کد خبر: ١٦٧٧٢   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/09/01-٢٣:٥١

بسته خبری وزارت بهداشت

یک‌استعفا بدون روتوش

گلایه روز پنجشنبه وزیر بهداشت از معاونت تحقیقات این وزارت در حوزه علوم پزشکی، منجر به استعفای دو مقام مهم بهداشتی شد.

 

به گزارش آبادان خبر، طبق اعلام وبدا در متن این حکم آمده است:

«جناب آقای دکتر فرید نجفی

با سلام؛

مدتهاست جهت راه گشائی محققین جوان و پرتلاش و تغییر رویکرد در حوزه معاونت تحقیقات و فناوری جستجو کردم تا بتوانم در میان پزشکان و اساتید بالنده، مبتکر، نوآور و خلاق عنصری را بیابم و از وجودش در مسند معاونت تحقیقات و فناوری بهره مند شوم. از آنجا که اولویت با پژوهشگران صاحب نام جوان در استانها بود، سوابق ارزنده علمی جنابعالی، تعداد پژوهش های مسئله محور و ارجاعات متعدد، نسبت به سن و سال و همچنین ضیق منابع و امکانات در یکی از استانهای محروم کشور یعنی کرمانشاه مرا بر آن داشت تا از جنابعالی در این جایگاه مهم بهره مند شویم. لذا بموجب این ابلاغ بعنوان "سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری" منصوب میشوید. لازم بذکر است که استفاده از جوانان خلاق از توصیههای رئیس جمهور محترم نیز می باشد. اهم انتظارات از جنابعالی بشرح زیر است:

1. اولویت کنونی کشور مدیریت تمام عیار بیماری COVID-19 می باشد که متأسفانه نظام سلامت، اقتصاد، جامعه و سیاست را در جهان متأثر ساخته و همکاران سخت کوشمان در نظام سلامت ماههاست در فشار سنگینی قرار دارند و در این راستا داغ تعداد زیادی از هموطنان و همراهانمان را بر دل داریم. سال گذشته در نامه مهم و آنی که ضمیمه میباشد از معاونت محترم تحقیقات و فناوری درخواست کردم تا با استفاده از ظرفیت بی بدیل دانشگاه های علوم پزشکی کشور به جنبه های مختلف بیماری که در نامه مذکور قید شده بود بپردازند و اینجانب را بطور مستمر در جریان قرار دهند، متأسفانه تا این لحظه به هیچکدام از این موارد نپرداختند و هرگز مکتوب قابل استنادی که بتوان بعنوان چراغ راه آینده مدیریت بیماری بکار گرفت ارائه نکردند. بعضی از موارد غیرعالمانه از قبیل عدم ابتلا مجدد، گرفتاری سی میلیون نفر هموطن و ترویج اندیشه ایمنی دسته جمعی از تراوشات آن مجموعه بود که کار را در مدیریت بیماری و اوضاع مدیران ارشد سخت تر کرد. پرداختن جنابعالی به مفاد نامه ضمیمه بسیار حائز اهمیت است.

2. تعیین اولویت های پژوهشی در نظام سلامت، بخصوص کار بین بخشی بدلیل تأثیر مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت، تأثیر شیوه زندگی مردم بر شاخصهای تندرستی، تحقیق در اجزا نظام ارائه دهنده خدمت، HSR و رابطه تنگاتنگ با معاونتهای محترم ذیربط، پیش بینی ضرورت های نظام سلامت مبتنی بر یافته های علمی و همچنین بار بیماری های آینده و ارائه راهکارهای پیشگیرانه جهت پرهیز از تلنبار آنها بر نظام سلامت سال های آتی از وظایف گرانسنگ آن مجموعه است.

3. گرچه چاپ مقالات ارزشمند می تواند یکی از شاخصهای پیشرفت کشور عزیزمان در عرصه پژوهش جهان باشد و قدردان دانشمندانی هستم که در چاپ مقالات فاخر افتخارآفرینی می کنند. مع الوصف چاپ مقاله صرفاً نمی تواند راهگشای مشکلات کشور در حال توسعه باشد پژوهش های ما باید بتواند محصولات دیگری هم داشته باشد که با تولید فرآورده ای، ارائه شیوه پیشگیری یا بیماریابی سریع تر و یا راهکاری برای اصلاح نظام ارائه خدمت و افزایش بهره وری آن بتوان گره ای از گرفتاری های کشور گشود. بدیهی است این اندیشه مانع از تحقیقات بنیادین که ممکن است سالها طول بکشد تا به دستاوردی بینجامد نخواهد شد.

4. توزیع عادلانه منابع پژوهش و بهره مندی پژوهشگران با بضاعت علمی در دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی دور دست حتماً مورد توجه قرار گیرد.

نباید احساس بی عدالتی، دانشمندان جوان کشور را در دانشگاه های مناطق محروم مأیوس کند. جنابعالی رنج کشیده فعالیت در یک دانشگاه نسبتاً محروم بودهاید و می دانید که پایتخت نشینی نباید امتیاز بزرگ بهره مندی از منابع کلان کشور باشد.

5. گرچه در بند 3 ابلاغ 1397.10.29 معاون محترم قبلی نیز ذکر کردم که مراکز تحقیقاتی باید از شیوه مدیریت جزیره ای به شبکه تحقیقاتی متصل بدل شوند و بتوانند با تبادل تجربه و حاصل پژوهش با تقسیم وظایف و اولویت ها از دوباره کاری بپرهیزند، معالوصف هنوز کارهای موازی و تکراری تحقیقات مشابه با درصدی مختصر تفاوت ادامه دارد.

قطبهای تحقیقاتی باید بر مسائل مختلف کشور، متمرکز و حمایت شوند و حاصل تحقیقاتشان جهت طی طریق مناسب به وزیر و دستاندرکاران نظام اجرائی کشور ارائه گردد.

6. ارتباط مستمر با پژوهشگران دانشگاه های غیر علوم پزشکی و همچنین مراکز تحقیقاتی خصوصی در داخل و خارج از کشور بخصوص متخصصین هموطنمان در دانشگاه های خارج با برنامه ریزی منسجم، اولویت سنجی و استفاده از ظرفیتهای مادی، معنوی و تخصصی آنها می تواند موجب اعتلای کمی و کیفی پژوهش شود.

7. تمرکز بر شرکت های دانش بنیان و استفاده از ظرفیت بی بدیل آنها باید تسریع گردد. در این راستا هرگونه پیشنهاد جهت ارتقاء آنها مورد حمایت مقام معظم رهبری، رئیس جمهور محترم و دیگر مسئولان قرار خواهد گرفت.

8. در مورد ساخت واکسن و داروهای موثر بر COVID-19 اینجانب کمیته ای تشکیل داده ام که دستآوردهای مطلوبی در عرصه بین المللی بروز خواهد داد.

ورود سریع جنابعالی به این امر مهم موجب تسریع خواهد شد.

توفیق آن برادر ارجمند را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.»

وزیر بهداشت همچنین در نامه ای جداگانه از خدمات دکتر ملک زاده در مدت تصدی مسئولیت معاونت تحقیقات و فناوری تشکر کرد.

متن این نامه به شرح زیر است:

«جناب آقای دکتر ملک زاده

با سلام؛

خدمتگزاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فرصتی مغتنم و نعمتی بزرگ است که خداوند متعال به بندگان برگزیده خویش عطا می‌فرماید. بدینوسیله از خدمات ارزشمند و تلاش مستمر و شایسته شما در مدت تصدی مسئولیت معاونت تحقیقات و فناوری صمیمانه تشکر و قدردانی می‌نمایم.

از خداوند متعال سلامتی، بهروزی و دوام توفیق شما را در خدمتگزاری به نظام اسلامی و مردم شریف ایران، در مناصب و جایگاه‌های دیگر خواستارم.»
منبع:ایسنا

 

یک استعفا بدون روتوش

به گزارش آبادان خبر، سعید نمکی هفته گذشته در جلسه ستاد دانشگاهی کووید ۱۹ در
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گلایه‌هایی به روند تحقیقات در زمینه ویروس کرونا مطرح کرد. گلایه‌هایی که خوشایند معاون تحقیقات وزارت بهداشت نبود و در نهایت منجر به استعفای رضا ملک زاده شد.

وزیر بهداشت در اصفهان به نقش تحقیقات در حوزه سلامت اشاره کرده بود و تخمین‌هایی که در زمینه کرونا انجام شده بود را نادرست دانست. تخمین‌ها و پژوهش‌هایی که باید عصای دست وزارت بهداشت برای مقابله با کووید ۱۹ می‌شد، اما داده‌های چندان موثری را به دست نداد.

اصل داستان چه بود؟

نمکی در اصفهان گفته بود: ۹۸ درصد از تحقیقات در نظام سلامت، صرف انتشار مقالات در مجلات می‌شود که به کار نمی‌آید، به شدت به روند تحقیقات نظام سلامت، انتقاد دارم. نامه بنده به دکتر ملک زاده در روزهای نخست شیوع کرونا در کشور را مشاهده کنید که ۱۰ آیتم تعیین شد، اما یکی از آنها تاکنون جواب نداده است. کدام وزیری با چنین یافته‌های شکسته‌ای می‌تواند بخش سلامت کشور را اداره کند؟ اصلا نباید بر یافته‌هایی که بر حسب یک تخمین به وزیر داده می‌شود، کار و اعتماد کرد. این تخمین‌ها تاکنون درست نبوده و ۱۰ مدل اپیدمیولوژیک به من دادند که هیچ کدام صحیح نبود و برای هیچ اقدامی نیز کارایی نداشت.

نامه‌ای که وزیر بهداشت به آن اشاره کرده، مربوط به ۱۸ اسفند ۹۸ است. نمکی در این نامه خطاب به ملک زاده نوشته بود: با توجه به شیوع کووید ۱۹ در کشور، بررسی‌های جنبه‌های مختلف بیماری، می‌طلبد تا تیم‌های تحقیقاتی متعدد کلیه دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی به این امر مهم بپردازند و مواردی از قبیل میزان شیوع، توزیع سنی ابتلا، اثربخشی رژیم‌های دارویی، میزان مرگ و میر و رابطه آن با سن، جنس و نژاد، تاثیرگذاری نحوه مراقبت‌ها، ماهیت و رفتار ویروس و جهش‌های احتمالی، بررسی روند اپیدمیولوژیک و قدرت سرایت آن، ردیابی منابع اولیه آلودگی، نقاط و تاریخ شروع بیماری در کشور، تاثیر رفتار اجتماعی بر گسترش بیماری، تاثیر بیماری بر بهداشت روان جامعه یا شیوه‌های موثر پیشگیری، عوارض اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بیماری، مقایسه موارد کشورمان با دیگر کشورها و ده‌ها جنبه دیگر می‌تواند موضوعات مهم تحقیقاتی و حاصل آن علاوه بر جمع آوری مستندات این دوران پر اهمیت راهگشای همکاران‌مان در اصلاح رویه‌های اجرایی مبارزه و کنترل بیماری باشد.

وزیر بهداشت در این نامه حداقل به ۱۳ مورد تحقیق در زمینه کووید ۱۹ و آثار آن در کشور اشاره کرده و گلایه‌های او در اصفهان، آدرسی به همین نامه داشت.

حتی نمکی در این نامه به استفاده از ظرفیت تیم‌های تحقیقاتی هم اشاره کرده و نوشته است: استفاده از ظرفیت تیم‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور می‌تواند مهم‌ترین ابزار کمک به این تحقیق در عرصه ملی به کار آید.

واکنش معاون وزیر چه بود؟

رضا ملک زاده صبح جمعه در پاسخ به گلایه‌های وزیر بهداشت نامه‌ای منتشر کرده و در بخشی از این نامه درباره مطالعات انجام شده در زمینه کووید ۱۹ نوشت: اپیدمی کووید ۱۹ در تاریخ تمدن معاصر بشر به عنوان یک مشکل عظیم بهداشتی جهانی، بی سابقه بوده است. در چنین شرایطی، مطالعات اپیدمیولوژی انجام گرفته در ایران درباره کووید ۱۹ ضمن ارائه پیش بینی‌هایی که امروز واقعیت‌هایی از آنها را شاهد هستیم و هشدارهای لازم مبنی بر افزایش آمار مبتلایان و شمار مرگ و میرها در صورت ضعف در مدیریت اجتماعات و فقدان نظارت کافی و بدون تعارفات در اجرای مقررات مقابله با کرونا، ابتلای ۳۰ میلیون ایرانی به ویروس کرونا تاکنون که عمده این جمعیت بدون علامت و نیاز به بستری بوده‌اند را تخمین زده و همچنین هشدار داده بودند که حداقل ۳۰ میلیون ایر انی دیگر در صورت تداوم این روند، در معرض ابتلا هستند. مطالعات اپیدمیولوژی کووید ۱۹ در ایران، قاطعانه اعلام کرده‌اند که این اپیدمی در جهان، با واکسن خاموش خواهد شد و تا آن زمان تنها راه تمام کشورها، نظارت دقیق و بدون تعارفات بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی است.

ملک زاده در بخش دیگری از این نامه نوشت: مطالعات اپیدمیولوژی درباره کووید ۱۹ عوامل خطر افزایش روزافزون شیوع کرونا، نقاط پرخطر ایران، افراد پرخطر و آستانه خطر هر یک از مناطق را به طور دائم رصد و منتشر کرده و به روشنی برای شما و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا معرفی کرده است. باید دید دستگاه‌ها چه اندازه در برخورد با افراد خاطی در مسافرت‌ها، اجتماعات و نادیده گرفتن مقررات که بر شمار مبتلایان و مرگ و میرها افزوده است، موفق بوده‌اند.

هرچند اشاره ملک زاده در این زمینه تا حدی صحیح است، اما باید پرسید که آیا داده‌های این مطالعات به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شده است؟ این در حالی است که معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از ابتدای شیوع کرونا بارها در جلسه‌های این ستاد حضور داشته و می‌توانست از برگزاری برخی مراسم با ارائه هشدارها جلوگیری کرده یا بر بستن جاده‌ها برای جلوگیری از مسافرت‌ها با توجه به مطالعات مورد ادعا، پافشاری کند.

نکته دیگر برخی توصیه‌های نه چندان صحیح مانند ایمنی گله‌ای یا استفاده از برخی داروها برای بیماران مبتلا به کرونا بود که با انتقادهای فراوانی همراه شده است. مسائل مختلفی که جای سوال دارد و با استعفای ملک زاده شاید پاسخ شفافی برای آنها ارائه نشود.

پیش بینی‌های نه چندان درست از کرونا

وزیر بهداشت در اصفهان از پیش بینی‌های نه چندان درست در زمینه کرونا هم گلایه کرده و گفته بود: برخی محققان که برای من از سارس گزارش آورده بودند، روزهای اول پیش بینی می‌کردند که از اردیبهشت خیال ما راحت شده و رفتار ویروس مثل اجدادش سارس است و با گرما، کار آن تمام می‌شود. به آنها گفتم اصلا این حرف‌ها را قبول ندارم. همیشه اتاقم به روی دانشمندان باز است، چون معتقدم دولت مردی می‌تواند خردمندانه عمل کند که راه و در را به روی دانشمندان باز کند.

نمکی بیان کرد: اپیدمیولوژیستی که خودش را سرگروه می‌دانست، آمد و توضیح داد که کرونا در فصل گرما تمام می‌شود، اول خندیدم و بعد گفتم انشاءالله که پیش بینی‌های شما و تیم شما درست باشد، اما من باید برای اداره کشور، بدبینانه‌ترین شیوه را انتخاب کنم که در باتلاق بیماری گرفتار نشوم و گفتم آن‌چه از ویروس می‌بینم با اجدادش متفاوت است و ماهیت کووید ۱۹ با اجدادش یکی نیست و تابستانی بدتر از بهار می‌بینم.

هرچند این اظهارات وزیر بهداشت جای تامل دارد، اما آن‌چه مسلم است در زمینه کووید ۱۹ نمی‌توان پیش بینی قاطعی ارائه کرد و اصلا اگر نمکی به این پیش بینی‌ها در فروردین و اردیبهشت اعتماد می‌کرد، جای سوال داشت. زیرا با ویروسی مواجه هستیم که هنوز بسیاری از کشورها در رفتار و جهش‌های آن مانده‌اند و هیچ داروی اختصاصی یا واکسن موثر و تایید شده‌ای برای آن ساخته نشده است.

استعفای ملک زاده در رسانه‌ها

نکته قابل توجه در متن نامه استعفای رضا ملک زاده این است که به «عدم تشکیل شورای معاونین طی ۶ ماه گذشته و عدم اختصاص وقت برای بحث در امور آموزشی، پژوهشی و دانشجویی» اشاره می‌کند. نکته‌ای مهم که نباید از آن غافل ماند.

اگر وزیر بهداشت در ماه‌های اخیر با نزدیک‌ترین یاران خود جلسه‌ای تشکیل نداده یا بعد از ماه‌ها در دو هفته قبل، جلسه‌ای با روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی داشته که منجر به نامه ۶۵ رییس دانشگاه برای تعطیلی دو هفته‌ای شده، از چه کسانی مشاوره و راهنمایی می‌گیرد که بر اساس آن تصمیم گیری می‌کند؟

آن‌چه در متن استعفای معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت مشخص است، گلایه‌های فراوان او در زمینه عدم مشورت و توجه به توصیه‌ها و هشدارهاست. در حالی‌که مسیر مدیریت کووید ۱۹ قدر مسلم از دانشگاه‌های علوم پزشکی و مسیر علمی می‌گذرد و اگر وزیر بهداشت وقتی برای مشورت با روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی نگذارد، از چه کسانی می‌تواند بهترین مشورت را بگیرد؟

به هر حال استعفای عجیب ملک زاده در روز جمعه و از طریق انتشار در رسانه‌ها جای سوال فراوانی باقی گذاشته که چرا شورای معاونین وزارت بهداشت تشکیل نشده و چرا به طور مثال همان نامه با امضای ۶۵ رییس دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر تعطیلی دو هفته‌ای در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح نشده است؟

همه این‌ها در حالی است که سعید نمکی در سال جاری فقط یک بار با رسانه‌ها نشست خبری داشته و بسیاری از سوالات که پایه و اساس سیاست گذاری در زمینه تصمیم گیری برای مدیریت کووید ۱۹ دارد از طرف رسانه‌ها به جای خود باقی است. ارائه مشاوره‌های نه چندان موثر به وزیر بهداشت، موضع گیری‌های هزینه بردار برای وزارت بهداشت و رسانه‌ای کردن دعواهای درون خانوادگی فقط بخشی از پاشنه آشیل نمکی در ساختمان ایوانک است که مشخص نیست آن را باید حاصل چه نوع تفکری در اطراف وزیر بهداشت دانست.

هرچند سعید نمکی در روزهای آخر آبان ۱۳۹۹ به نسبت قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور خسته‌تر شده و این را می‌توان از چهره او نیز تشخیص داد؛ اما توصیه این است که به جای نگاه به بیرون از ساختمان ایوانک، قدری برای معاونان و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی وقت بگذارد تا تصمیم‌های صحیح‌تری برای ارائه به ستاد ملی مقابله با کرونا داشته باشد و البته از «رعایت حال» اعضای ستاد ملی هم بگذرد و بر آن‌چه باید اتفاق بیفتد، پافشاری کند.

در این حال نباید فراموش نکنیم، مبارزه با ویروس کرونا که هر دم به رنگی و شکلی در می آید، با توجه به تحریم ها و تنگناهای اقتصادی پیش روی کشور هرگز کار سهلی نبوده، و اگر پایمردی رسته سلامت و بهداشت کشور از وزیر بهداشت و معاونان وزارتخانه تا کادر پزشکی بیمارستانی نبود، بدون شک اوضاع به مراتب بدتر از این می شد.

دعوای وزیر و معاون وزیر اتفاق تازه‌ای نیست و باید در بحران کرونا به هر دو طرف حق داد. وزیری که به داده‌های مورد نیازش پاسخ درست داده نشده و معاون وزیری که اعتقاد دارد تحقیقات انجام شده مورد توجه قرار نگرفته است.

آن‌چه در این میان زیبنده وزارت بهداشت نبود، صحبت از راه دور و کشاندن دعوا به رسانه‌ها بود که منجر به حاشیه سازی فراوانی شده است. قدر مسلم جای این صحبت‌ها در رسانه یا توییتر یا فضای مجازی نیست و حتی اگر اختلاف نظری وجود داشت، باید از مسیر خود عبور می‌کرد.
منبع:ایرنا

 

اکنون وقت رنجش و استعفا نیست
به گزارش آبادان خبر، این اتفاق یک روز مانده به آغاز اجرای طرح محدودیت‌های شدید کرونایی ضمن ایجاد نگرانی در جامعه پزشکی، البته باعث سوءاستفاده برخی جریان‌های سیاسی-رسانه‌ای و داستان سرایی‌های آنها شده است که در فرصت مناسب قابل بررسی است.

اما فارغ از محتوای مباحث انتقادی وزیر و پاسخ و کناره‌گیری دو مقام منصوب ایشان، نکاتی مهم در شرایط حساس کنونی قابل ذکر است که نگاه و توجه جدی مسئولان نظام سلامت را می‌طلبد:

۱. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آن رو که به طور مستقیم با سلامت و حیات و ممات مردم مرتبط است، همواره یکی از کلیدی‌ترین و مهمترین دستگاه‌های اجرایی کشور بوده؛ اما در شرایط کرونایی اهمیت آن دو چندان شده است.

شاید در تاریخ این وزارتخانه، هیچ روزهایی را نتوان مهمتر و سرنوشت‌سازتر از این چندماه سراغ گرفت؛ ۹ ماهی که سراسر جهان با بلای ویروس کرونا مواجه شده و ماه‌های آینده با اوج‌گیری بیماری کووید ۱۹، موضوع مرگ و زندگی هزاران نفر، همچنان مهمترین دغدغه جهان خواهد بود.

۲. کمتر از چند ساعت به اجرای مهم‌ترین و گسترده‌ترین طرح محدودیت و مدیریت کرونا در کشور، اخبار استعفا و پاسخ‌های تند متقابل مقام‌های بهداشتی کشور، نه تنها هیچ نسبتی با وظایف و رسالت مدیریت سلامت کشور ندارد، بلکه پبام‌آور ناامیدی، دغدغه و ناامنی روانی برای آحاد مردمی است که مدتهاست کرونا نفس‌شان را بریده.
پیام این انتقاد و استعفا برای پزشک و پرستاری که مسئولانه در حال جنگی تمام عیار با این ویروس مهلک هستند، فقط خستگی و نگرانی بیشتر است و بس!

۳. اتفاقات ۴۸ ساعت گذشته، از نطق انتقادی و گزنده وزیر دراصفهان تا کناره‌گیری دو مقام مهم بهداشتی، بار دیگر نشان داد همه مدیران باید مراقب گفتار و رفتار خود باشند و فراموش نکنند که وضعیت کنونی کشور از نظر اقتصاد و معیشت و همچنین بیماری و سلامت، به هیچ وجه نباید تحت‌الشعاع رفتارهای احساسی و تنش‌های بیهوده­، اضافه بر آنچه موجود است، قرار گیرد.

جامعه ما همانند دوران موفق دفاع مقدس نیازمند همفکری، همیاری و هم‌افزایی است و این موضوع بیش از هر زمان دیگری، توجه و مراقبت خاص مدیران ارشد را می‌طلبد.
چنانچه رهبر معظم انقلاب نیز بارها فرموده‌اند، جدال‌های بیهوده و تقابل‌های بی‌فایده مسئولان، آنهم در منظر عموم، هیچ مشکلی از مردم حل نخواهد کرد و فقط سبب شادی دشمنان خواهد شد.

۴. بعد از فضای مسموم و خطرناکی که چندسالی بود، علیه جامعه پزشکی کشور شکل گرفت، کرونا باعث شد بار دیگر رویکرد مردم به این قشر زحمتکش و فرهیخته مثبت و سرشار از قدردانی و سپاس باشد؛ به گونه‌ای که جان‌باختگی کادر درمان در نبرد با این ویروس مهلک، به حق، «شهادت» نام گرفت.

در این شرایط، هیچکس منکر تلاش‌ها و زحمات طاقت‌فرسای مدیران ارشد این وزارتخانه نیست که با وجود شرایط سخت تحریم و کمبود بودجه، امورات بهداشت و تامین سلامت مردم را مجدانه پیگیری کردند؛ با این تفاسیر، استعفا و کناره‌گیری نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه نافی زحمات چند ماهه­ مدیرانی است که در سطوح میانی وزارت بهداشت، خاموش و بی‌ادعا، مشغول مجاهدت بودند.

در صحنه هماوردی نابرابر با ویروسی که همه ابعاد و گستره زندگی را متاثر ساخته، همه باید بمانند و با وجود اختلاف نظر و دیدگاه، یاری‌دهنده یکدیگر باشند. این حداقل انتظار مردم از مسئولان است.

۵. موضوع چالش برانگیز طب سنتی، در ظاهر یکی از موارد اختلاف و انتقاد مطرح شده میان وزیر بهداشت و معاون مستعفی ایشان است؛ فارغ از همه افراط و تفریط‌ها و زیاده‌روی‌هایی که بویژه در چندماه گذشته بیشتر شبیه به «سوء استفاده از طب سنتی» بوده، در شرایطی که هیچ دارو و واکسنی تاکنون درمان درد کرونا و پیامدهایش نبوده، استفاده از ظرفیت طب سنتی به شرطی که مخل طب رایج و علمی کنونی باشد، به دور از اشکال است.

در نظر داشته باشیم در همه جای دنیا، طب سنتی به عنوان طب مکمل و نه پزشکی اصلی، مورد قبول است و می‌توان از ظرفیت آن برای بهبود اوضاع آشفته کنونی بهره گرفت.

۶. در شرایطی که آحاد جامعه قدردان ایثار و فداکاری مدافعان نظام سلامت هستند، مسئولان ارشد بهداشتی کشور با درک شرایط ویژه و حساس کنونی، یادشان باشد که هر نوع عملکرد، نوشتار و رفتاری، در حافظه مردم و وقایع‌نگاری این روزها ثبت خواهد شد و معیار قضاوت و داوری آیندگان خواهد بود.

تاریخ سرزمین‌مان قدردان مدیران و مسئولانی است که در آزمون حساس مدارا و رواداری سربلند بودند و ضمن بالابردن آستانه تحمل و بردباری خود، درس پایداری و تاب‌آوری به مردمی دادند که دل نگران بودند؛ دل نگران خود، جامعه و آینده فرزندانشان.

آقایان وزیر و معاون! اکنون وقت این اختلاف‌ها، رنجش‌ها و دلخوری‌ها نیست؛ کادر درمان و سلامت همواره در جامعه ما و برای مردم ما پیام‌آور عشق و زندگی بوده‌اند و مصداق این شعر زیبای خواجه شیراز:
منم که شهره شهرم به عشق ورزیدن
منم که دیده نیالوده‌ام به بد دیدن
وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم
که در طریقت ما کافریست رنجیدن
منبع:ایرنا
خوزستان،اخبارخوزستان،آبادان نیوز،خبرخوزستان،اخبار خوزستان،آبادان،خبرآبادان،اخبارآبادان،خبر آبادان،اخبار آبادان،منطقه آزاد اروند،آبادان خبر،خبر خوزستان

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: