کد خبر: ١٦٧٥٥   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/09/01-١٠:٤٣

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: واکسن ایرانی کرونا به شرط کسب نتایج قابل قبول پیش از پایان سال قابل استفاده خواهد بود.

 

به گزارش آبادان خبر، مینو محرز عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به واکسن‌های تولید شده در دنیا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، اظهار کرد: در شرایط کنونی واکسن فایزر نتایج خوبی را کسب کرده و بر اساس گزارش‌ها حدود ۹۰ درصد مصونیت ایجاد کرده است، اما باید ببینیم که میزان ماندگاری تاثیر این واکسن چقدر خواهد بود.

او ادامه داد: یکی از مشکلات این واکسن مسئله مکان نگهداری آن است، زیرا واکسن فایزر باید در یخچال‌های صنعتی و در دمای زیر ۸۰ درجه سانتی گراد نگهداری شود و این در حالی است که واکسن‌های دیگر با یخچال‌های معمولی و حتی با کیسه‌های یخ قابلیت حمل به مراکز درمانی سراسر دنیا را دارند.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه واکسن آکسفورد هم نتایج قابل قبولی را کسب کرده است، افزود: اگر واکسنی تائیدیه سازمان جهانی بهداشت را اخذ کرد حدود سه ماه به طول می‌انجامد تا به تولید انبوه برسد.

محرز اضافه کرد: فصل سرما در پیش است و باید همکاری بهتری بین مردم و دولتمردان دنیا ایجاد شود تا چرخه انتقال بیماری کرونا شکسته شود.

او با اشاره به وضعیت واکسن ایرانی کرونا بیان کرد: واکسن ایرانی کرونا به زودی وارد فاز مطالعات انسانی می‌شود و بعد از دو ماه و قبل از پایان سال به شرط کسب نتایج خوب قابل استفاده برای مردم خواهد بود.

او تاکید کرد: افرادی که با حال جسمی نامساعد در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند دچار ریسک فاکتور‌های خطر کرونا هستند که همین مسئله سبب وخامت حال آن‌ها بر اثر ابتلا به بیماری کرونا می‌شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

دیابت و کووید ۱۹
به گزارش آبادان خبر، علی دارایی‌ با بیان اینکه دیابت یکی‌از تهدیدهای اصلی برای سلامت بشریت در قرن ۲۱ میلادی است، اظهار کرد: در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر به دیابت مبتلاست و تعداد بیماران دیابتی در جهان طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت در سال ۲۰۴۵ به ۷۰۰ میلیون نفر می رسد.

وی عنوان کرد: طبق آخرین گزارشات شیوع دیابت در ایران ۱۰.۶ (در زنان ۱۱.۲ درصد و در مردان ۹.۸ درصد) است و این بیماری علت دو درصد از کل مرگ‌ها در ایران در تمام سنین را به خود اختصاص می‌دهد.

دارایی ادامه داد: شیوع استانی دیابت و سایر عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر به تفکیک تمامی شهرستان‌ها و برای گروه‌های سنی و جنسی مختلف بر روی سامانه مصورسازی اطلاعات ویزیت قابل دسترسی است.

این متخصص داخلی افزود: امسال در حالی روز جهانی دیابت را پشت سر گذاشتیم که علاوه‌بر عوارض و مشکلات دیابت، پاندمی کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ جهان را فرا گرفته و هر روز شاهد مرگ و میر تعدادی از بیماران دیابتی به علت ابتلا به این ویروس هستیم.

وی با بیان اینکه افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن همچون دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی و فشارخون بالا در معرض خطر بیشتری از ابتلای به کووید-۱۹ و عوارض ناشی از آن هستند و تخت‌های بیشتری از بخش‌های مراقبت ویژه را نسبت به سایر افراد اشغال می‌کنند، افزود: در ایران میزان شکست درمان و مرگ و میر ناشی از کرونا در بیماران دیابتی ۱۷.۸ درصد گزارش شده، در حالی که این میزان در افراد غیردیابتی ۷.۸ درصد است، این میزان مرگ در بیماران دیابتی علاوه‌بر مواردی است که هر سال به علت عوارض دیابت رخ می‌دهد.

دارایی بیان کرد: با توجه به شرایط جدید و بروز بیماری کرونا نیازمند تغییراتی در استراتژی‌های پیشگیری و درمان دیابت در شرایط همه گیری هستیم؛ از جمله اینکه جهت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات و همچنین جلوگیری از وقفه در ارائه مراقبت‌های دیابت لازم است برنامه‌های آموزشی برای پیشگیری و کنترل دیابت و همچنین ارائه خدمات درمانی تا حد امکان به صورت مجازی گسترش یافته و دسترسی بیماران ارتقا پیدا کند.

این متخصص داخلی عنوان کرد: همچنین برای حفظ کیفیت زندگی بیماران و کاهش مراجعات جهت مراقبت دیابت و کنترل قند خون لازم است اپلیکیشن‌های تلفن همراه، کلینیک‌های مجازی دیابت، ویزیت‌های مجازی و تله مدیسین راه اندازی و توسعه یابد و ارائه خدمات به سمت خدمات مجازی بدون حضور فیزیکی هدایت شود.

وی تصریح کرد: با رخداد پاندمی کووید-۱۹، بار بیماری دیابت به عللی همچون ترس از بیمار شدن در مراکز خدماتی درمانی و مراجعه کمتر بیماران، فشار اقتصادی ناشی از تعطیلی کسب و کارها و کمبود امکانات مراکز درمانی افزایش پیدا کرده است.

دارایی افزود: ‌به علت افزایش بیماران دیابتی کنترل نشده احتمال ابتلا به انواع پیشرفته‌تر کووید-۱۹ بالا می‌رود و بار کلی این بیماری نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به همین جهت لازم است که قانون گذاران سلامت به دنبال راه حل‌های مناسب برای کنترل بار بیماری دیابت، پیشگیری و درمان افراد مبتلا به آن باشند تا از مرگ و میرهای مرتبط با بیماری کووید-۱۹ کاسته شود.
منبع:ایسنا

 

مراقب "آنومی" عصر کرونا باشید
به گزارش آبادان خبر، تولید، انتشار، مطالعه و بکارگیری اطلاعات غلط درباره ویروس کرونا و بیماری کووید -۱۹ یکی از چالش ها و موانع مقابله و مواجهه منطقی و موثر با این بیماری همه گیر به شمار می آید، اقبالی عمومی نسبت به اطلاعات نادرستی که این روزها در قالب ویدئو، فایل صوتی، عکس و اینفوگرافی درباره ویروس کرونا در فضای مجازی منتشر می شود و نام آن را چیزی جز بی‌هنجاری "Anomie" در انتشار اطلاعات نمی توان گذاشت.

بی‌هنجاری ضمن ایجاد فضای روانی توام با نگرانی و اضطراب در بین شهروندان جامعه، گاهی به قیمت تشدید بیماری و حتی به بهای از دست رفتن جان افراد گرفتار این ویروس تمام می شود.

برای بررسی علل و انگیزه‌های انتشار اینگونه اطلاعات نادرست و پیامدهای انتشار آن و راهکارهای دسترسی به اطلاعات درست در زمینه کرونا به سراغ دکتر جعفر خوشروزاده دانش آموخته رشته علوم ارتباطات با گرایش تکنولوژهای نوین ارتباطی از دانشگاه یو پی ام مالزی رفتیم.

وی که این روزها به گفته خودش با رویکرد یک استراتژیست و آسیب شناس فضای مجازی با برگزاری کارگاه های آموزشی ارتقای دانش رسانه‌ای، معرفی آسیب‌ها و آموزش مهارت‌های بهره‌گیری از این فضا را وجه همت خود قرار داده است، از برگزاری کارگاهی تحت عنوان "خانواده کرونا و فضای مجازی " خبر می‌دهد که اتفاقا یکی از سرفصل‌های این کارگاه، آموزش مهارت‌های کسب اطلاعات درست درباره کرونا و ابعاد محتلف آن است.

با توجه به اینکه برای مواجهه با هر آسیبی ابتدا لازم است عامل ایجاد کننده آن را شناخت سئوال اول خود را درباره منشاء تولید چنین اطلاعاتی درباره کرونا مطرح کردیم.

اطلاعات نادرست، چالشی در مسیر مهار کرونا

دکتر خوشروزاده با تاکید بر اینکه یکی از چالش‌های نگران کننده از نظر مراجع بهداشتی از سازمان بهداشت جهانی گرفته تا نهادهای مسئول در امر مبارزه با ویروس کرونا در تمامی کشورها، انتشار گسترده اطلاعات نادرست (Misinformation ) است، گفت: برای بررسی دقیق‌تر موضوع بهتر است علل و انگیزه‌های تولید، انتشار، مصرف و بکارگیری چنین اطلاعاتی را مد نظر قرار داد.

وی در این زمینه اظهار کرد: عموما انگیزه تولید و انتشار چنین اطلاعاتی را می‌توان در قالب سه عنصر جلب توجه و شهرت طلبی، انتفاع مادی و فروش محصول و نهایتا انگیره‌های خرابکارانه دسته بندی کرد.

سودجویان سوار بر موج کرونا

وی در توضیح این عوامل افزود: تحقیقات نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی محمل بسیار مناسبی برای افراد دچار اختلال شخصیت ‌خودشیفتگی و دارای میل شدید به محبوبیت و جلب توجه به شمار می‌آید و انتشار بسیاری از اطلاعات بی‌پایه در زمینه کرونا در شبکه‌های اجتماعی از سوی چنین افرادی و با انگیزه‌های جلب توجه دیگران صورت می‌گیرد.

به گفته وی، جذب بازدید کننده و مخاطب بیشتر با هدف پیشبرد بازاریابی دیجیتال و انتفاع مادی از طریق انتشار اطلاعات برای فروش محصول از دیگر انگیزه‌های پنهان در پس انتشار اطلاعات غیر دقیق درباره کرونا در فضای مجازی به شمار می‌آید. کم نیستند عرضه کنندگان محصولاتی که برای فروش بیشتر محصول خود دست به تولید محتوای غیردقیق و غیرعلمی در این زمینه می‌زنند. البته انگیزه های دیگری می‌تواند در پس انتشار هدفمند اینگونه اطلاعات نادرست (Disinformation ) پنهان باشد انگیزه‌های خرابکارانه و سابوتاژ است که در قالب تهدیدات بیولوژیک قابل ارزیابی هستند.

از دکتر خوشروزاده درباره علت شیوع و گسترش سریع اطلاعات غلط درباره کرونا پرسیدیم. به اعتقاد این آسیب‌شناس فضای مجازی، اهمیت اطلاعات در زمینه این بیماری با توجه به ارتباط مستقیم آن با جان انسان‌ها، عمده‌ترین علت گسترش و شیوع سریع آن است.

وی در این زمینه گفت: موج توفنده شیوع کرونا شرایطی را فراهم کرده است که بیش یا کم هر کدام از شهروندان شاهد ابتلای یکی از دوستان، آشنایان و اعضای خانواده خود به این ویروس باشند و همین احساس قرابت با ویروس کرونا به عطش تمایل به دانستن در این زمینه دامن زده و در این زمینه شهروندان با ملغمه ای از اطلاعات درست و نادرست مواجه هستند.

ناشناختگی کرونا، عامل گسترش اطلاعات غلط

از نظر وی عامل دیگری که در زمینه شیوع سیل آسای اطلاعات عمدتا غلط درباره کرونا دخیل است، عنصر ناشناختگی ابعاد این ویروس است.

این کارشناس علوم ارتباطات در این زمینه افزود: عنصر ابهام و عدم تشخیص و قطعیت که حتی در متون علمی و تحقیقات در زمینه ویروس کرونا دیده می‌شود باعث شده تا شاهد عطش زیادی از طرف جامعه به دانستن در این زمینه باشیم و این خود یکی دیگر از علل گسترش جریان اطلاعات غلط و غیر دقیق در زمینه کرونا در جامعه به شمار می‌آید.

جولان شایعات در نبود اطلاعات صحیح و آموزش های متقن

وی از خلاء اطلاعات صحیح و ضعف آموزش و اطلاع رسانی متقن درباره ویروس کرونا به عنوان دیگر دلایل انتشار شایعات و اطلاعات ناصحیح در این زمینه یاد کرد و گفت: بر اساس نظریه‌های ارتباط جمعی یکی از دلایل ثابت شده درخصوص گسترش شایعه در جامعه، کمبود منابع اطلاع رسانی و آموزشی است و در خصوص کرونا به رغم تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه هنوز ضعف‌هایی وجود دارد.

این صاحبنظر علوم ارتباطات، دسترسی عموم به ابزار تولید و انتشار اطلاعات به مدد گسترش فناوری‌های نوین ارتباطی و شبکه‌های اجتماعی را یکی دیگر از دلایل شیوع اطلاعات غیر دقیق در زمینه کرونا دانست و اظهار کرد: به مدد دسترسی به ابزارهای ارتباطی مانند موبایل و تبلت و همچنین نفوذ بالای اینترنت در جامعه، هر فردی در هر موقعیتی فارغ از داشتن یا نداشتن تخصص لازم می تواند دست به تولید محتوا و انتشار گسترده آن بزند که این امر هم به نوبه خود در انتشار اطلاعات غیر دقیق درباره کرونا موثر بوده است.

سه پایه اساسی مهار اطلاعات نادرست درباره کرونا

از دکتر خوشروزاده درباره راه حل مقابله با ناهنجاری موجود در زمینه اطلاع رسانی درباره کرونا سوال کردیم و او در پاسخ، سه پایه و عامل اصلی کنترل و مهار تولید، انتشار و مصرف اطلاعات نادرست درباره کرونا را دولت، رسانه‌ها و مردم دانست و گفت: وقتی سخن از دولت در این زمینه به میان می‌آید منظور سازمان‌ها و نهادهای مسئول و حتی غیر مسئول در اینباره هستند که هر کدام به نوبه خود باید هماهنگ با ستاد مرکزی مقابله با کرونا و با هماهنگی وزارت بهداشت و درمان و سازمان‌های زیر مجموعه آن در استان ها و شهرستان، موضوع ارتقای دانش، اطلاع رسانی و آموزش کارکنان و مراجعان در زمینه کرونا را وجه همت خود قرار دهند و با توجه به سیال بودن یافته‌ها در زمینه ویروس کرونا، اطلاعات به روز و صحیح را در میان نیروی انسانی زیر مجموعه خود و ارباب رجوع نشر داده و دوره‌های آموزشی به روز را به صورت مجازی برای کارکنان و جامعه هدف خود به اجرا بگذارند.

وی ادامه داد: در این میان وزارتخانه‌های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها نظیر جهاد کشاورزی و سازمان بهزیستی و کمیته امداد به علت دسترسی به جامعه روستایی و زیر مجموعه های این سازمان‌ها با توجه به سروکار داشتن با جمع کثیری از اقشار مردم، وظیفه به مراتب سنگین تری در کمک به جریان گردش و نشر اطلاعات صحیح درباره کرونا در بین جامعه هدف خود بر عهده دارند.

این صاحبنظر علوم ارتباطات، از رسانه‌ها به عنوان یکی دیگر از پایه‌های گسترش اطلاعات صحیح درباره کرونا یاد کرد و گفت: وظیفه ذاتی رسانه‌ها نشر اطلاعات و اخبار صحیح درباره کروناست که در این زمینه صداوسیما، خبرگزاری‌ها و وبسایت‌های اینترنتی وابسته به سازمان های دولتی و خصوصی تکلیف سنگینی بر عهده دارند.

وی تلاش رسانه در زمینه انتشار اطلاعات درباره کرونا را قابل تقدیر دانست و افزود: هنوز جا برای کار در این زمینه با بهره‌گیری از روش های خلاقانه و ابتکاری وجود دارد.

وی با اشاره به وجود برخی نواقص در ایفای نقش رسانه‌ها در این زمینه افزود: دست به دست شدن اطلاعات ناصحیح در فضای مجازی نشان می‌دهد که رسانه‌های سنتی و رسمی در ایفای نقش خود موفق نبوده و در برخی موارد میدان را به رقیب نوظهور خود یعنی رسانه‌های اجتماعی و مجازی باخته‌اند، از این رو لازم است تلاش بیشتری از خود نشان دهند که یکی از این تلاش ها می تواند حضور و ایفای نقش پر رنگ این رسانه ها در فضای مجازی و انتشار گسترده محتوای تولید شده از سوی این رسانه های رسمی بر بستر وب و رسانه های نوین و شبکه های اجتماعی باشد.

تلویزیون و رسانه های رسمی چه کنند؟

دکتر خوشروزاده که به گفته خودش تحقیقات علمی گسترده ای بر روی مفهوم تلویزیون اجتماعی و سرنوشت تلویزیون در عصر اینترنت و شبکه های اجتماعی انجام داده، در این زمینه می گوید: صداوسیما و سایر رسانه های رسمی باید در تولید پیام مختصاتی را رعایت کنند که آن پیام بتواند در فضای مجازی توسط خود مردم نشر و گسترش داده شود. از این رو مدیران این رسانه‌ها لازم است چکیده تولیدات تصویری، صوتی و نوشتاری خود درباره کرونا را به شکلی عامه فهم و در بسته‌های کوتاه روانه فضای مجازی کنند تا بدست کاربران این فضا دست به دست و گسترش پیدا کند.

این صاحبنظر علوم ارتباطات، سومین پایه شکل گیری جریان سالم اطلاعات درباره کرونا را مردم به عنوان مصرف‌کنندگان این اطلاعات دانست و افزود: در بهره‌گیری از منابع اطلاعاتی درباره کرونا مردم باید دقت کنند که هر اطلاعاتی در این زمینه قابل استناد و اتکا نیست، حتی اگر آن اطلاعات از سوی یک پزشک بیان شود.

به اطلاعات پراکنده شک کنید

وی با تاکید بر پیچیدگی و ناشناخته بودن ویروس کرونا گفت: وقتی هنوز مراکز معتبر علمی و تحقیقاتی عاجز از یافتن درمانی موثر برای مقابله با ویروس کرونا هستند، چگونه می‌توان به اظهار نظر یک پرستار یا حتی پزشک که کارش درمان بر اساس یافته ها و روش‌های روتین و استاندارد در خصوص درمان کروناست، اعتماد کرد.

وی افزود: از این رو مردم در این زمینه باید به هر اطلاعاتی ولو از سوی یک پزشک در فضای مجازی، به دیده تردید نگاه کنند و سعی کنند به توصیه‌ها و آموزش‌هایی که از کانال رسانه‌های رسمی ارائه می‌شود توجه کرده و آنها را به کار گیرند.

دکتر خوشروزاده، به مدل درست کسب اطلاع درباره کرونا از سوی شهروندان جامعه اشاره کرد و گفت: هر شهروندی برای کسب اطلاع در زمینه کرونا باید از این مدل پیروی کند به این صورت که هر شخصی قبل از مطالعه و کاربست هر نوع اطلاعاتی در زمینه کرونا باید به راوی و منشاء تولید و انتشار آن اطلاعات بیندیشد که در این زمینه روایت نهادهای مسئول و از همه مهمتر ستاد مقابله با کرونا با محوریت وزارت بهداشت و درمان و زیر مجموعه‌های آن در استان‌ها و شهرستان‌ها از هر منبع دیگری قابل اتکاتر است.

وی افزود: دومین اصلی که در این مدل اطلاع یابی و افزایش دانش درباره کرونا باید از سوی شهروندان مد نطر قرار گیرد پلتفرم و به بیان ساده‌تر بستر و رسانه‌ای است که آن اطلاعات را نشر می‌دهد و در این خصوص همانطور که قبلا اشاره شد منابع رسمی انتشار اطلاعات مانند صدا وسیما، خبرگزاری ها و پایگاه های اینترنتی متعلق به سازمان‌های مسئول، قابل استناد و قابل اتکاتر از بسترهای دیگر هستند و بر این اساس به محتوایی که در فضای مجازی در این زمینه منتشر می‌شود باید به دیده تردید نگاه شود و مردم به هیچ عنوان این اطلاعات را مبنای تصمیم و درمان خود قرار ندهند.

پنج اصل اساسی برای دسترسی به اطلاعات درست کرونایی

وی ادامه داد : بر اساس مدل درست دسترسی به اطلاعات در زمینه کرونا، هر شخصی باید پنج اصل اساسی را در دسترسی به اطلاعات در زمینه کرونا مد نظر قرار دهد، اصل اول دقت در انتخاب منبع تولید کننده و صادرکننده خبر است که حتما باید مسئولیت و شأنیت لازم در تولید خبر و اطلاعات مورد نظر را داشته باشد. اصل دوم دقت در انتخاب رسانه‌ای است که این خبر و گزاره اطلاعاتی درباره کرونا را منتشر می‌کند که حتما باید رسمی، شناخته شده و شناسنامه دار باشد، اصل سوم بررسی صحت خبر و مطلب از منابع دیگر با جستجوی آن در موتورهای معتبر جستجو مانند گوگل، یاهو، ادج و موزیلا است، اصل چهارم تردید در صحت خبرهای عجیب و غیر معمول حتی اگر منتشر کننده آن خود را پزشک و متخصص معرفی کند و اصل پنجم پرهیز از انتشار پست های حاوی مطالب منتشر شده از سوی مراجع فاقد مسئولیت و صلاحیت است.

دکتر خوشروزاده در پایان شهروندان را به صبوری توأم با دقت نظر در دسترسی به منابع اطلاعاتی قابل اتکا در این زمینه دعوت کرد و افزود: با روند موجود، ویروس کرونا حداقل چند ماه دیگر مهمان ناخوانده ماست از این رو لازم است تک تک شهروندان با رعایت توصیه‌های موجود در این زمینه از جمله زدن ماسک، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها زنجیره شیوع این ویروس را قطع کنند تا انشاءالله به زودی شاهد کنترل این بیماری در کشور باشیم
منبع:ایسنا

 

۸۵ درصد مبتلایان به کرونا نیاز به بستری ندارند
به گزارش آبادان خبر، دکتر مسعود مردانی روز شنبه اظهار کرد: در واقع مبتلایان به علائم خفیف ویروس کرونا در صورت داشتن علائمی از قبیل تنگی نفس، ادامه تب بیش از چهار روز، احساس فشار بر روی قفسه سینه یا کاهش سطح هوشیاری که از نشانه های خطر در بیماری کرونا است باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی اظهار داشت: در مجموع افرادی که دارای فرم خفیف بیماری کرونا یا علائم کم هستند می توانند با استراحت در منزل و استفاده از مایعات، میوه و سبزیجات تازه حتی بدون نیاز به دارو مدت درمان خود را طی کرده و بهبود یابند.

مبتلایان خفیف کرونا از آویشن و شربت زوفا استفاده کنند

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه گیاهان دارویی و طب سنتی در بهبود بیماری حاد کرونا تاثیری ندارند، گفت: با توجه به اینکه هیچ گونه داروی گیاهی در درمان موارد شدید بیماری کرونا نقشی ندارد اما در مواردی مبتلایان خفیف به ویروس کرونا می توانند برای آرامش گلو و تسکین سرفه از آویشن یا شربت زوفا که مورد تایید وزارت بهداشت نیز هستند، استفاده کنند.

دکتر مردانی با بیان اینکه مبتلایان خفیف ویروس کرونا همچنین می توانند از داروهای گیاهی کاهش تب استفاده کنند، افزود: البته هر فرد مبتلا به کرونا که یکی از شرایط حاد اعلام شده را داشته باشد برای درمان نیاز به بستری دارد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: استفاده بیماران حاد از داورهای گیاهی علاوه بر اینکه تاثیری در بهبودی آنان نخواهد داشت بلکه ممکن است منجر به تشخیص دیر هنگام در بیماری یا دیگر عوارض آن شود که در این صورت هرگونه احتمال نتیجه عکس دور از انتظار نیست.

اخبار کذب کرونا سبب تشویش ذهن می شود

دکتر مردانی با بیان اینکه فضای مجازی یک فضای آزاد و غیر قابل کنترل است، گفت: اخبار و اطلاعات منتشره شده در فضای مجازی در خصوص کرونا عموما کذب بوده و مخاطبان را دچار تشویش ذهن و سردرگمی می کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه مراجع ذی صلاح باید با روشی مناسب جلوی انتشار اینگونه اخبار در فضای مجازی را بگیرند، اظهار داشت: مردم باید برای دریافت آخرین اخبار و اطلاعات مستند به سایت های معتبر و از طریق ستاد ملی مقابله با کرونا کسب اطلاعات کنند.

مولتی ویتامین و ب کمپلکس تاثیر چندانی در تقویت سیستم ایمنی بدن ندارند

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه داروهای تقویتی از قبیل مولتی ویتامین، ب کمپلکس و غیره تاثیر بسیار کمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، افزود: استراحت کافی در طول ۲۴ ساعت، استفاده از غذاهای مناسب، سبزیجات، میوه و دوری از استرس بهترین راه تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن است.
منبع:ایرنا

 

ردیابی دقیق؛ راهکار اصلی مهار کرونا
به گزارش آبادان خبر، محمد اسماعیل اکبری روز شنبه گفت: با ردیابی ویروس می توان افراد مبتلا و حتی کسانی که با آنان در تماس بودند را به موقع شناسایی و اقدامات لازم را برای مداوا و حفظ سلامت آنان به عمل آورد.

وی به اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در تهران اشاره کرد و گفت: بسیج در قالب این طرح آمادگی خود را برای غربالگری، شناسایی بیماران و افراد در تماس با مبتلایان، غربالگری و تامین نیازهای اساسی گروه های پرخطر، اعلام کرده است. البته این کار باید از ابتدای شیوع بیماری آغاز می شد.

این استاد دانشگاه بر لزوم اجرایی شدن قرنطینه هوشمند تاکید کرد و یادآور شد: با ردیابی دقیق ویروس، نیازی به قرنطینه شهر نیست و این اقدام فقط در منطقه آلوده به کرونا اعمال می شود.

اکبری ادامه داد: به طور مثال فعالیت های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داد که منطقه ۴ تهران آلوده به ویروس کرونا است و در این منطقه ۱۲۰ مرکز آلودگی وجود دارد که باید آن نقاط را لاک دان (توقف کامل فعالیت) کرد تا شناسایی به موقع بیماران و پاسخ سریع به آن انجام شود.

اعمال محدودیت ها فرصت مناسب برای کنترل کرونا است

مشاور عالی وزیر بهداشت اعمال محدودیت ها را فرصت طلایی برای کنترل بیماری کرونا اعلام کرد و گفت: برنامه ریزی صحیح علمی باید برای بعد از این دوره هم باید انجام گیرد تا با عملکرد درست ویروس مهار شود.

اکبری تاکید کرد که محدودیت های عمومی جزو اصول اصلی مهار ویروس نیست و فقط فرصتی را برای نظام سلامت فراهم می کند تا مهار بیماری کرونا به درستی انجام شود.

وی ادامه داد: در حالی که بیماری گسترش بسیار زیادی پیدا می کند، با اعمال محدودیت هایی مانند تعطیلی ۲ هفته ای، فرصت پیدا می کنیم با اقداماتی مانند غربالگری، بیماریابی و قرنطینه از انتشار بیشتر بیماری جلوگیری کرده و مانع تردد بیماران در سطح شهر شویم.

مشاور عالی وزیر بهداشت تصریح کرد: نباید انتظار داشت که با تعطیل عمومی که بسیار گران هم است، بیماری کرونا مهار می شود.

وی افزود: اگر برنامه ریزی مناسب برای ادامه اقدامات انجام نگیرد، به عبارتی شناسایی به موقع بیماران و افراد در تماس با آنان و قرنطینه سازی و پاسخ سریع به آنها عملیاتی نشود، بعد از ۲ هفته هم به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید و پس از مدتی دوباره شاهد اوج گیری بیماری خواهیم بود.

مردم کرونا را جدی بگیرند

وی به مردم توصیه کرد که بیماری کرونا را جدی بگیرند و پروتکل های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و حضور نیافتن در تجمعات را رعایت کنند.

این استاد دانشگاه افزود: هرچند محدودیت ها تاثیر نامناسب بر معیشت اغلب مردم می‌گذارد اما مردم در این شرایط بحرانی باید این فرصت را به حاکمیت بدهند و در این ۲ هفته موارد اعلام شده را به دقت رعایت کنند تا بیماری کنترل شود.

وی از مسؤولان هم تقاضا کرد که برای کم شدن مشکلات معیشتی مردم به خصوص اقشار کم درآمد برنامه ریزی و اقدامات لازم را برای کاهش فشار به کاسبان و فعالان بخش خصوصی مهیا کنند تا آنان بدون دغدغه محدودیت های کرونایی را رعایت کنند.

تعطیلات بهانه ای برای دورهمی های خانوادگی نباشد

اکبری بار دیگر به مردم توصیه کرد که در این تعطیلات ۲ هفته ای در خانه های خود بمانند و از تردد غیرضروری در سطح شهر به شدت خودداری کنند و این تعطیلات بهانه ای برای دورهمی های خانوادگی نباشد.

وی ادامه داد: چند روز پیش بسیاری از جاده های کشور از جمله جاده های شمال پرازدحام بود که این موضوع نشان می دهد مردم هنوز این شرایط خطرناک را درک نکرده اند.

مشاور عالی وزیر بهداشت تاکید کرد: دولت باید با این افراد با مقررات سخت گیرانه برخورد کند تا آنان عامل انتشار ویروس کرونا از منطقه ای به منطقه دیگر نباشند.

طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ به ۴۳ هزار و ۸۹۶ نفر رسیده است.

استان های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استان های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

منبع:ایرنا

سواد سلامت چگونه هزینه‌های کرونا را کاهش می‌دهد؟
به گزارش آبادان خبر، چند ماهی از آمدن کرونا به کشورمان می‌گذرد؛ ویروسی که با خود تغییرات و تحولات بسیاری در زمینه‌های مختلف به همراه آورده و هر روز جان بیش از ۴۵۰ نفر از هموطنانمان را می‌گیرد. با این اوصاف، بسیاری از افراد هنوز تغییری در رفتارهای خود نداده‌اند و بدون توجه به پروتکل‌های بهداشتی و دستورات پزشکی همچون گذشته در سطح جامعه به کنشگری می‌پردازند. برای مثال به مسافرت می‌روند یا به دید و بازدید و مهمانی یکدیگر دعوت می‌شوند، غافل از اینکه ممکن است این ویروس در کمین آنها و خانواده‌شان نشسته باشد. در چنین وضعیتی ارتقای سواد سلامت نه تنها به افراد کمک می‌کند تا اطلاعات و آگاهی خود را در خصوص بیماری‌های واگیری مثل کرونا افزایش دهند، بلکه سبب می‌شود با تغییر عادتواره‌ و سبک‌های زندگی خود از ابتلای خود و اطرافیانشان جلوگیری کنند؛ امری که اهمیت پرداختن به آن، سبب شد پژوهشگر ایرنا با «مهین برخورداری» مدرس دانشگاه و کارشناس حوزه فلسفه تعلیم و تربیت به گفت و گو بنشیند.

مشروح این گفت و گو را در ذیل می‌خوانید:

سواد سلامت و اهمیت توجه به‌آن در روزهایی کرونایی

مهین برخورداری در خصوص سواد سلامت و اهمیت آن در این روزها گفت: سواد سلامت به مجموعه دانش و آگاهی افراد نسبت به مواردی گفته می‌شود که بهداشت جسمی و روحی آنها را حفظ می‌کند. مواردی مثل تغذیه سالم، کنترل و پیشگیری از بیماری و کاهش سطح تنش در زندگی از ابعاد مهم سواد سلامت هستند.

وی افزود: در مورد کرونا نیز هر چه دانش مردم نسبت به روش‌های ابتلا، روش‌های پیشگیری، روش‌های درمان، تغذیه در ایام کرونا، نحوه‌ی حضور در اجتماع در شرایط کرونا و... بیشتر شود، قاعدتا تلفات و هزینه‌های کمتری به جامعه تحمیل خواهد شد.

برخورداری گفت: اگر افراد سواد سلامت کافی داشته باشند، در ایامی که بیماری کرونا شیوع همه‌گیری در دنیا و کشور ما دارد اصراری به حضور در مهمانی‌ها، تجمعات، سفرهای غیر ضروری نخواهند داشت. متاسفانه کم سوادی افراد در حوزه سلامت سبب نوعی بی‌تفاوتی و بی‌خیالی در برابر بیماری کشنده‌ی کرونا شده است. خیلی از خانواده‌ها حتی در ایام کرونا بازهم به دیدار یکدیگر می‌روند و گاهی در یک فامیل همزمان چندین نفر درگیر بیماری می‌شوند و یا حتی چند نفر فوت می‌کنند و این نشان دهنده‌ی نآآگاهی و عدم توجه مردم به سلامت خود و خانواده‌شان است. وقتی سواد سلامت افراد افزایش پیدا کند و به آنها توضیح داده شود که رعایت مواردی مثل قرنطینه، عدم حضور در تجمعات، تغذیه مناسب، ورزش و... بر پیشگیری و بهبود بیماری موثر است خود به خود باعث کاهش شیوع بیماری خواهد شد.

وی ادامه داد: البته در سواد سلامت صرفا اطلاعات و دانش کافی نیست؛ بلکه نگرش افراد نسبت به موضوع نیز مهم است. افرادی ممکن است اطلاعات لازم و کافی را داشته باشند اما رعایت نکنند.

راهکارهایی برای افزایش سواد سلامت

برخورداری در خصوص اینکه چگونه می‌توان سواد سلامت را افزایش داد، گفت: سلامت نیز هم مانند سایر حوزه‌های زندگی بشر نیازمند آموزش و یادگیری است. سبک تغذیه، رعایت بهداشت جسمی و روحی و مواردی از این دست همه جزو سواد سلامت محسوب می‌شوند.

وی افزود: سواد سلامت هم مثل سوادهای دیگر باید از طرق مختلف به افراد آموزش داده شود. مثلا به مدارس ابلاغ شود که در ساعات آموزش مجازی، معلمان چند دقیقه در این خصوص با دانش‌آموزان گفتگو کنند. فیلم‌های آموزشی به آنها نشان دهند و از دانش آموزان بپرسند که برای پیشگیری از کرونا چه کارهایی انجام می‌دهند. انشا در این رابطه بنویسند. نقاشی بکشند و در مجموع ذهن کودک را نسبت به موضوع حساس کنند. به همین ترتیب صدا و سیما، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مجازی باید شهروندان را آگاه کنند و نمونه‌های عینی را جلوی چشم آنها قرار بدهند.

برخورداری افزود: رسانه‌ها باید با روش‌های گوناگون مثل مصاحبه با کارشناسان، نشان دادن شرایط بیماران، دادن آگاهی به مردم نسبت به ماسک زدن و رعایت فاصله اجتماعی، در مردم این احساس خطر را به وجود آورند که هر لحظه ممکن است یکی از قربانیان کرونا خود یا عزیزانشان باشند. علاوه بر این، رسانه‌ها در رفع شایعات نسبت به بیماری هم می‌توانند موثر باشند و بی‌توجهی مردم نسبت به خطرات بیماری را کاهش دهند.

این کارشناس اظهار داشت: به نظر من مشکل اصلی در سواد به طور کلی و سواد رسانه به طور خاص عدم هماهنگی بین نهادهای مختلف تصمیم گیر و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است که مانع عمل آنها به آموزش‌ها می‌شود و از طرف دیگر ساده‌انگاری مردم در رابطه با این موضوع نیز مهم است. سواد سلامت را نمی‌شود در اواسط شیوع بیماری به مردم آموخت. از سال‌ها قبل باید کودکان و نوجوانان و گروه‌های هدف مثل زنان و مادران مرتبا آموزش ببینند که وقتی چنین اتفاقات ناگهانی رخ می‌دهد، چه کارهایی انجام دهند.
منبع:ایرنا

خوزستان،اخبارخوزستان،آبادان نیوز،خبرخوزستان،اخبار خوزستان،آبادان،خبرآبادان،اخبارآبادان،خبر آبادان،اخبار آبادان،منطقه آزاد اروند،آبادان خبر،خبر خوزستان

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: