کد خبر: ١٦٨٢٢   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/09/05-١٠:١٦

در حالیکه اعمال محدودیت‌های کرونایی در آبادان به روز پنجم رسیده اما همچنان خیابان‌ها و وسایل حمل ونقل عمومی قبل از ساعت ۲۱ شلوغ هستند و همین موضوع باعث طرح احتمال کاهش حداکثری حضور کارمندان دولت و شناور شدن ساعت کاری شده است.

 

به گزارش آبادان نیوز، فرماندار ویژه آبادان با بیان اینکه محدودیت‌های جدید کرونایی در آبادان در حال اجراست افراد شاغل گروه ۳ و ۴ شامل آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و سایر آموزشگاه ها، استخر‌های سرپوشیده، زبانسراها، کتابخانه ها، خانه‌های کودک، مهدکودک‌ها، سینما‌ها، مساجد، مصلی ها، دانشگاه ها، حوزه‌های علمیه، باغ موزه ها، تالار‌های پذیرایی، باشگاه‌های ورزشی، کافه‌ها، قهوه‌خانه‌ها، چایخانه ها، شهربازی‌ها و مدارس شبانه روزی همچنان به مدت دو هفته تعطیل خواهند بود.

زین العابدین موسوی افزود: این محدودیت‌ها تا اعلام ستاد مبارزه با کرونا ادامه دارد.
همچنین رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به روند کاهشی بستری در ۲۴ ساعت گذشته گفت: در این مدت ۱۸ نفر از بیماران با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شدند و ۱۰ نفر بیمار در بیمارستان بستری شدند.
دکتر شکرالله سلمان زاده محدودیت‌ها و کار خوب فرهنگی را سبب رعایت بیشتر مردم در شیوه نامه‌های بهداشتی دانست و افزود: شناسایی بیماران مبتلا در این مدت ادامه دارد و این نشانه آن است که چرخش بیماری در جامعه ادامه دارد.
وی تاکید کرد: فراموش نکنیم که باید مراقب افراد سالمند بیمار، بیماران حساس و افراد دارای بیماری زمینه‌ای باشیم.

منبع:خبرگزاری صدا و سیما

 

 

ابتلا ی 15درصد از کارمندان دولت به کرونا

به گزارش آبادان خبر، محدودیت‌های کرونایی اول آذر ماه علاوه بر اصناف در اداره‌ها نیز در حال اجراست و در حال حاضر کارکنان اداره‌های دولتی با یک سوم نیرو فعال هستند این در حالیست که بر اساس مشاهدات میدانی، وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس و حتی خیابان‌ها تا قبل از ساعت ۲۱ چندان خلوت نشده است. موضوعی که به نظر می‌رسد منجر به احتمال کاهش حضور حداکثری کارمندان شود.

این در شرایطی است که مقابله با کرونا نیازمند کاهش حداکثری تجمع‌ها و به حداقل رساندن افراد در فضاهای سربسته‌ای مثل مترو و اتوبوس است. موضوعی که با وجود کمبودها در زمینه ناوگان حمل و نقل عمومی و اجرای طرح ترافیک در تهران، بسیاری از افراد را برای حضور در محل کار، به ناچار راهی وسایل حمل و نقل عمومی می‌کند.

کاهش حداکثری کارکنان دولت بررسی می‌شود

بر اساس اعلام سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، پیشنهاد کاهش تعداد کارمندان و شناور شدن ساعت حضور در جلسه هیات دولت بررسی می‌شود.
علیرضا رییسی در این زمینه گفت: علت این‌که متروها همچنان شلوغ هستند، به دلیل حضور کارمندان است. موضوعی در هیات دولت مطرح می‌شود که اختیار لازم به وزارتخانه‌ها داده شود تا هم تعداد کارمندان بسیار کمتر شود و هم ساعت حضور بر اساس تصمیم وزارتخانه‌ها، شناور شود.

۱۵ درصد کارمندان دولت در تهران مبتلا به کرونا شده‌اند

تاکنون ۱۵ درصد کارمندان دولت در استان تهران مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند و نظارت‌ها در زمینه اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در زمینه کاهش حضور کارکنان اداره‌ها در حال انجام است.

غلام رضا عباس پاشا معاون استانداری تهران روز گذشته (سه شنبه) در این زمینه گفت: در اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی فردی و سازمانی منجر به این شد که فقط یک درصد از کارکنان این اداره کل به کرونا مبتلا شوند.

او ادامه داد: در اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران به دلیل وجود خدمات ضروری شاهد افزایش مراجعان هستیم و همچنین در ورودی این اداره کل مشاهده کردیم که جمعیت زیادی حضور دارند. هرچند هم اداره کل آموزش و پرورش استان تهران و هم اداره کل ثبت اسناد و املاک در رعایت فاصله گذاری اجتماعی اقداماتی انجام داده‌اند، اما مشاهده کردیم که ۳ نفر از کارکنان اداره کل اسناد از ماسک استفاده نمی‌کردند که برای اولین بار با تذکر کتبی و درج در پرونده مواجه شدند.

عباس پاشا اظهار کرد: با توجه به این‌که در محل استانداری تهران، مدیران و کارمندان دستگاه‌های اجرایی برای پیگیری کارهای اداری در رفت و آمد هستند، ۲۰ درصد کارمندان استانداری نیز به کرونا مبتلا شدند.

معاون استانداری تهران گفت: کارمندانی که استفاده از ماسک یا فاصله گذاری فیزیکی را رعایت نکنند، در مرحله اول با تذکر کتبی و درج در پرونده و در مرحله بعدی با کسر از حقوق مواجه خواهند شد.

از شرکت‌های خصوصی غفلت شده است

هرچند محدودیت‌های کرونایی اول آذر ماه توانسته تا حدی بازارها و پاساژها و مراکز خرید را خلوت کند، اما همچنان حضور در وسایل حمل و نقل عمومی برای رسیدن به محل کار از طرف کارکنان بخش خصوصی تغییری نکرده است.

نکته‌ای که تقریبا از آن غفلت شده و قسمت عمده آن را در گروه بندی‌های مشاغل تعریف کرده‌اند، اما آن‌چه مشاهده می‌شود خلاف این است. بسیاری از برج‌های اداری و تجاری در تهران با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. یعنی بخش‌های تجاری تعطیل است، اما بخش‌های اداری تقریبا با همه کارکنان مشغول به کار هستند.

دلیل عمده این ماجرا این است که بسیاری از این شرکت‌های خصوصی در حوزه‌های مختلف، در دسته بندی‌های مشاغل تعریف نشده‌اند. به طور مثال، شرکت‌هایی که در حوزه عمرانی فعالیت می‌کنند در این زمینه تعریف مشخصی ندارند و چون اداره‌های وابسته به کار آنها با حداقل کارکنان مشغول به فعالیت هستند، این شرکت‌ها نیز باید به فعالیت خود ادامه بدهند.

هرچند این ماجرا در زمینه شرکت‌های مربوط به لبنیات یا خدمات دلیلی بر فعالیت باشد، اما در زمینه برخی دیگر از شرکت‌ها دلیلی وجود ندارد و به نظر می‌رسد که باید بازبینی در زمینه شرکت‌های خصوصی انجام شود.

نکته‌ای که به نظر می‌رسد در تعریف‌های کلی گم شده و شرکت‌های خصوصی اگر خودشان تصمیم به تعطیل کردن شرکت یا به حداقل رساندن کارکنان نگیرند، اجباری برای این کار ندارند و در نتیجه کارکنان شرکت‌ها باید حضور داشته باشند.

این موضوع علاوه بر افزایش خطر انتقال ویروس کرونا بین کارکنان بخش خصوصی، منجر به افزایش تردد چه در وسایل حمل و نقل عمومی و چه در خیابان‌ها می‌شود.

منبع:برنا

 

 

پیشنهاد شناور شدن ساعت کار کارمندان

اعمال محدودیتهای جدید کرونایی یعنی محدودیت دو هفته ای در فعالیت مشاغل غیرضرور در شهرهای قرمز و محدودیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴صبح، ظاهرا نتایج اولیه مثبتی داشته و رضایت نسبی مسوولان امر را نیز دارد. از طرفی گویا اعمال این محدودیتها، حساسیت در مردم را نیز بیشتر کرده؛ چراکه رعایت پروتکلهای بهداشتی که از حدود نیمه خرداد به تدریج کمرنگ و کمرنگ تر شده بود و در برخی شهرها به زیر ۵۰ درصد و پایین تر از آن رسیده بود، اکنون و به اذعان دکتر علیرضا رییسی - سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد رسیده که بسیار امیدوار کننده است.

در همین راستا و بر اساس اعلام دکتر علیرضا زالی – فرمانده مقابله باکرونا در پایتخت، میزان ترددهای درون شهری بیش از ۵۹ درصد در ساعات روز و ۷۰ درصد در ساعت ۲۱ تا ۴ صبح کاهش یافته است و هرچه از آغاز اعمال محدودیت‌ها می‌گذرد، شرایط مطلوبتر می‌شود.

همچنین به اذعان زالی، ۹۰ تیم علاوه بر ۱۵۰ تیم قبلی با محوریت نیروی انتطامی در تهران نسبت به این محدودیتهای جدید نظارت می‌کنند.

با وجود نتایج مثبت اولیه ناشی از اجرای محدودیتهای جدید، اما همچنان تردد کارمندان و به دنبال آن تجمع و شلوغی بویژه در وسایل حمل و نقل عمومی، دغدغه ساز و خطرآفرین است و بر همین اساس سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از پیشنهاد شناور شدن ساعت کار کارکنان دولت و طرح آن در جلسه امروز دولت خبر داد.

به گفته وی، "شلوغی مترو بیشتر به علت تردد کارمندان است" و در جلسه امروز دولت این موضوع مطرح می شود که "در صورت امکان با تفویض اختیار به وزارتخانه ها، ساعت کار کارمندان شناور شود و باز هم تعداد کارمندان در ادارات کاهش یابد. "

رییسی تاکید کرد که "شناور شدن ساعت کار کارکنان در ادارات کمک خواهد کرد تا حجم تردد با وسایل حمل و نقل عمومی و به خصوص با مترو کاهش یابد و به این ترتیب مثلا عده ای از کارکنان ساعت ۸ تا ۱۴ و عده ای نیز مثلا از ساعت ۱۰ تا ۱۵ در  ادارات حضور خواهند یافت. "

در این میان البته لازم است به مقوله ازدحام "ارباب رجوع" و مراجعان به ادارات و همچنین بحث فعالیت و بالطبع آن تردد کارکنان شرکتهای خصوصی نیز پرداخته و فکری هم به حال این موضوع شود؛ چراکه بی تردید این افراد نیز سهم بسزایی در آمد و شدها و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی دارند و حتی بعضا ممکن است برخی شرکتهای خصوصی خود را مقید به اعمال محدودیتها و دستورالعملهای ضدکرونا ندانند.

در مجموع هرچند محدودیتهای جدید اعمال شده، رضایت نسبی مسوولان سلامت را به دنبال داشته و البته بر نظارتهای دقیقتر اجرای طرح و برخورد با متخلفان تاکید دارند، همچنین در صورت موافقت با شناور شدن ساعت کارمندان و کاهش شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی، اما باید تاکید کرد که هر گونه تغییری در مرگ و میرها و موارد ابتلای کرونا، پس از اعمال مداخلات مدنی و اجتماعی، بین یک ماه تا ۴۰ روز زمان نیاز دارد؛ به طوری که برای کاهش مراجعات سرپایی بین ۱۰ تا ۱۴ روز، مراجعات بستری به حدود ۳ هفته و کاهش مرگ و میر نیز به حدود چهار تا پنج هفته زمان نیاز است.

بنابراین به اذعان فرمانده مقابله با بیماری کرونا در کلان شهر تهران و با استناد به بررسی‌های اپیدمیولوژیک بیماری، مداخلات صورت گرفته در حوزه محله محوری، بیماریابی و تقلیل آثار منطقه‌ای این بیماری، زودتر از ۴۰ روز محقق نخواهد شد، به این ترتیب با توجه به اینکه این بیماری هنوز هیچ گونه دارو درمان اختصاصی ندارد، لازم است با صبوری و شکیبایی همچنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی بویژه سه اصل استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دستها و رعایت فاصله فیزیکی، پایبند بود و برای تغییر روند بیماری در روزهای آتی منتظر ماند.

منبع:ایسنا

 

خوزستان،اخبارخوزستان،آبادان نیوز،خبرخوزستان،اخبار خوزستان،آبادان،خبرآبادان،اخبارآبادان،خبر آبادان،اخبار آبادان،منطقه آزاد اروند،آبادان خبر،خبر خوزستان

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: