
معاون کل وزارت بهداشت گفت: اگر تا ۲۵ روز آینده بتوانیم شیوهنامههای بهداشتی را به درستی رعایت کنیم، عید نوروز آرامی خواهیم داشت.
به گزارش آبادان خبر، ایرج حریرچی با بیان اینکه ویروس انگلیسی بسیار تهاجمی و از مرزها وارد خوزستان شده است، افزود: تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی از ۲۰۰ نفر در روز به ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در این استان و تعداد بستریها در مقایسه با یک ماه پیش از ۱۰۰ نفر به هزار و ۱۰۰ نفر افزایش یافته است.
معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به اینکه نسبت ابتلا در عراق ۱۰ برابر شده اگر شیوه نامههای بهداشتی در خوزستان و استانهای مرزی رعایت نشود ممکن است چنین فاجعهای در این استانها رخ دهد.
وی گفت: عامل تشدید کننده ویروس انگلیسی رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی است و متأسفانه در برخی شهرهای خوزستان استفاده از ماسک به زیر ۵ درصد و نزدیک صفر رسیده است.
حریرچی افزود: در حالی که باید در ۱۱ شهرستان خوزستان مقررات شهرهای قرمز رعایت شود این دستورالعملها نه در بازار، نه در صنوف و نه در برخی دستگاههای دولتی رعایت نمیشود.
وی گفت: اکنون شیوه نامهها ۵۰ درصد در شهرهای قرمز خوزستان رعایت میشود.
حریرچی افزود: تردد به خارج از استان خوزستان و ورود به این استان و تردد بین شهری ممنوع شده است و مرزها بسته شدهاند اما برخی پروازها و ترددهای بین استان انجام میشود و برخی بازارها و پاساژها باز هستند و دستفروشی به صورت کامل انجام میشود.
وی گفت: برای مقابله با ویروس کرونا هیچ راهی جز رعایت شیوه نامههای بهداشتی و تشدید محدودیتها وجود ندارد.
حریرچی افزود: اکنون فشار سنگینی به بیمارستانهای خوزستان وارد شده که ممکن است در خدمت رسانی دچار مشکل قابل توجهی شویم.
وی گفت: خوزستان به خیز سوم بیماری کرونا وارد شده و در استان آذربایجان غربی نیز روند ابتلا صعودی است.
حریرچی افزود: اکنون حدود ۱۳۰ کشور حتی یک واکسن کرونا نیز دریافت نکردهاند و فقط ۲ و ۷ دهم درصد مردم جهان یک دوز واکسن تزریق کردهاند.
وی گفت: پیش بینی میشود فرآیند واکسیناسیون در کشورهای با درآمد متوسط، یک تا دو سال و در کشورهای فقیر تا سال ۲۰۲۷ میلادی زمان ببرد.
حریرچی افزود: تا آن زمان باید شیوه نامههای بهداشتی رعایت شود و اگر در ۲۵ روز آینده این شیوه نامهها را رعایت کنیم عید نوروز آرامی خواهیم داشت.
وی گفت: در آمریکا هر ۱۰ روز یک بار تعداد مبتلایان به ویروس انگلیسی دو برابر میشود و در انگلیس بیش از ۹۵ درصد، فرانسه بیش از ۶۰ درصد و کشورهای دیگر اروپای غربی حدود ۵۰ درصد موارد بیماری کرونا بر اثر ویروس انگلیسی است.
حریرچی افزود: پیش بینی میشود در سه ماه آینده ویروس غالب همه دنیا نوع انگلیسی باشد.
منبع:مهر
ویروس برزیلی یا آفریقای جنوبی در کشورمان مشاهده نشده است
به گزارش آبادان خبر، دکتر کیانوش جهانپور درباره وضعیت ویروس کرونای انگلیسی در کشور، گفت: مواردی که از کرونای انگلیسی تاکنون اعلام شده، موارد قطعی شناسایی شده است که طبیعتا علاوه بر تست PCR که ابتلای فرد به کرونا را نشان میدهد، توالییابی ژنتیکی هم انجام شده باشد. در مواردی که بر اساس شرح حال و علائم بالینی، مشکوک به کرونای انگلیسی در فردی شوند، نمونه تست فرد برای توالییابی به آزمایشگاه ارجاع داده میشود.
وی افزود: تعداد تستهای توالییابی ژنتیکی و آزمایشگاههایی که میتوانند آن را انجام دهند، محدود است. بنابراین قطعا افراد مبتلا به کرونای انگلیسی بیش از تعداد اعلامی است که به صورت قطعی شناسایی شدهاند. ما فقط موارد قطعی شناسایی شده را که توالییابی ژنتیکی برایشان انجام شده را میتوانیم اعلام کنیم.
جهانپور ادامه داد: البته روشهای سریعتری هم دارد و در انستیتو پاستور کشور در حال آماده شدن است تا مسیر تشخیص تسهیل شود. باید توجه کرد که تشخیص و تفکیک کرونا از واریانتهای جدید از جمله واریانت بریتانیایی کمکی به امر درمان نخواهد کرد و صرفا از نظر مدیریتی و اپیدمیولوژیک مهم است. اما آنچه که در این میان قابل گفتن است، این است که ویروس انگلیسی کرونا وارد کشور شده و در برخی استانها مانند البرز، تهران، قزوین و... در گردش است.
وی با بیان اینکه همه اقدامات در گذشته و امروز در جهت کند کردن شیوع این ویروس بوده است، گفت: قطعا امکان ممانعت از ورود و شیوع ویروس وجود نخواهد داشت. حتی درباره واریانتهای دیگر ویروس که با منشاء آفریقای جنوبی و برزیل هم هستند، نمی توانیم بگوییم میشود یک دیوار بلند بتونی و دائمی در برابر این ویروس ها به عنوان سد دائمی ایجاد کنیم، اما قطعا سرعتگیر برای کاهش سرعت شیوع میتوان ایجاد کرد که بر همین اساس وزارت بهداشت اقداماتی مانند انجام تست برای افراد هنگام ورود به کشور، تست تشخیصی قبل و بعد از ورود، ایزولاسیون افرادی که از خارج از کشور وارد می شوند و موارد مشابه همه در این جهت است که سرعت شیوع را کاهش دهیم.
جهانپور گفت: قبل از ما حدود ۸۰ کشور واریانت بریتانیایی کرونا را در کشور خودشان گزارش کرده بودند. در عین حال هنوز واریانت برزیلی یا آفریقای جنوبی در کشورمان مشاهده نشده، اما بیش از دهها کشور آن را گزارش کردند و این موضوع گریز ناپذیر است و حتما به سمت کشور ما هم خواهد آمد، اما مهم آن است که همچنان روشهای پیشگیری همان روش های قبلی است؛ یعنی رعایت پروتکل ها و عدم حضور در تجمعات غیرضروری، پرهیز از هرگونه دورهمی و برگزاری دورهمیها حتی محافل کوچک خانوادگی، فاصله گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و حتی استفاده دوبل از ماسک و رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی همچنان تنها راه مقابله است.
وی افزود: گستره واکسیناسیون هم تا حدی که در مقابل واریانت های جدید موثر باشد، هفته به هفته در کشور رو به گسترش است و این دو به موازات اعمال محدودیت های هوشمند، سه ضلع مثلث پیشگیری و مقابله با کووید-۱۹ از هر جنس و واریانتی در همه ماه های آتی خواهد بود.
منبع:ایسنا
شیب شیوع کرونا افزایشی است
به گزارش آبادان خبر، سیما سادات لاری، بعد از ظهر یکشنبه در پایان ارائه آمار روزانه، به تشریح وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور پرداخت.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با توجه به خطر جدی تجمعات در انتقال بیماری کرونا از زوجهای محترم و خانوادههای آنها میخواهیم از برگزاری جشن عروسی خودداری کنند.
وی افزود: بررسی آمار هفتههای اخیر شیوع بیماری در کشور حاکی از ایجاد شیب صعودی در موارد ابتلا و بستری روزانه دارد و متاسفانه علیرغم هشدارهای مکرر و جدی همکاران نظام سلامت شاهد عادی انگاری شرایط در میان هموطنان در عمل به توصیههای بهداشتی هستیم.
لاری با تاکید بر لزوم تغییر سبک زندگی در دوران کرونا، گفت: لزوم همزیستی هوشمندانه با کووید ۱۹ شرط اساسی شکست بیماری است.
وی ادامه داد: در ماه مبارک رجب قرار داریم و یکی از نگرانیهای ما در این ایام برگزاری جشنهای عروسی است. مطمئناً هیچیک از زوجین جوان دوست ندارند که شروع زندگی مشترک با خطر بیماری و از دست رفتن دوستان و خانواده آنها همراه شود با توجه به خطر جدی تجمعات در انتقال بیماری کرونا از زوجین و خانوادههای آنها میخواهیم از برگزاری جشن عروسی خودداری کنند.
لاری گفت: امیدواریم با افزایش حساسیت عمومی و پرهیز از بروز رفتارهای اجتماعی خطر آفرین شاهد توقف شیوع گسترده بیماری در کشور باشیم.
منبع:مهر
سفرهای نوروزی به موج چهارم کرونا بستگی دارد
به گزارش آبادان خبر، علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره شرط سفرهای نوروزی اظهار کرد؛ شرط انجام سفرهای نوروزی بستگی به آن است که خیز چهارم کرونا در کشور شروع شده باشد یا نه؛ در واقع اینکه شهرها و استان های مسافرپذیر چه رنگی باشند، در مجوز سفر های نوروزی تعیین کننده خواهد بود و قرمز و نارنجی شدن شهرها مانع سفر خواهد شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: اگر شهرهای مسافرپذیر زرد و آبی باقی بمانند، ما ۴ حالت برای سفر نوروزی در نظر گرفته ایم، نخست آنهایی که در تورهای گردشگری ثبت نام و سفر می کنندو در این حالت ظرفیت وسایل حمل و نقل عمومی و هتل ها مشخص و همه موارد قابل کنترل است.
رییسی بیان کرد: در حالت دوم فرد از طریق تورهای گردشگری هتل در مقصد را رزرو می کند اما با ماشین شخصی به شهر مقصد سفر می کند، در حالت سوم فرد با ماشین شخصی به ویلا یا منزل اقوام و بستگان در شهر دیگر سفر می کند و در حالت چهارم فرد با اتوبوس یا وسایل نقلیه عمومی یا ماشین شخصی در پارک یا محل های قابل اقامت فرد چادر می زند که به هیچ وجه اجازه نمی دهیم حالت چهارم رخ دهد و معضل اصلی حالت سوم است و کنترل به سختی صورت خواهد گرفت اما به طور کلی در شهرهای نارنجی و قرمز از ورود خودروهای با پلاک های غیر بومی جلوگیری خواهد شد.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
آبادان,خبر آبادان,اخبار آبادان,آبادان نیوز,آبادان خبر,خوزستان,خبر خوزستان,اخبار خوزستان
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |