنبه به ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت.

وی با اشاره به آمار کرونا در دنیا، گفت: متأسفانه آمار مرگ‌های کرونایی در کشورهای پیشرفته دنیا هنوز بالا است. به طوری که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۴۲۸۱ مرگ در آمریکا، ۱۲۴۳ مرگ در بریتانیا، ۱۱۰۹ مرگ در برزیل، ۱۱۰۶ مرگ در آلمان، ۶۱۶ مرگ در ایتالیا، ۴۵۲ مرگ در فرانسه، ۴۰۸ مرگ در اسپانیا و ۱۷۱ مرگ در کشور ترکیه اعلام شد. البته برخی شیوه‌های ثبت به دلیل تفاوت‌هایی که در جهان دارند، در اعلام آمارها هم تفاوت‌هایی را قائل می‌شوند. اما در ایران به زیر ۱۰۰ مورد مرگ روزانه رسیده‌ایم که البته همین هم غم انگیز است.

نمکی به استان مازندران اشاره کرد و افزود: متأسفانه آمار فوتی در این استان بالا است و استان گلستان هم متأثر از مازندران است.

وی با اشاره به ویروس انگلیسی، افزود: به جز پنج مورد، موارد جدیدی گزارش نشده است. در استان مازندران هم مفصل بررسی کردیم که از داخل ویروس جهش یافته نداشته باشیم.

نمکی نسبت به روزهای پیش رو ابراز نگرانی کرد و گفت: متأسفانه موارد جدیدی از بیماران سرپایی را شاهد هستیم که می‌تواند نگران کننده باشد.

وی افزود: هر گونه ساده انگاری در بین مردم و مسئولین می‌تواند خطرناک باشد و اگر موج چهارم بیاید، ما را به شدت گرفتار کند چون زیرساخت‌های کشور توان مقابله با موج چهارم را نخواهد داشت.

وزیر بهداشت ادامه داد: برای تهیه واکسن از منابع مختلف در حال کار هستیم و بدون توجه به هر پدیده غیر کارشناسی مشغول کار هستیم و به زودی واکسن را وارد خواهیم کرد و پروتکل‌های تزریق هم برای گروه‌های در اولویت نیز تهیه شده است.

وی افزود: تلاش‌ها برای تولید واکسن در کشور نیز به خوبی دنبال می‌شود و همان طور که قبلاً گفته ام، تا بهار ۱۴۰۰، واکسن ایرانی در دسترس قرار می‌گیرد.

منبع:مهر

 

تامین واکسن بر اساس اصول کارشناسی

به گزارش آبادان خبر، سعید نمکی روز چهارشنبه از محل رصدخانه سلامت وزارت بهداشت افزود: برای تهیه واکسن از منابع معتبر تلاش می کنیم و به رغم بحث های که در جامعه است در وزارت بهداشت با نگاه کارشناسی خدمت تصمیم گیران رده بالای جمهوری اسلامی هستیم و بدون توجه به هر پدیده غیر کارشناسی کار را دنبال می کنیم. در دولت هم بنده موضوع را طرح کردم. بانک مرکزی هم برای تامین ارز اعلام آمادگی کرد. و به زودی واکسن را وارد می کنیم.

وی ادامه داد: پروتکل های تزریق واکسن کرونا نیز تدوین شده و معلوم است که به چه گروههای هدف و آسیب پذیر باید تزریق کنیم و از کجا باید شروع کنیم.در مورد واکسن داخلی هم آزمایش انسانی بسیار موفق بوده است و به رغم برخی جوسازی ها کار به خوبی جلو می رود.

وزیر بهداشت افزود: در مورد واکسن مشترک با کوبا نیز باید گفت کوبا کشور قدرتمندی در ساخت واکسن است و قبلا هم در تولید واکسن هپاتیت بی همکاری با این کشور را تجربه کردیم و اکنون نیز تولید واکسن کرونا را با همکاری انستیتو پاستور ایران و با دانشمدان کوبا دنبال می کنیم. فاز یک و دو تولید این واکسن بعد از مطالعات حیوانی پشت سر گذاشته شده و قرارداد تولید واکسن نیز با کوبا بسته شده است . فاز سه با وسواس انجام می شود و در بهار آینده می توانیم با اطمینان با تولید واکسن داخلی یا تولید واکسن مشترک در خدمت مردم باشیم.

نمکی افزود: در روزهای گذشته دنیا تلاطم زیادی درباره کووید ۱۹ را تحمل کرد. تعداد مرگها در کشورهای اروپایی و آمریکایی به شدت بالا بود در ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه ۴۲۸۱ مرگ در امریکا، ۱۲۴۳ مرگ در بریتانیا، ۱۱۰۹ مرگ در بزریل، ۱۱۰۶ مرگ در آلمان، ۶۱۶ مرگ در ایتالیا، ۴۵۲ مرگ در فرانسه، ۴۰۵ مرگ در اسپانیا و ۱۵۹ مرگ در ترکیه ثبت شد البته در برخی شیوع های سخت در اعلام آمار تفاوت های قائل می شوند.

وی گفت: با وجود همه فشارها و گرفتاری ها و مشکلات این ویروس، گر چه هر مورد مرگ در ایران دردآور است اما تعداد مرگهای کرونا به زیر ۱۰۰ مورد در روز  نزول پیدا کرده و طبق آمار در شبانه روز گذشته ۹۷ مرگ در کشور داشتیم که برای ما آمار غم انگیزی است اما در مقایسه با دنیا وسعیت مطلوب تری داریم.

وزیر بهداشت افزود: استانی که بیش همه ما را گرفتار کرده  است استان مازندران است. نقشه های کشور در تاریخ های متفاوت وضعیت های متفاوتی را نشان می دهد اما امروز تنها استانی که بیشترین گرفتاری را را دارید استان مازندران است. امروز ۲۱ نفر در این استان به علت بیماری کووید۱۹ در بیمارستان از دست رفتند.

وی گفت: اگر  مرگ های مازندران نبود، تعداد مرگهای روزانه کرونا به زیر ۵۰ نفر می رسید.

وی گفت: شهرهای ساری، آمل، قائم شهر، فریدون کنار و نکا از مازندران و کردکوی و بندرگز از استان گلستان شهرهای قرمز هستند. این دو شهر استان گلستان البته متاثر از تردد کارگران فصلی است که برای چیدن مرکبات به مازندران رفتند و در برگشت ویروس را به این دو شهر بردند. در جلسه ستاد کرونا در استان مازندران  به شدت بر رعایت پروتکل ها تاکید کردیم و امیدواریم هر چه زودتر به کاهش برویم.

نمکی گفت: درباره ویروس جهش یافته اروپای و با منشا انگلیسی نیز به جز ۵مورد موارد جدیدی گزارش نشده است و گزارش جدیدی از این ویروس جهش یافته در کشور دریافت نکردیم.در استان مازندران نیز وضعیت ویروس جهش یافته را بررسی کردیم و موردی از ویروس جهش یافته گزارش نگرفتیم.

نمکی: نگران خیز جدید کرونا در کشور هستیم

وزیر بهداشت افزود: به رغم اینکه در نقشه کشور نقاط زرد و آبی رو به گسترش دارند اما به شدت نگران خیز جدید بیماری هستیم و نگرانیم مبادا با آرامش خیال مردم در کاهش مرگها و ابتلاها ه سمت یک ساده انگاری و عادی پنداری بروند و این مساله همکاران وزارت بهداشت را نگران کرده است.

وی ادامه داد: موردی از خیز جدید کرونا به خصوص در موارد سرپایی در برخی نقاط کشور دیده می شود و نگرانیم که این موارد به خیز موارد بستری و بعد از آن افزایش موارد مرگ تبدیل شود.

نمکی گفت: از مردم می خواهیم و التماس و تمنا و خواهش داریم که مبادا مثل اردیبهشت بعد از اینکه روزهای خوش فروکش بیماری را تجربه کردیم و تمنا کردیم که هر گونه ساده انگاری در مردم و مسئولان ما را به فاز خطرناک می برد. اکنون نیز از روند بیماری در دنیا می بینیم همان گونه که موج سوم در کشور ما سهمیگین تر بود اگر این موج حدید بیاید چالش عظیمی برای ما ایجاد می کند بنابراین باید در حفظ دستاوردها به یکدیگر کمک کنیم.

منبع:ایرنا

 

اعمال محدودیت‌ها در نقاط قرمز و نارنجی

به گزارش آبادان خبر، دکتر سیما سادات لاری درباره نحوه لغو محدودیت های کرونایی با توجه به روند کاهشی بیماری در کشور، گفت:  زمانی که فوتی‌های روزانه کرونا در کشور به نزدیک به ۵۰۰ نفر رسیده بود، مهم‌ترین اقدام اجرای محدودیت‌های سخت گیرانه بود که با همکاری مردم و مسئولان و همه اصناف اجرایی شد. نباید از این نکته غافل شویم که این محدودیت‌ها منجر به آسیب‌های اقتصادی فراوانی به اصناف شده است.

وی با بیان اینکه به هر حال بخشی از این آسیب‌های اقتصادی با روش‌های مختلف از طرف دولت جبران شد، افزود: اما نمی‌توان محدودیت‌ها را برای همیشه ادامه داد و نمی‌توان کسب و کارها را تعطیل کرد. در نتیجه باید به سمت قانون مداری و توانمندسازی جامعه برای مدیریت شرایط حرکت کنیم. در حال حاضر جامعه با محدودیت‌های اعمال شده در آذر ماه همراه شده و میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز رشد بسیار خوبی داشته است. استفاده از ماسک در حال حاضر قابل مقایسه با بهار یا تابستان نیست و بخش زیادی از جامعه از ماسک استفاده می‌کنند و این یک فرهنگ سازی بسیار مناسب بود که به کمک رسانه‌ها انجام شد.

لاری ادامه داد: البته شاید بهترین روش برای وزارت بهداشت این باشد که بگوییم محدودیت‌های شدید ادامه پیدا کند، اما این محدودیت‌ها از نظر اقتصادی و حتی اجتماعی باعث آسیب‌های فراوانی می‌شود. از طرفی باید به این نکته توجه کرد که اگر همراهی مردم کم شود، دوباره به روزهای سخت گذشته بر می‌گردیم و این تجربه در همه ماه‌های مبارزه با بیماری کووید ۱۹ تجربه شده است.

کاهش محدودیت ها در مناطق نارنجی و قرمز اتفاق نمی افتد

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه کاهش محدودیت‌ها نیز فقط در مناطق زرد و آبی کرونا اجرا می‌شود که میزان بستری کمتری دارند، تاکید کرد: قرار نیست در مناطق نارنجی یا قرمز اجرایی شود.

لاری گفت: همچنین پروتکل‌های سخت گیرانه‌ای برای مشاغل پرخطر در نظر گرفته می‌شود. به طور مثال انجام تست‌های تشخیص سریع برای کارکنان تالارها و کنترل کد ملی افراد از نظر انجام تست کرونا و مثبت بودن یا نبودن تست آنها انجام می‌شود. همچنین محدودیت‌های ظرفیتی برای مشاغل پرخطر نیز در نظر گرفته می‌شود.

وی همچنین اظهار کرد: نگرانی‌ها در مورد ویروس جهش یافته کرونا نیز وجود دارد و هرگونه کاهش سطح مراقبت‌های بهداشتی در سطح جامعه می‌تواند خطرساز باشد و ما را به سمت خیز جدید بیماری سوق بدهد. با این حال، مهم‌ترین نکته همکاری مردم و مسئولان و اصناف است و تا زمانی که واکسیناسیون همگانی علیه کرونا انجام نشود و همچنین بخش زیادی از مردم نه فقط در کشور خودمان، بلکه در سایر کشورها هم علیه این ویروس واکسینه نشده‌اند، باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی را مد نظر داشته باشیم.

منبع:ایسنا

 

خوزستان,اخبارخوزستان,آبادان نیوز,خبرخوزستان,اخبار خوزستان,آبادان,خبرآبادان,اخبارآبادان,خبر آبادان,اخبار آبادان,منطقه آزاد اروند,آبادان خبر,خبر خوزستان
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: