کد خبر: ٢٢٦٦٢   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1400/06/26-١٢:٠٤

صادق خلیلیان استاندار خوزستان صبح امروز در بازدیدی سرزده از شهر اروندکنار و چوئبده تاکید کرد که درصدد رفع مشکلات لنجداران این دو شهر می باشد.

 

به گزارش آبادان خبر و به نقل از روابط عمومی فرمانداری ویژه شهرستان آبادان وی صبح امروز ضمن بازدید از اداره گمرک شهر اروندکنار و گفتگو با لنج داران از بازارچه مرزی این شهر که تعطیل می باشد دیدن کرد.خلیلیان در اداره بنادر و دریانوردی چوئبده حضور یافت و در گفتگو با لنجداران در جریان مشکلات آنها قرار گرفت.

وی تصریح کرد باید تمام ساز و کارهای لازم برای احیای بازارچه مرزی اروندکنار و همچنین حل مشکلات لنجدارانی که اجازه ترخیص کالای خود را نداشتند برقرار شود.

چشم انداز دولت سیزدهم برای منطقه محروم شهر اروندکنار
دولت جدید که مستقر شده با مسائل و مشکلات زیادی که در سال‌های اخیر بروز کرده مواجه هستیم که در اقصی نقاط کشور این مشکلات وجود دارد. طبیعتا ما به عنوان مسئولین دولتی موظف هستیم در مناطق مختلف از جمله مسئولیتی که ما در استان خوزستان داریم به مناطق مختلف سفر کنیم این مشکلات را تسهیل و بر طرف کنیم. یعنی ما بایستی موانع پیش روی توسعه مناطق آبادان، خرمشهر و اروندکنار را بتوانیم برطرف کنیم.

وی تاکید کرد :موانعی که سالیان سال پابرجا مانده و عملا مانع رشد و توسعه و رفاه این مردم شده که نمونه های آن را امروز در اروندکنار و شب گذشته در شهر آبادان دیدیم که واقعا جای تاسف دارد و ان شاالله یک به یک مسائل و مشکلات بر طرف شود.
در همین خصوص اگر مسئولی را دیدیم که مانع حل مشکلات است آن مسئول را برکنار خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که در برخی شهرهای تجاری مثل بانه ،هندیجان و گناوه که مشکلات تبادلات مرزی آنها کمتر است، چنین تدابیری در بندر اروندکنار و نظایر آن می توان اتخاذ کرد، گفت:
بالاخره استان خوزستان بخشی از این سرزمین است این قوانینی که برای مناطق دیگر جاری و ساری شده قطعا ما می توانیم مشابه سازی کنیم و برای این مناطق اعمال کنیم و مشکلاتی را که شاهد آن هستیم برطرف شود.

 

گفتگوی استاندار خوزستان با شهروندان آبادانی

به گزارش آبادان خبر و به نقل از روابط عمومی فرمانداری ویژه شهرستان آبادان وی در این خصوص گفت:۳۳ سال است که از پایان جنگ گذشته است اما همانطور که مشاهده کردیم ساکنین این مناطق که گردن ملت ایران حق دارند و شجاعت هایی در مقاومت در دفاع مقدس داشتندکه همه‌ی ما شاهد بودیم. اما آثار جنگ همچنان وجود دارد. مشابه این است که در اینجا بازسازی انجام نشده و تازه جنگ به اتمام رسیده، به هیچ وجه این وضعیت قابل قبول نیست.
وی گفت :اینکه بودجه هایی که در دولت های مختلف اینکه دولت ها و مجالس می آیند و می روند اما وضع استان خوزستان بطور عام و وضعیت ابادان و خرمشهر و مناطق جنگی همچنان در وضعیتی است که به هیچ وجه در شان این ملت نیست و در شان خود مسئولین نیست.
بالاخره مسئولین باید اعلام کنند که بعد از ۳۳ سال از اتمام جنگ چرا وضعیتی که ما الان در آبادان مشاهده می کنیم به اینگونه است.
البته من مناطق دیگر آبادان را حدود دو سال پیش بازدید داشتم به مناسبتی که وارد ابادان شده بودم وضعیت بعضی از خیابان های مرکز شهر آبادان را به گونه ای دیدم که در دورانی که پانزده یا شانزده ساله بودیم که می امدیم و سر میزدیم به فامیل، به همان وضعیت است کوچه ها و خیابان های بسیار مخروب و جوی های آب که آبی جاری نیست که در حقیقت فاضلاب است و منازلی که همچنان مخروب و آثار جنگ هنوز در آن است.
خلیلیان تصریح کرد:بنابراین این موضوع به عنوان یک مسئله نشان می دهد که اولین کار ما جدای بحث اشتغال که باید در سطح استان دنبال کنیم به عنوان اولویت اول این است که بازسازی مناطق جنگ زده در شهرهای آبادان و خرمشهر ظرف دو سال به اتمام برسانیم.
استاندار خوزستان بیان کرد:هم اکنون که حاکمیت این اراده را دارد که استان خوزستان به صورت ویژه نگاه کند بایستی همه دست به دست هم بدهیم اعم از دولت مجلس و سایر نهادهای حاکمیتی و مردم ورسانه ها کمک کنیم هر چه سریعتر پروژه های عمرانی به اتمام برسد.
طبیعتا اولین کار این است که یک برنامه جامع را به تصویب دولت برسانیم و ان شاالله شاهد این باشیم که این وضعیت را بتوانیم به تدریج از بین ببریم و شاهد یک آبادان و خرمشهر آباد و پیشرفته و در شان مردم این مناطق باشیم.

استاندار خوزستان دقایقی دیگر در گفتگوی ویژه خبری از شبکه آبادان شرکت خواهد کرد. شایان ذکر است در این بازدید استاندار را سید زین العابدین موسوی فرماندار ویژه آبادان و سید محمد مولوی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و همراهی کردند.

 

نرخ بیکاری در آبادان و خرمشهر بالاتر است

به گزارش آبادان خبر؛ صادق خلیلیان شامگاه پنجشنبه با مردم آبادان و خرمشهر اظهار داشت: با گذشت ۳۳ سال از پایان جنگ تحمیلی، هنوز آثار جنگ در شهرهای آبادان و خرمشهر نمایان است.

وی افزود: پول‌هایی که در پنج سال اول بعد از پایان جنگ برای این ۲ شهر اختصاص داده شده بعضا صرف شهرهای دیگر شده و یا به نحو شایسته از آن برای آبادانی این ۲ شهر انجام نشده است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه مدیران غیر بومی در آبادان و خرمشهر جا به جا می‌شوند گفت: مدیرانی که به مسایل و مشکلات مردم توجهی نمی‌کنند عزل می شوند.

خلیلیان بیان داشت: مدیر اگر بومی باشد قطعا به مسئولیت اجتماعی خود عمل می‌کند و افراد غیر بومی هم  اگر تخصص ویژه ای دارند قابل پذیرش هستند. 

وی افزود: برخی از مدیران شرکت‌ها که دفتر مرکزی در تهران دارند و از یک ماه سه هفته آن در تهران بوده  و فقط یک هفته در شهرستان مستقر هستند جا به جا می‌شوند.

وی گفت: مدیرانی برجسته ای در استان داریم که می‌توانند کشور را اداره کنند و باید از ظرفیت آنها استفاده کرد.

خلیلیان انتقال و واریز مالیات شرکت‌های بزرگ خوزستان به دفاتر مرکزی را از مشکلات عمده استان بیان کرد و گفت: اکثر شرکت‌های بزرگ منابع مالی خود را به تهران واریز می‌کنند.

وی اضافه کرد: اگر یک صندوق در مرکز استان ایجاد شود و منابع پراکنده به صورت متمرکز در این صندوق واریز شود می توان درآمد حاصل از آن را صرف موارد مهم استان کرد.

وی ادامه داد: اگر این شرکت ها منابع مالی خود را در بانک‌های آبادان و خرمشهر نگه دارند قطعا یک گردش مالی در این شهرها ایجاد می‌شود بنا بر این به زودی شرکت هایی که منابع خود را به مرکز واریز می کنند فعالیت های آنها متوقف می‌شود تا منابع خود را به شهرهای یاد شده بیاورند.

نرخ بیکاری استان پنج درصد بالاتر از میانگین کشور است

استاندار خوزستان گفت: نرخ بیکاری استان خوزستان هم اکنون  پنج درصد بالاتر از میانگین کشور است و این  نرخ طبق اعلام آمار سال ۹۸ از مرکز آمار ایران است. 

خلیلیان با بیان اینکه ۵۰ درصد ظرفیت صنایع خوزستان تعطیل یا نیمه تعطیل است گفت: برای کاهش نرخ بیکاری باید راهکاری عملیاتی برای راه اندازی مجدد این صنایع داشته باشیم که در این رابطه یک کمیته خاص حل مشکلات و رسیدگی به این واحدها در استان خوزستان تشکیل شده است.

وی ادامه داد: یکسری فعالیت اقتصادی مثل لنجداران باید مورد حمایت قرار گیرند و نیازی به اعتبارات نیست بلکه با اخذ مجوزها برای فعالیت آنها رونق اقتصادی  به بازارچه‌های مرزی بر میگردد بنا بر این برای هر منطقه‌ای  باید یک نسخه  پیچیده شود و تصمیمات و اقدامات در محل انجام شود.

خلیلیان بیان داشت: بازارچه‌های مرزی چذابه و شلمچه و بازارهای تجاری اروند از فرصت‌های اقتصادی در این منطقه هستند  که می‌تواند کلید توسعه شهرهای آبادان و خرمشهر شود.

وی در بخش دیگری به حق‌آبه منطقه اشاره کرد و گفت: همانطور که استان خوزستان منابع نفتی درآمدی صرف عمران و آبادانی سایر مناطق کشور می‌کند این استان حق آبه دارد چون عدم صراحت و گفتن واقعیت‌ها نمی‌تواند مثمر ثمر باشد.

خلیلیان بیان داشت: برای گرفتن حق آبه استان خوزستان ۱۸ بند برای هیات دولت ارسال شد و به طور واضح همانطور که توازن بین انتقال نفت و درآمد نفتی صرف آبادانی سایر مناطق کشور می‌شود، حق آبه سهم خوزستان هم باید از سایر استانها به خوزستان داده شود.

استاندار خوزستان به توسعه نخیلات و خرید خرما اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قیمت خرمای استان ۹۲ هزار ریال تعیین شده  است.

خلیلیان تصریح کرد : دولت بنا دارد که طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را  در استان به طور کامل اجرا کند و در حال حاضر مرحله اول به اتمام رسیده و در مرحله دوم رئیس جمهوری و وزرا قول مساعد دادند که این طرح را به پایان برسانند.

تیم فوتبال صنعت نفت آبادان بدون متولی رها شده است

استاندار خوزستان گفت: تیم صنعت نفت متعلق به وزارت نفت است و این وزارتخانه باید به وظایف خود  در قبال آن عمل کند در غیر این صورت به بخش خصوصی واگذار کند.

وی گفت: وزارت نفت  اگر این تیم را نیاز ندارد در بورس ساز و کار فروشش را  فراهم کند تا  با کمک بخش خصوصی احیا شود. 

خلیلیان با بیان اینکه استان خوزستان تاثیر مهمی در تامین درآمدهای کشور دارد و جایگاه آن را نیز مطابق امکانات آن نیست گفت: نقش رسانه ها در تبین افکار مسئولان  مهم است .

استاندار خوزستان افزود: باید برای استان خوزستان برنامه تدوین شود و یک ریل‌گذاری انجام دهیم که به رفت و آمد دولت‌ها و اشخصاص ارتباط نداشته باشد.

خلیلیان تصریح کرد: منطقه آزاد اروند عملا اهداف خود را نتوانسته محقق کندو علت آن ساختار اداری آن است و از اهداف خود دور شده است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه حل مشکلات خوزستان در گرو رفع مشکلات اقتصادی است گفت: اگر بتوانیم اقتصاد استان را رونق دهیم و بیکاری را کاهش دهیم و توسعه شهری را دنبال کنیم آن موقع می‌توانیم به این سمت را حرکت کنیم و اهدافمان را محقق کنیم.

خلیلیان افزود: حاکمیت به دنبال این است که استان خوزستان موقعیت و جایگاه خود را پیدا کند و آن را مورد حمایت قرار دهد.

وی با اشاره به برداشتن دژ خاکی اروند گفت: نگاه امنیتی در این دولت کمرنگ می‌شود و ما باید اقتصاد استان را رونق دهیم.

 

 

خوزستان،آبادان،خبر آبادان،اخبار آبادان،آبادان خبر،آبادان نیوز 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: