- تاریخ درج خبر:1400/09/02-٠٨:٢٢
آبادان خبر
روستای کویری گرمه را بهتر بشناسیم
روستای گرمه یکی از جاذبههای دیدنی شهرستان خور و بیابانک است. روستای گرمه در استان اصفهان است و با قدم زدن در کوچه باغهای این روستا میتوانید از تماشای نخلستانهای زیبای آن و بافت قدیمیاش لذت ببرید. نکته جالب زبان مردم گرمه است که از قدیمیترین زبانهای ایران است. دیدنیهای روستای گرمه هم برای طرفدار تاریخ و هم دوست داران دیدنیهای طبیعی، جذاب است. آثار تاریخی باقی مانده از دوران ساسانی و وجود یک برکه زیبا، روستای گرمه را تماشایی کرده. اگر میخواهید بیشتر درباره اقامت در گرمه، تماشای گرمه و جاذبههای روستای گرمه بدانید مطلب روستای گرمه کجاست؟ را از دست ندهید.
به گزارش آبادان خبر، گرمه نام روستایی در استان اصفهان است که در شهرستان خور و بیابانک و در دل کویر مصر قرار دارد. مردم گرمه به اصیلترین و قدیمیترین زبان ایرانیان یعنی زبان پهلوی صحبت میکنند.
روستای گرمه در شهرستان خور و بیابانک و در دل کویر مصر قرار دارد.
دیدنیهای روستای گرمه
این روستا به دلیل وجود یک قلعه باقیمانده از دوران ساسانی، قبرستان کشتهها، امامزادگان و استودان گبرها، یک چشمه، برکه آب، نخلستانهای خرما و درختان انار، زرد آلو و... مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.
جاذبههای طبیعی روستای گرمه
برکههای این روستا در فصلهای زمستان و بهار پر از اردک و مرغابی است و در تپههای اطراف آن میتوانید به تماشای کبک و تیهو بروید. چشمه آب معدنی روستای گرمه قدمتی هزاران ساله دارد و ماهی های بسیاری در اطراف آن در جنب و جوشاند. در جنوب نخلستانهای زیبای این روستا کوهی فیل مانندقرار دارد که خاک پای آن سرخ رنگ است. باغهای روستای گرمه پر از درختان نارنج، انگور، انجیر و بادام است.
برکه آب و نخلستانهای خرما از جاذبهها طبیعی روستای گرمه هستند.
نخلستانهای روستای گرمه
یکی از ویژگیهای متمایز روستای گرمه در خور و بیابانک نخلستانهای و خرمای مرغوب آن است. از آنجایی که به بار نشستن خرما از یک درجه حرارتی به بالا امکانپذیر است و کویرهای مرکزی ایران دارای زمستانهای سردی هستند خرمای مرغوبی در آنها به بار نمیشیند. اما گرمه از معدود روستاهای خور و بیابانک است که زمستان خیلی سردی ندارد. به همین علت نخلستانهای زیادی در این روستا وجود دارند که خرمای بسیار خوبی هم دارند. نکته جالب و عجیب این است که درختان خرما در روستای گرمه در کنار درختان زردآلو بار میدهند.
جاذبههای تاریخی روستای گرمه
مهمترین بنای تاریخی این روستا قلعه ساسانی است که مانند دیگر دژها هم کاربرد مسکونی و هم دفاعی داشته است. در حقیقت این قلعه چهار طبقه بوده که امروزه شکل اولیه خود را ازدست داده است. از دیگر بناهای تاریخی و دیدنی این روستا در کویر مصر میتوان به قبرستان کشتهها و استودان گبرها اشاره کرد.
مهمترین بنای تاریخی این روستا قلعه ساسانی است.
اقامتگاه آتشونی
اما داستان جذب گردشگران به روستای گرمه در کویر مصر به حدود سال 1378 برمیگردد. یعنی زمانی که مازیار آل داوود که از زندگی در تهران خسته شده بود، تصمیم گرفت به خانه پدریاش درکویر مصر رفته و زندگی تازهای در آنجا تجربه کند. پس از تجربه یک شب پذیرایی از یک گردشگر خارجی، او تصمیم به مرمت خانه پدری و ایجاد یک اقامتگاه برای گردشگران گرفت. در این راه همسر فرانسویاش، پدر و مادر و برادرش نیز با او همراه شدند.
نام این اقامتگاه آتشونی است که در زبان پهلوی یعنی شب نشینی دور آتش. این اقامتگاه از 7 اتاق با سبک سنتی تشکیل شده که مجموعا 25 تخت دارد. همچنین، گردشگران از پنجره اتاقها چشمانداز تماشایی از روستای گرمه و کویر مصر دارند. با اقامت در آتشونی میتوانید از شترسواری در کویر مصر، برپا کردن آتش و چادر و موسیقی سنتی همراه با همنوازی دف لذت ببرید. از جاذبههای نزدیک به آتشونی میتوان چال سلکنون، نیزار مصر، دریاچه نمک سلکنون، تخت عباسی، تخت عروس و رمل های ماسهای را نام برد. از طرفی به دلیل شهرت این اقامتگاه و معرفی آن در Lonely Planet، نه تنها در ایران بلکه در سطح جهان شهرت یافته و گردشگران خارجی بسایری برای اقامت و بازدید از آتشونی به خور و بیابانک در کویر مصر سفر میکنند.
این اقامتگاه از 7 اتاق با سبک سنتی تشکیل شده است.
سوغات روستای گرمه
در سفر به روستای گرمه پیشنهاد میکنیم در کوچه باغهای آن راه بروید، عمیق نفس بکشید و به نخلستانهای زیبای آن بنگرید. اینجا با مردم بسیار گرم و میهماننوازی روبرو خواهید شد که نوشیدن چای و خرما کنار آنها برایتان خاطره میشود. مردم این روستا از لیف خرما سبدهایی درست میکنند و این سبدها را در کنار شیرهی خرما و سایر محصولات باغی به عنوان سوغات به گردشگران میفروشند.
مردم روستای گرمه از لیف خرما سبد درست میکنند.
اصفهان،روستای گرمه،قلعه ساسانی،گردشگری،آبادان خبر،آبادان نیوز
منبع:
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |