کد خبر: ١٦٨٨٣   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1399/09/09-١١:١٨

بعد از چند روز تنش در بازار مرغ، از روز گذشته توزیع مرغ منجمد و گرم در بازارهای اصلی منجر به کاهش نرخ مرغ شده است.

 

به گزارش آبادان نیوز، چند روز قبل بود بازار مرغ دچار آشفتگی شده و قیمت این محصول رکورد جدیدی را ثبت کرد به طوری که در برخی بازارها قیمت هر کیلو مرغ گرم به حدود ۴۰ هزار تومان رسید.

این افزایش قیمت ناگهانی شوک بزرگی در بازار ایجاد کرد و بنا بر اطلاعات به دست آمده از برخی فروشندگان بازار میزان خرید مردم بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد.

راه حل مسئولان برای ارزان شدن مرغ
بعد از سکوت چند روزه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار بالاخره مسئولان وارد عمل شدند. راهکار این بار مسئولان دولتی عرضه مرغ تنظیم بازاری با نرخ ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود. عرضه مرغ تنظیم بازاری ابتدا از میادین آغاز شد و در نهایت به فروشگاه های زنجیره ای گسترش پیدا کرد.

وزیر جهاد کشاورزی بر موثر بودن این محصول تاکید داشت و در نهایت امروز خاوازی مدعی حارج کردن بازار از دست دلالان شد و گفت: با دستوری که رئیس جمهور به وزارت جهاد کشاورزی داد از دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی با همکاری همه به ویژه وزارت صمت به بازار ورود کرد و مرغ گرم و مرغ منجمد با کیفیت را وارد بازار کردیم.

خاوازی گفت: تقریباً می‌توان گفت که بازار را از دست دلالان و واسطه‌ها در بخش عمده‌فروشی درآوردیم و قیمت را که در بازار بهمن حدود ۳۵ هزار تومان بود امروز و پنج‌شنبه به قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و همچنین مرغ یخ زده ۱۵ هزار تومان رساندیم.

او گفت: همکارانم در وزارت صمت هم نظارت خود را بر خرده‌فروشی‌ها شروع کردند و امیدواریم این بازار را هم تثبیت کنیم. در حال حاضر کمبود نهاده‌ها را به شدت پیگیری می‌کنیم تا تمام واحد‌های تولیدی ما بتوانند این را در اختیار داشته باشند.

مشاهدات و بررسی‌های میدانی ما مُهر تاییدی بر این موضوع بود. امروز قیمت مرغ در بازار از حدود ۳۵ هزار تومان تا حدود ۲۸ هزار تومان کاهش پیدا کرده بود. از نظر کاسبان بازار قیمت حقیقی این محصول حدود ۲۰ هزار تومان و مطابق با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار است.

صحبت های فروشندگان مرغ و ماهی نشان می دهد میزان خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده و همین کاهش تقاضا هم به عاملی برای تشدید روند نزولی قیمت مرغ تبدیل شده است.

مرغ درب کارخانه ۱۹ هزار تومان خریداری می شود
محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از استمرار روند نزولی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۲۶ هزار تومان و در برخی نقاط ۳۰ هزار تومان است.

او ادامه داد: طبق روال معمول، در چند روز نخست ماه با واریز حقوق‌های کارمندی و کارگری تقاضا برای خرید مرغ در بازار افزایش می‌یابد، ضمن آنکه در مواقعی که قیمت بالا می‌رود، هجوم برای خرید مرغ بیشتر می‌شود که با ازدیاد عرضه و تداوم تولید، بازار مرغ به سمت تعادل می‌رود. با استمرار توزیع نهاده‌های دامی پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ در حد تعادل باقی بماند، چنانچه نهاده تامین نشود، قیمت مرغ مجدد افزایش می‌یابد.

علیرغم کاهش قیمت مرغ در بازار هنوز اختلاف قیمت چشم گیری را با چند روز قبل شاهد هستیم. مرغ گرمی که تا چند روز قبل با قیمت ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان به فروش می رسید امروز بیش از ۲۸ هزار تومان قیمت دارد در حالی که پیش از این ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلو مرغ را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان قیمت گذاری کرده بود.

هر بار که علت افزایش قیمت مرغ را جویا شدیم به یک قصه تکراری برخوردیم. نهاده به میزان کافی تامین نمی‌شد؛ همین تأمین نشدن نهال افزایش قیمت مرغ زنده و در نهایت افزایش قیمت در بازار مرغ گرم آماده مصرف را به همراه داشت. کشمکش‌ها بین وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی بر سر موضوع نهاده زیاد است اما مشکل کماکان پارجاست.

علی رغم ورود این مشکلات حالا وزارت صمت از تامین کافی نهاده برای تولید مرغ و گوشت در کشور خبر می‌دهد.

علیرضا رزم‌حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه نشست عصر امروز کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی قیمت مرغ به خبرنگاران گفت: وظیفه ما براساس تأمین ارزی که بانک مرکزی قرار می‌دهد ما ثبت سفارش می‌کنیم و تأمین نهاده‌های دامی را انجام می‌دهیم. تاکنون به اندازه کافی نهاده‌ها وارد شده در اختیار شبکه توزیع که جهاد کشاورزی است قرار گرفته است.

وزیر صمت ادامه داد: در هفته گذشته ورود خیلی خوب وزارت جهاد کشاورزی باعث شد قیمت‌ها کاهش یابد و با تنظیم بازار و همکاری خوبی که بین نهاد‌های مربوط و ستاد تنظیم بازار وجود دارد.

رزم‌حسینی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی ورود بسیار خوبی با عرضه به موقع گوشت سفید داشت و اقدام بسیار ارزشمندی بود، امیدواریم کارگروهی که قرار است تشکیل شود و از این طریق واسطه‌ها حذف شوند؛ چرا که تا زمانی که این واسطه‌ها هستند متأسفانه نهاده‌ها مستقیم به دست تولیدکننده، دامدار یا طیور نمی‌رسد و این تفاوت قیمت از آنجا ناشی می‌شود.

وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد با این تدبیری که قرار است صورت گیرد و سران قوا هم تصویب کنند و رئیس جمهور هم موافقت کند امیدواریم بتوانیم بخشی از این واسطه‌ها را حذف کنیم و قیمت مرغ را به شکل متعادل برسانیم.

مسئولان وزارت جهاد اما هنوز پاسخی درباره علت بروز این اختلالات در شبکه توزیع نهاده‌ها ارایه نکرده‌اند. مسیولان وزارت جهاد کشاورزی پیش از وین علت اختلال در بازار مرغ و دام را کمبود نهاده عنوان می‌کردند اما بعد از اعلام خبر تامین نهادا‌های مورد نیاز این بخش و اختلالاتی که در شبکه توزیع وجود دارد پاسخی از این وزارتخانه دریافت نکردیم.

منبع:یاشگاه خبرنگاران جوان

 


قیمت دلار به ۲۴۶۰۰ تومان رسید

به گزارش آبادان خبر، در جریان معاملات امروز یکشنبه ۹ آذرماه ۹۹ در صرافی‌های بانکی، قیمت خرید هر اسکناس دلار آمریکا ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان و قیمت فروش آن ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان است.

همچنین هر اسکناس یورو نیز برای خرید ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان و برای فروش ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان است.

منبع:مهر

 

نرخ رسمی ۴۷ ارز ثابت ماند

به گزارش آبادان نیوز، هر دلار آمریکا برای امروز ( ۹ آذر ۹۹) بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال، هر پوند انگلیس با ۳۵۶ ریال کاهش به ۵۵ هزار و ۹۲۱ ریال و هر یورو با ۵۲ ریال افزایش به ۵۰ هزار و ۲۵۲ ریال قیمت‌گذاری شد.

همچنین هر فرانک سوییس ۴۶ هزار و ۴۱۶ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۹۴۵ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۷۵۴ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۷۵۲ ریال، روپیه هند ۵۶۸ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۷ هزار و ۴۷۸ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۳۵۷ ریال، یکصد ین ژاپن ۴۰ هزار و ۳۵۵ ریال، دلار هنگ کنگ پنج هزار و ۴۱۹ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال، دلار کانادا ۳۲ هزار و ۳۱۹ ریال و هر دلار نیوزیلند ۲۹ هزار و ۴۸۲ ریال ارزش‌گذاری شد.

در تابلوی بانک مرکزی، امروز هر راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۷۵۲ ریال، لیر ترکیه پنج هزار و ۳۶۱ ریال، روبل روسیه ۵۵۳ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق سه هزار و ۵۲۹ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۳۱ هزار و ۱۷ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۱ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۳۸۴ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۷۱ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۶۷ ریال، کیات میانمار (برمه) ۳۲ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۳۳۱ ریال، یکصد درام ارمنستان هشت هزار و ۷۲۱ ریال و هر دینار لیبی ۳۱ هزار و ۶۷ ریال قیمت گذاری شد.

بر اساس این گزارش، هر یوان چین ۶ هزار و ۳۸۶ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۸ هزار و ۶۷۶ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۳۲۱ ریال، یک‌هزار وون کره جنوبی ۳۷ هزار و ۹۹۷ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۹۴ ریال، لاری گرجستان ۱۲ هزار و ۶۷۵ ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۸۳ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۷ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۲۴۸ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۶ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۷ هزار و ۲۷۲ ریال، سومونی تاجیکستان سه هزار و ۷۱۷ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا چهار هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار ریال ارزش‌گذاری شد.

منبع:ایرنا

 

کاهش 7 درصدی دلار

به گزارش آبادان خبر، حساسیت بازارهای مالی نسبت به خبر توسعه واکسن کرونا بیشتر شده است؛ چرا که اگر این تولید انبوه این واکسن ها بیشتر از حد انتظار طول بکشد یا واکسن ها اثربخشی لازم را در بین تمامی سنین و گروه ها نداشته باشند، احتمالا شاهد اعمال جدید قرنطینه ها و تعطیلی کسب و کارها خواهیم بود؛ به ویژه آن که این قرنطینه ها هزینه اقتصادی کاملا قابل توجهی دارند. برای مثال، یک مدل سنجی صورت گرفته توسط مدرسه کسب و کار پاریس و دانشگاه میلان ایتالیا نشان می دهد که بین ماههای می تا مارس قرنطینه سراسری به میزان ۱۶۸ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا خسارت زده اما جان حدود ۲۹ هزار نفر را نجات داده است. این بدان معنی است که تقریبا به ازای جان هر شهروند آمریکایی حدود ۶ میلیون دلار هزینه به اقتصاد آمریکا تحمیل شده است.

احتمال تقویت سیاست حمایتی بانک مرکزی آمریکا در ماه دسامبر با توجه به باقی ماندن ریسک کرونا شدت گرفته است و اگر چه شماری از مدیران ارشد این نهاد احتمال تغییر رویکرد محسوس در کوتاه مدت را رد کرده اند اما ممکن است باهدف جلوگیری از موج ورشکستگی کسب و کارها در آمریکا، بانک مرکزی آمریکا بیش از پیش در بازارهای مالی مداخله کند. از سوی دیگر با توجه به اعلام برنامه برخی از دولت های اروپایی نظیر انگلیس برای استقراض بیشتر، انتظار نمی رود چشم انداز اقتصادی اروپا نیز چندان روشن باشد و چین موتور محرک رشد اقتصادی خواهد بود.

سرانجام روند رسمی انتقال قدرت به تیم بایدن آغاز شده است و در بخش های مختلف از جمله وزارت خارجه و کاخ سفید، تیم هایی به این منظور تشکیل شده اند. شماری از ایالت های جنجالی از جمله نوادا و مینه سوتا که اختلاف آرای بایدن و ترامپ در آن ها کم بود نیز به صورت رسمی بایدن را پیروز انتخابات در ایالت های خود انتخاب کرده اند.

وزارت بازرگانی آمریکا آمار رشد نهایی سه ماهه سوم امسال را اعلام کرد که بر این اساس نرخ رشد اقتصادی این کشور مثبت ۳۳.۱ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۶۳.۸ درصد بیشتر از رشد سه ماهه قبل و ۲.۱ درصد بیشتر از نرخ رشد پیش بینی شده قبلی بوده است. سطح تولیدات ناخالص داخلی در آمریکا هنوز ۳.۵ درصد نسبت به قبل از آغاز بحران کرونا فاصله دارد.

پیش بینی می شود تا بهار آینده واکسن های موثر در مقابله با کرونا در اختیار بخشی از عموم مردم قرار گیرد. جیمز بولارد، رییس دفتر منطقه ای بانک مرکزی آمریکا در سنت لوییس گفته است که این واکسن ها به منزله چراغی هستند که در انتهای تونلی تاریک دیده می شود. بولارد که برای شرکت در اجلاسی عازم فنلاند شده بود، با اشاره به تبعات سنگین اقتصادی کرونا بر روی اقتصاد جهانی افزود: داده ها نشان می دهند که شرایط در بسیاری از بخش ها هنوز فاصله زیادی تا سطح قبل از بحران دارد اما خبر خوب این است که نه تنها عقب گرد متوقف شده بلکه روند صعودی نیز از سر گرفته شده است و من به رشد اقتصادی در سه ماهه چهارم و سه ماهه نخست سال بعد امیدوارم.

تنش های بین چین و آمریکا ممکن است در روزهای پایانی دولت ترامپ شعله ور شود و این مساله رویکرد احتیاطی معامله گران را در کوتاه مدت افزایش داده است. طبق اسنادی که به دست رویترز رسیده، ممکن است دولت ترامپ۸۹ شرکت چینی را به دلیل همکاری آن ها با ارتش چین تحریم کند که در بین آن ها نام شرکت های مطرح هوافضای چین نیز دیده می شود. به عقیده برخی کارشناسان، از آنجا که بایدن به دنبال ترمیم روابط با پکن به ویژه در حوزه تجاری خواهد بود، ترامپ در تلاش است تا در روزهای پایانی دولت خود جلوی عادی سازی سریع روابط را بگیرد و به همین منظور تحریم ها علیه شرکت های چینی روز به روز در حال گسترش است.

شرکت دارویی فایزر، از آغاز مطالعات جدید بررسی اثر واکسن این شرکت با تمرکز بر نوجوانان خبر داده است که با وجود نرخ مرگ و میر پایین در بین سایر گروه های سنی، معمولا ناقلین ویروس کرونا هستند بی آن که علایم بالینی محسوسی داشته باشند. پیش از این نتایج واکسن بر روی گروه سنی سالمندان بسیار رضایت بخش بوده است.

به گفته صندوق بین المللی پول، رسیدن به یک راهکار دارویی در ریشه کنی کرونا می تواند تا سال ۲۰۲۵ میزان تولید ناخالص داخلی جهان را حدود ۹ تریلیون دلار افزایش دهد. این نهاد با هشدار نسبت به خطر لغو سیاست های مالی حمایتی فعلی دولت ها و بانک های مرکزی از ضرورت تداوم رویکرد حمایتی سخن گفته و افزوده است: اگر هر کشور کار خودش را در مقابله با کرونا انجام دهد، مخارج کرونا حدود دو سوم افزایش پیدا خواهد کرد.

اداره غذا و دارو آمریکا مجوز تولید انبوه واکسن ضد کرونای شرکت آمریکایی فایزر و شریک آلمانی آن یعنی بیونتک را صادر کرد. انتظار می رود در اوایل سال اینده میلادی این واکسن که طبق ادعای سازندگانش باعث ایجاد مصونیت ۹۰ درصدی در افراد مورد آزمایش شده، به طور گسترده در اختیار عموم مردم قرار گیرد و قرار است این واکسن ابتدا در آمریکا و سپس اروپا و سپس سایر نقاط عرضه شود.

تاکنون بیش از ۶۲ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۸۴۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۴۵۵ هزار و ۸۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۷۱ هزار و ۴۴۳ نفر، برزیل با ۱۷۱ هزار و ۹۹۸ نفر، هند با ۱۳۶ هزار و ۷۰۵ نفر، مکزیک با ۱۰۴ هزار و ۸۷۳ نفر و انگلیس با ۵۸ هزار و ۳۰ نفر بوده است.

شدت گرفتن سرعت شیوع کرونا باعث شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهای جدید از مرگ و میر روزانه ویروس کرونا باشیم تا جایی که روز ۲۵ نوامبر با ثبت از ۱۲ هزار و ۲۵ فوتی در یک شبانه روز رکورد قبلی را که مربوط به روز یادهم نوامبر با ۱۱ هزار و ۱۰ قربانی بود، شکست.

اریک نیلسون- تحلیلگر ارشد ارزی در بانک ولز فارگو- گفت: این طور به نظر می رسد که شاهد یک جدال نیرومند بین افراد خوشبین و بدبین هستیم. احتمالا همه معتقدند که در بلندمدت با وارد شدن واکسن کرونا شرایط تا حد زیادی تتغییر خواهد کرد اما این وحدت نظر در خصوص چشم انداز کوتاه مدت کمتر وجود دارد و عده ای معتقدند که بازگشت قرنطینه ها به معنای طولانی تر شدن زمان لازم برای احیای اقتصادی خواهد بود.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۰۷ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۸۲۳ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۴ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۳۱ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۹ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۹ به ۱.۱۹۶ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۴ درصد افزایش به ۱۰۴.۰۹۲ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۳ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۷۵ یوان چین اعلام شد.

منبع:ایسنا


خوزستان،اخبارخوزستان،آبادان نیوز،خبرخوزستان،اخبار خوزستان،آبادان،خبرآبادان،اخبارآبادان،خبر آبادان،اخبار آبادان،منطقه آزاد اروند،آبادان خبر،خبر خوزستان

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: